6 koffietrends voor 2017

Nee, de koffiehype is nog niet op zijn retour. De zaken zitten nog steeds nokvol, barista’s zijn nog even populair als en de trends blijven opborrelen. Welke dat zijn? Wij lijsten er alvast 6 op, kwestie van mee te kunnen praten als je aan je volgende flat white zit te nippen!

Koffiezaken schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond

Ok, af en toe is er ook wel eentje die het niet red, maar over het algemeen doen de koffiezaken nog steeds gouden zaken. Al dan niet in combinatie met een ander concept, blijven ze de markt overspoelen. Meestal een teken dat een hype nog niet over zijn hoogtepunt heen is.

Meer en meer ambachtelijke koffie

De tijd dat we gewoon een bakje troost kochten en ons verder geen vragen stelden, ligt al een hele tijd achter ons. We willen weten wat we drinken en de sfeer en het ambachtelijke van koffie is op zijn minst even belangrijk als de koffie op zich. Neem maar eens een kijkje bij OR als je het verhaal achter koffie wil kennen!
coffee-prices

ICED & Cold Brew zijn blijvers

Ja, vroeger hadden we ook de Nescafe Frappé, maar daar hield het wel ongeveer op. Ijsdrankjes – die zich voornamelijk richten op de jonge consument – hebben nu het hele jaar door hun plek veroverd. Vooral in Amerika is het een regelrechte hype.

Water steeds belangrijker

Het belangrijkste ingrediënt van koffie? Water! Meer en meer zal je water gefilterd worden en zal je bijzondere waters zien gebruikt worden bij het zetten van je koffie.

Koffie wordt ook thuis steeds beter

De thermos die laat je maar in de kast en zelfs met een Senseo moet je nog amper afkomen. De thuisapparatuur wordt steeds beter, waardoor je ook thuis alle gasten een fijn kopje koffie kan schenken.

Foodpairing

Dat wijn en voeding elkaar kunnen versterken dat wisten we al langer, maar binnenkort mag je er ook koffie naast zetten. Gerechten waarbij koffie als ingrediënt wordt gebruikt of uitgekiende gerechten in combinatie met koffie, het wordt een trend!

You May Also Like

Ontbijttip? FOODBAR CORDOBA

Ontbijttip Ontbijten, lunchen of dineren, de Whatmatters redactie doet niet liever. Legendarisch zijn de ...

New Balance brengt de 860 terug

Eén van de betere sneakers New Balance kondigt met trots aan dat zij de ...

Waarom jij aan de Ginkgo Biloba moet

De ene zweert bij shakes, de andere bij bidden voor de heer, terwijl de ...

Hosting door Fraai