Aan tafel tijdens een familieonderonsje…Mrs Universe Joni en Sten (DJ Captive) Beyers

De familie Beyers samen aan tafel krijgen voor een interview, daar was redelijk wat planwerk voor nodig. Als wij dachten dat wij het druk hadden en dikwijls te weinig tijd in ons gezin en vrienden kunnen steken, vragen wij ons bij Whatmatters alvast af, hoe zij dit hier gemanaged krijgen. Zus Joni is niet zo lang geleden verkozen tot Mrs Universe Belgium en broer Sten gooit tegenwoordig grote ogen met zijn bruisende DJ carrière. Een interview met een knappe Miss terwijl broer de dansplaatjes oplegt…we hebben al in een minder uitgelaten sfeer gewerkt…
file3
Dag Joni, Dag Sten…we zullen beleefdheidshalve met de dame beginnen. We hebben je ooit al eens geïnterviewd. Wat is er sindsdien zowat allemaal op je afgekomen?
2016 is voor mij een overvol  jaar geweest. In de zomer heb ik voor het eerst een super verre reis gemaakt. Ik trok met mijn beste vriendin voor een maand naar Bali, wat een onvergetelijke ervaring was !
Bali, niet toevallig een paradijs vol modellen op zoek naar die perfecte shoot! Maar ga gerust even verder…
Op professioneel gebied is het daarna ook pijlsnel omhoog gegaan. Nieuwe uitdagingen op de werkvloer en uiteraard werk ik ook nog altijd aan het zelfstandig worden als interieurarchitect. En dan was er ook nog de Mrs. Universe verkiezing en de hele voorbereiding daarop. Ik mag alleen maar hopen dat 2017 mij dezelfde kansen brengt als 2016.
Image-3
Dat zal wel geen probleem zijn, je bent verkozen tot Mrs Universe Belgium…dan volgt natuurlijk de vraag…en nu?
Mijn deelname aan Mrs. Universe was eigenlijk een beetje voor de fun. Ik had dit nog nooit gedaan dus ik dacht : “ hé , waarom niet?”. Ik had nooit verwacht dat ik ook effectief met het kroontje naar huis ging gaan. Laten we zeggen dat dit voor mij absoluut geen must was. 🙂
Wat houdt die titel juist in?
De titel wil zeggen dat ik mijzelf een jaar lang Mrs. Universe Belgium mag noemen en ook België zal vertegenwoordigen tijdens de Internationale verkiezing in Augustus 2017. Waar deze zal plaatsvinden is nog onbekend.
Knipsel
Als we ons niet vergissen ging de vorige door in het Verre Oosten, dus die volgende verre reis komt eraan! Naast deze trip, wat heeft het je nog opgeleverd?
Ik krijg regelmatig wel een verzoek van een fotograaf of een castingbureau en ik veronderstel dat dit wel wat zal opleveren met de tijd. Modellenwerk is altijd al een hobby van me geweest. Naast mijn job als interieurarchitect hoop ik hier dus zeker profijt uit te halen. De droom om een eigen bedrijf te starten als interieurarchitect blijft wel mijn prioriteit.
Image-6
Mooi zo! Voor Sten hier gaat lopen omdat we wat weinig aandacht aan hem besteden…wil je ook wat met je broer doen?
Sinds kort gebeurt het wel eens dat mijn broer ‘draait’ op een modeshow waar ik dan moet lopen. Dit is uiteraard super leuk. Wij hebben het alle twee vrij druk dus dergelijke samenwerking is ook een beetje quality time!
file7
Broer en zus die elkaars ogen niet uitkrabben…mooi toch? Sten, uw beurt…hoe ben je met dj’en begonnen?
