Gaat de BlackBerry Mercury het merk terug op de kaart zetten?

Hoeveel keer kan je uit de doden opstaan? En toch… BlackBerry willen we toch altijd een nieuwe kans geven, al was het omdat we er in de beginperiode van de smartphone er zoveel plezier aan beleefd hebben. Het toetsenbordje, het ‘pingen’ met een code: ja, we konden er ons best mee vermaken.
blackberry-mercury-pre-production-12_0

Comeback nummer 69

Na een aantal jammerlijke gefaalde pogingen is BlackBerry nog eens terug en ze halen zelf het toetsenbord terug boven. Mogen wij dit trouwens nog altijd handiger vinden dat op het scherm of klinken we dan echt bejaard?
Dit toestel – Mercury genaamd – werd gepresenteerd op de technologiebeurs CES in Las Vegas. Heel veel details zijn er nog niet, maar het toestel draait in elk geval op Android en in de loop van dit jaar komt het op de markt. Wij vinden het alvast een geslaagd design met toch voldoende referenties naar het verleden. Daar valt weinig op aan te merken. 
 
 

 
 
Nu is het wel zo dat BlackBerry eigenlijk zelfs de telefoons niet meer maakt maar enkel de software. De toestellen zijn eigenlijk van de Chinese fabrikant TCL.

Een degelijke middenklasser

maxresdefault
Qua prestaties en scherm heb je met dit toestel zeker geen ‘killer’ in huis, het toestel moet het sowieso afleggen tegen heel wat anderen. De software zit wel goed want het draait op Android Nougat 7.0 en gelukkig voor ons is ook de Messenger en BlackBerry Hub nog steeds aanwezig. Herinneringen komen nu spontaan boven.
Het mag dan misschien een gewone middenklasser worden met een prijs die tegen de topmodellen aanschurkt en alleen de diehard Blackberry fans gaan aanspreken, al was het maar uit nostalgie en in de hoop dat ze ooit nog eens een klepper maken, verdienen ze hier een plaatsje!
 

You May Also Like

Met DE SCHEERKIST heb je alles bij de hand!

’s Morgen sta je vaak met de kwast in de hand, althans dat mogen ...

Puppy 1: de zelfrijdende reiskoffer van Segway

Wie kent ze niet, de Segways? Het hoogtechnologisch snufje dat je kan huren op ...

Brillen als een echte olympiër

Yep, de zon is weer in het land, hoog tijd dus om misschien weer ...

Hosting door Fraai