6 redenen om alleen te reizen

Single? Sterkte! En toch zijn er ook voordelen aan verbonden, zo kan je bijvoorbeeld helemaal alleen op reis gaan en hoef je met niemand rekening te houden! Bovendien zijn er ook heel wat voordelen verbonden aan alleen reizen. Wij geven je er alvast 6!

Je leert jezelf beter kennen


Logisch, want je hebt tijd zal om aan wat introspectie te doen. Je zal zelf de keuzes moeten maken, angsten overwinnen en mensen moeten aanspreken. Je komt uit je comfortzone en leert jezelf veel beter kennen.
 

Het is goedkoper

 
Omdat je met niemand anders rekening moet houden kan je je veel beter aan je budget houden. Je beslist immers zelf over alle aankopen, uitstappen en etentjes.
tumblr_n5ay61PGZ01ri43n6o1_1280

Je maakt sneller nieuwe vrienden

 
Door alleen op pad te gaan, maak je sneller nieuwe vrienden. Buitenstaanders zijn sneller geneigd om een gesprek aan te knopen met iemand die alleen is. Wil je écht nieuwe mensen ontmoeten en je horizonten verruimen, ga dan alleen reizen.
 

Je bepaalt zelf de route

 
Ergens een week langer blijven dan voorzien? Het kan, want er ligt niemand aan je mouw te trekken of te zeuren. Geniet , zonder met iemand anders wensen rekening te hoeven houden.
Why-you-must-travel-alone-at-least-once-in-a-lifetime

Je leert op jezelf te vertrouwen

 
Ook de lastige beslissingen zullen in jouw mandje terechtkomen.
 

Je zult de ervaring heel je leven meedragen

 
Jij bent degene die de stap heeft gezet, het ticket heeft geboekt en de route hebt uitgestippeld. De ervaringen die je meemaakt zal je ook gewoon een pak langer meedragen, wees daar maar zeker van.
 

You May Also Like

De rugzak voor de creatieve stedeling: The Moose

Op zoek naar een bijzondere rugzak voor je werk en wil je dieven geen ...

ROAM de koffer waar influencers van smullen

Moet je nog op vakantie vertrekken? Dan zijn we nog net op tijd om ...

Tutu Chic Gin: een fijn cadeautje voor haar

JA, wij volgen Pink Ambition! Waarom? Beroepshalve en voor jullie natuurlijk, het zijn bv’s ...

Hosting door Fraai