Ik heb altijd een feeling gehad voor muziek. Ik heb mezelf op jonge leeftijd piano leren spelen. Maar het is nooit van jongs af aan een droom geweest om dj te worden of überhaupt iets met muziek te doen. Pas toen ik in 2011 de aftermovie van Tomorrowland had gezien, is het allemaal begonnen. Het was voor mij overweldigend om zoveel volk te zien voor een dj/producer. Kort daarna heb ik mijn eerste mengpaneeltje gekocht en ben ik begonnen met het maken van mixtapes van 10 minuten voor vrienden en familie.
Omdat ik toch wat meer zelf wou creëren ben ik een hele hoop mashups (een mix van twee of meerdere nummers door elkaar) beginnen maken. Uiteindelijk wou ik toch volledig mijn eigen nummers maken en ben ik beginnen producen!
CAPTIVE-42
Het klinkt allemaal heel simpel maar we weten beter…waar reikt uw ambitie?
Mijn ambitie? Om met mijn muziek zoveel mogelijk mensen te bereiken en als dj de wereld te kunnen rondreizen. Vooral de gedachte te kunnen leven van een job die je enorm graag doet, blijft mij motiveren om er 100% voor te blijven gaan. Ik wil ook anderen inspireren om er alles aan te doen om te bereiken wat je wil bereiken en je niet te laten tegenhouden door anderen mensen die niet durven dromen!
En dat spelen…wat zijn zowat de plaatsen geweest waar je al mocht draaien?
Ik heb reeds in een paar van de leukste clubs van België mogen spelen. Clubs zoals Roxy, Noxx (nu IKON), Marquee,… . In 2015 had ik ook mijn eerste buitenlandse boeking. In de zomervakantie heb ik toen op het strand in Ostia gedraaid. Ostia is een kustdorpje een paar kilometer van Rome. De eerste keer een vliegtuig moeten nemen om een set te gaan spelen is ongetwijfeld iets dat mij voor altijd zal bijblijven. Voor de rest heb ik ook al wat grote bookings gehad zoals Studay, ParkParty, Oktopussy enz. Ik heb ook al residenties gehad in The Lobby en Matterhorn.
CAPTIVE-38
Klinkt veelbelovend! Wat vind je er nu net zo fijn aan?
Ik leef voor de reactie van het publiek. Als je een stilstaand publiek kan doen dansen dan is dat een zalig gevoel! Het is altijd mijn bedoeling om de mensen mijn muziek te leren kennen. Ik vind het leuk dat ik al ver genoeg sta om mijn eigen genre te kunnen spelen en dat mensen mij en mijn muziek beginnen te herkennen. Onlangs speelde ik mijn eigen track op een evenement en zag ik iemand Shazam opendoen omdat ze wou weten welke track ik aan het draaien was. Voor zo’n dingen doe je het!
Over zo’n dingen gesproken, wat is het meest bijzondere dat je als DJ al hebt meegemaakt?
Ik heb nog niet echt zotte dingen meegemaakt, maar dat zal misschien nog wel komen! Als ik op een optreden de muziek wegfilter en het publiek zingt gewoon verder, dan ben ik al de gelukkigste mens op aarde op dat moment! Maar het mooiste dat ik tot hiertoe heb mogen meemaken, is dat Robin Schulz mijn track “How does she feel” sinds de release in April, regelmatig opnieuw opneemt in zijn radioshows of in zijn guestmixes. Recent nam hij mijn song op in zijn nieuwjaars-mix! Dat is dan wel effe kicken.
 
