6 redenen om alleen te reizen

Single? Sterkte! En toch zijn er ook voordelen aan verbonden, zo kan je bijvoorbeeld helemaal alleen op reis gaan en hoef je met niemand rekening te houden! Bovendien zijn er ook heel wat voordelen verbonden aan alleen reizen. Wij geven je er alvast 6!

Je leert jezelf beter kennen


Logisch, want je hebt tijd zal om aan wat introspectie te doen. Je zal zelf de keuzes moeten maken, angsten overwinnen en mensen moeten aanspreken. Je komt uit je comfortzone en leert jezelf veel beter kennen.
 

Het is goedkoper

 
Omdat je met niemand anders rekening moet houden kan je je veel beter aan je budget houden. Je beslist immers zelf over alle aankopen, uitstappen en etentjes.
tumblr_n5ay61PGZ01ri43n6o1_1280

Je maakt sneller nieuwe vrienden

 
Door alleen op pad te gaan, maak je sneller nieuwe vrienden. Buitenstaanders zijn sneller geneigd om een gesprek aan te knopen met iemand die alleen is. Wil je écht nieuwe mensen ontmoeten en je horizonten verruimen, ga dan alleen reizen.
 

Je bepaalt zelf de route

 
Ergens een week langer blijven dan voorzien? Het kan, want er ligt niemand aan je mouw te trekken of te zeuren. Geniet , zonder met iemand anders wensen rekening te hoeven houden.
Why-you-must-travel-alone-at-least-once-in-a-lifetime

Je leert op jezelf te vertrouwen

 
Ook de lastige beslissingen zullen in jouw mandje terechtkomen.
 

Je zult de ervaring heel je leven meedragen

 
Jij bent degene die de stap heeft gezet, het ticket heeft geboekt en de route hebt uitgestippeld. De ervaringen die je meemaakt zal je ook gewoon een pak langer meedragen, wees daar maar zeker van.
 

You May Also Like

Belgisch food design in het Heritage House

Zeggen dat we foodies zijn is misschien een brug te ver, maar eten doen ...

Met je Aston Martin op het water? De AM37!

Wat je krijgt als de luxe jachtenbouwer Quintessence en het prestigieuze Aston Martin samenwerken. ...

Een broertje en zusje voor World End's Rum

De beste rum ter wereld? Wel, wij zijn meer thuis in gin, maar als ...

Hosting door Fraai