3x Spaans!

Nadat we vorige week onze favoriete Griekse restaurants onder het voetlicht plaatsten, nemen we jullie nu mee naar Spanje. Waarschijnlijk hoeven we jullie niet meer te overtuigen van al het culinaire lekkers dat dit land te bieden heeft. En ja, de keuken is veel rijker dan enkel tapas! Hieronder geven we jullie alvast onze 3 favoriete Spaanse restaurants mee. Niet verder vertellen, want voor je het weet hebben wij er geen plaats meer! 

La Cueva de Castilla
Brussel 

We beginnen in Brussel, een stad waar heel wat Spaanse restaurants te vinden zijn. In dit hoekpand in Schaarbeek heb je helemaal geen kogelvrije vest nodig, meer nog je voelt je er onmiddellijk thuis. De Spaanse sfeer, overheerlijke paella en uitstekende wijn, deze zaak komt tegemoet aan alle cliché’s maar is dat erg? Ja, er zijn goedkopere zaakjes, maar alleen al de vriendelijke bediening is een kleine meerprijs waard. 

Hier kan je voor veel meer dan enkel tapas terecht, dus bereid je maar voor op uitgebreid tafelen en trek voldoende tijd uit!

 

MG_9685

Tapabar
Antwerpen 

Spaans in Antwerpen? Niet twijfelen bij TapaBar zit je goed, al jaren trouwens! Verse producten, een vriendelijke bediening en een fijne sfeer. Ga voor het tapasassortiment en laat je verrassen, je eet ruim voldoende en krijgt ook nog eens dingen voorgeschoteld die je anders niet zou nemen. Voor de prijs moet je het alvast niet laten. Het menu is redelijk uitgebreid dus mensen met keuzestress, bereid jullie voor! Trek voldoende tijd uit, zeker als je met een groep gaat en veel verschillende dingen neemt. 

409

La Mestiza
Gent 

We schreven al eerder over La Malcontenta wat ook zeker een aanrader is, maar dat wil niet zeggen dat we ook La Mestiza geen plaatsje gunnen in onze lijst. Naast de Spaanse keuken, tref hier trouwens ook heel wat Mexicaanse gerechten aan: twee vliegen in één klap dus. Van zijn uitstraling moet deze zaak het niet hebben, die is nogal sober, maar de kwaliteit van de keuken staat hier centraal. Tel daar de supervriendelijke bediening en het aangename prijskaartje bij op en je weet dat je hier goed zit! 

Nieuwe hotspot
Pintxos
Mechelen 

Recent gooide in Mechelen Pintxos de deuren open. Pintxos zijn eigenlijk de Baskische tapas, te herkennen aan de prikker. Gelakt buikspek, gevulder portobello, een waaier aan Pintxos trekt in deze zaak aan je voorbij. Deze prachtig ingerichte zaak heeft ook een mooie wijnkaart, maar Pintxos laten zich ook perfect combineren met bier. Bestellen doe je overigens aan de toog, waarna je jezelf een plaatsje zoekt en je culinair laat verwennen. 

15800303_1358059684227805_9051201409744005847_o

You May Also Like

Texas Coffee, niet zomaar een koffiezaak!

Nee, een koffiebar openen kan je nog bezwaarlijk origineel noemen, en toch…Soms slaagt er ...

3 kipresto's die je moet proeven!

Geregeld krijgen we de vraag: Waar halen jullie je onderwerpen/inspiratie? Uiteraard hebben we onze ...

2 keer heerlijk Italiaans

Dit weekend duiken 2 keer Brussel of toch op zijn minst de Brusselse rand ...

Hosting door Fraai