Owla, niet de minste! Wat is jouw stijl en waar haal je jouw inspiratie?
Mijn genre is House. Dat heeft enorm veel subgenres en ik probeer mij dan ook niet echt te beperken tot 1 daarvan. Ik draai ook nog altijd op verschillende soorten feestjes waardoor ik mij altijd een beetje aanpas. Maar in het algemeen draai ik wat ik zelf goed vind. En ik heb het geluk dat vele andere mensen dat ook goed vinden! 😀
Qua producen haal ik inspiratie uit zo goed als alle genres. Ik heb zelfs een tijdje filmmuziek gemaakt omdat ik ook een fan ben van de muziek van Hans Zimmer. Ik probeer me tegenwoordig wel te beperken tot House-muziek vermits ik dat het liefste draai en maak. Maar je zal dikwijls in mijn tracks details terug vinden van andere genres. Als ik een nieuw nummer maak en ik vind niet echt meteen inspiratie, luister ik ook dikwijls naar een genre waar ik normaal gezien nooit naar luister zoals Country-muziek, puur om inspiratie op te doen!
CAPTIVE-33
 
Iedereen heeft helden…maar wie zijn jouw rolmodellen of dj’s naar wie je opkijkt?
Swedish House Mafia waren de eersten waar ik echt een superfan van was. Nu volg ik nog altijd Steve Angello (ex-lid van SHM) op de voet en binnen mijn eigen genre kijk ik vooral op naar o.a. Don Diablo en Gorgon City. Van de Belgische DJ’s heb ik al heel wat steun gekregen van onder andere Delafino en naar hem kijk ik ook wel op!
Het was niet makkelijk u en uw zus op hetzelfde moment bij elkaar te krijgen…hoeveel tijd stop je er in?
Ik steek er dagelijks tijd in. Dat is ook nodig. Als dj en vooral als producer ben je nooit klaar met werken.
Over welke talenten moet een dj beschikken?
Tegenwoordig is dj zijn veel meer dan gewoon wat plaatjes draaien (zoals vele denken). Ik zie het eigenlijk als een soort eigen bedrijfje. Er gebeurt veel meer achter de schermen dan dat wat de mensen zien op mijn facebook-pagina. Tracks maken, doorsturen naar labels, feedback krijgen, mails sturen en verzenden, zien dat je actief blijft op sociale media, zien dat je een nieuwe track klaar hebt tegen dat de vorige geen aandacht meer krijgt, samenwerken met singer/songwriters. Ik kan nog 100 dingen zeggen. Mensen zien het niet als een job maar dat is het wel (als je het professioneel aanpakt en het echt wil maken natuurlijk).
Een dj/producer moet zowel over muzikaal talent beschikken als een marketing-talent. Een sterk karakter hebben en stressbestendig zijn is ook belangrijk. Als beginnende dj had ik veel tegenslagen en mensen die beloftes maakten en ze dan niet na kwamen. Maar als je telkens kan zeggen “Als jij me niet helpt dan doe ik het zelf wel” dan heb je het juiste karakter.
Wat is jouw favoriete club? Waar wil je nog zeker spelen?
In België is dat Versuz denk ik. Ik ben er nog maar 1 keer geweest en ik was echt onder de indruk. Ze draaien er ook meer mijn genre dus dat is sowieso een pluspunt. De club waar ik het liefst ooit zou willen spelen is OMNIA in Las Vegas. Voor mij is dat de gaafste club ter wereld. Alle wereldbekende dj’s draaien er en de infrastructuur en lichtshow is ongelooflijk.
CAPTIVE-5
Voor wij nog eens aan de knopjes beginnen draaien…heb je nog advies voor beginnende dj’s?
Doe het voor de juiste redenen. Focus op de muziek, niet op geld of bekendheid en dergelijke. Als je het echt wil maken mag je geen plan B hebben. Ga er volledig voor en laat geen enkele tegenslag je tegenhouden.
Nog een laatste vraagje voor we mee aanschuiven bij het familiediner…bij welk label zit je en wat zijn daar de plannen?
Als dj heb ik net getekend bij een nieuw agency. We zijn alles aan het voorbereiden om online te komen dus binnenkort zal alles wel verschijnen op mijn facebook-pagina (facebook.com/CAPTIVEDJ). Het is super om erkend te worden en in een jong en gemotiveerd team te belanden na jaren op mijn eentje te hebben gewerkt. We zitten met een sterk team van zowel dj’s als managers dus ik denk dat we samen mooie dingen kunnen bereiken. Als producer worden mijn tracks uitgebracht bij verschillende labels al naargelang het genre.
Dit alles klinkt als muziek in de oren. Lieve Joni, beste Sten, alvast bedankt voor jullie tijd en alvast heel veel succes in alles wat jullie nog ondernemen! Wij blijven het alvast volgen en Sten, denk aan de jongens van Whatmatters als je volgend jaar de Main Stage op TML plat speelt! Volgen kan via Facebook voor Sten en Instagram voor Joni! Doen!  
file6

Unibet

unibet

You May Also Like

Na de dames, nu de koppels die voor de ultieme Temptation relatietest gaan!

We zijn er helemaal klaar voor! Nadat we gisteren de verleidsters in beeld brachten die ...

Jubileum editie (25e seizoen) Top Gear wordt om van te smullen!

Ok, voor de echte fans is Top Gear gestorven met het verdwijnen van Jeremy, ...

Loop er samen met je kind bij als een gangster uit Peaky Blinders

Fan van Peaky Blinders? Wij alvast wel. En is het omdat het carnaval is, ...