5 duurste resto's ter wereld

Ok, we gaan best wel eens graag in een bekroond restaurant tafelen en dan mogen de roebels rollen, maar we kennen onze grenzen: ergens stopt het. Ben je op zoek naar culinair genot en speelt het prijskaartje echt geen rol dan hebben we wel wat adresjes voor je. Wereldwijd selecteerden we de 5 duurste restaurants. Geen spek voor onze bek, maar laat je dat natuurlijk vooral niet tegenhouden!
 

Restaurant Gordon Ramsey
Londen – Groot-Brittanië

Je kent hem wel, die driftkikker vanop televisie. Deze sterrenchef is natuurlijk een gevestigde naam en zijn talrijke televisieoptredens zitten ongetwijfeld verrekend in de prijs. In zijn restaurant in Londen – bekroond met 3 Michelinsterren – bestel je zomaar een flesje wijn van 18.850 dollar. Laat het smaken!
CroppedFocusedImage121578650-50-Tablet-0018-rgr-homepage-carousel-2

Restaurant de l’Hôtel de Ville Crissier
Crissier – Zwitserland

Dat Zwitserland duur is, is al langer geweten. In het kleine dorpje Crissier vind je dit driesterren restaurant, genesteld in het oude gemeentehuis. Reken toch wel op 415 dollar per persoon als je hier de beentjes onder tafel wil strekken.
lhotel-de-ville-interior

Le Meurice
Parijs – Frankrijk

Een creatie uit het brein van de legende Alain Ducasse. Je mond valt open, alleen al van het interieur, waarin Philippe Starck zich heeft mogen uitleven. Kroonluchters, marmer en een spectaculair uitzicht verantwoorden misschien wel de prijs van minimaal 500 euro per persoon.
Le-meurice-alain-ducasse-paris

Ithaa Undersea
Malediven

Dit onderwaterrestaurant werd als eens uitgeroepen tot het mooiste ter wereld, logisch dus dat je er flink wat roebels achterlaat. U geniet van sint-jakobsschelpen tussen het koraal. Ook hier mag je toch wel minstens rekenen op 500 dollar per persoon.
HuffPost cites Ithaa Undersea Restaurant Conrad Maldives Rangali and Sea at Anantara Kihavah Villas 2

Sublimotion
Ibiza – Spanje

Ibiza is hip, Ibiza is trendy. Bij Sublimotion roert Paco Roncero in de potten, een leerling van de legendarische Ferran Adrià. Hier kom je niet enkel voor het eten. Voor 2.000 euro per persoon word je meegenomen in een psychedelische trip waarin niet is wat het lijkt. De rekening achteraf is wél echt!
the-room-more-images-4

You May Also Like

Verse koffie om mee te starten

Koffie om de dag door te komen Zonder koffie, geen Whatmatters, zo simpel is ...

Helemaal Croque 'n Roll

We hadden al de hamburger die onder handen werd genomen, daarna kwam de worst, ...

Dit is dé reden waarom Burning Man het heetste festival ter wereld is!

Vrouwen zetten de man letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam… Nog nooit van ...

Hosting door Fraai