Wegdromen met misskandidate Jessica Denison

De redactie kuiert wel eens vaker over de Oude Markt in Leuven. Barvista, Bar Nine, De Rector of zelfs de Giraf krijgt van ons wel eens de nodige Roebels in hun witte kassa gestopt. Het was ook daar, op het bankje van de ‘Kotmadam’, niet Madame Jeanne de rosse vonk die onder ogen van haar Jef een affaire had met Odilon, maar wel het bronzen en misschien wel bekendste beeld van Leuven, dat we deze dame met haar missenlint promo zagen voeren. Daar wij bij Whatmatters gekend staan als afwerkers en wij gemeten voorzetten beter binnenkoppen dan Lukaku, lieten wij bij deze hier de kans niet liggen en vroegen we Jessica om er zich even bij te zetten en wat vragen te beantwoorden. Het relaas van dit gesprek vind je alvast hier!

2

Hallo schoonheid! Met wie hebben we vandaag de eer?
Ik ben Jessica Denison, 20 jaar. Ik huur momenteel een appartement in Heverlee maar ik ben afkomstig uit Brussel. Ik ben een heel ambitieus meisje die alles graag heel groot ziet. Vol met dromen en doelen die ze in haar leven wilt bereiken.

We hebben je gevonden als misskandidate. Hoe lang ben je hier al mee bezig?
Ik ben al heel lang geïnteresseerd en bezig met mode, fashion,… . Ondertussen zit ik al drie jaar in de promo-wereld en een dikke twee jaar in de schoonheidswedstrijden.

1

Dan volgt de onherroepelijke vraag…waarom ben je daarmee begonnen?
Van kleins af aan keek ik al op naar al die zelfzekere meiden die op podiums liepen, in boekjes en magazines stonden, op beurzen rondliepen,… . Ik zag ze altijd met een enorme glimlach, perfecte make-up, prachtige foto’s, kleren,… , alles was zo mooi. Van kleins af aan droomde ik er dus al van om in hun plaats te staan. Ik was ook al heel vroeg bezig met alles wat met schoonheid te maken had. Op momenten dat meisjes normaal nog met poppen speelden was ik al bezig met mooie lange nagels, lang haar…gekruld, stijl, opsteken, hier en daar een beetje make-up zonder dat de ouders het wisten dan natuurlijk! (lacht) Ik kreeg soms wel complimentjes, waardoor ik zelf ook wel begon te denken om mijn kans te wagen. Ik heb altijd graag veel aandacht gehad en stond graag in de spotlights. Op mijn 16e kreeg ik voor mijn verjaardag een cadeaubon om eens naar een professionele fotograaf te gaan en ik heb me daar zot geamuseerd. Dat was eigenlijk het begin van alles.

11

Je bent nu al even bezig. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee je je denkt te onderscheiden van anderen?
Och, het is heel moeilijk om zelf persoonlijke eigenschappen op te noemen. Maar mensen zeggen vaak dat ik mij onderscheid van de anderen dankzij mijn heel sterk, maar neutraal, karakter en mooie spontane glimlach. Ik ben fotogeniek. Ik werd vorig jaar dan ook verkozen als Miss Fotogenic voor België in een internationale verkiezing, Miss European. Daar won ik ook de titel Deputy Princess European Belgium. Ik hoor ook vaak dat ik met heel wat verschillende mensen om kan. Dat ik iedereen graag zijn kans geef. Maakt niet uit welk geloof, taal, afkomst,… . Ik ben enorm sociaal ingesteld en ik hoor ook hier en daar dat ik een enorme natuurlijke charme heb…(lacht)

4

Je bent charmant! Dat kunnen we zeker niet ontkennen! Niet voor niets rijf je de ene titel na de andere binnen. Kan je  jouw positieve en sociaal geëngageerde ingesteldheid in een levensmoto steken? Of heb je een andere quote die perfect bij je past?
‘You never know where you stand tomorrow’ Dat is een levensmotto dat al heel een tijdje met mij mee gaat. Mensen die mij goed kennen weten ook dat ik er enorm veel belang aan hecht.

7

En nu dus ook de mensen die wat verder van je af staan! Wij hebben je ontdekt via sociale media, alomtegenwoordig…waarom moeten we je hierop volgen?
Niks moet, maar iedereen is zeker welkom om mij te volgen. Ik ben met heel veel dingen bezig en ben heel actief op sociale media zoals er zijn Facebook, Instagram, Snapchat,… . Aangezien ik ook met heel veel verschillende dingen bezig ben is er altijd wel iets nieuws te zien, te lezen,…

Voilà! Wij volgen! En nu we toch bezig zijn en door je ‘feed’ aan het scrollen zijn…je krijgt best wel veel respons. Wat is de meest opvallende reactie die je ooit heb gekregen?
“Stop je soms met lachen?” Ik moet toegeven dat ik soms heel serieus kan zijn maar dat dit niet altijd gemakkelijk is. Ik geniet enorm van het leven, ook al zijn er hier en daar soms wel tegenslagen. Dat is dus ook een verklaring voor mijn levensmotto. Niemand weet waar hij/zij morgen staat en zeker niet of hij/zij er morgen nog gaat zijn.

10

Dat klinkt redelijk fatalistisch…maar ga door…
Ik probeer het positieve uit alles te halen. Ik wil geen tijd verliezen, iets missen en er daarna spijt van hebben! Vandaar dat ik inderdaad graag en veel lach en dus bijgevolg voor een groot deel van de tijd met een glimlach rondloop.

Daar kan niemand iets op tegen hebben, integendeel zelfs! Heeft het stralen ook te maken met je liefdessituatie?
Ja, ik heb nu sinds ongeveer een maandje terug een vriend. Wie weet is hij wel de ware! (lacht) Nobody knows!

9

Hij zal het graag horen…wat heeft deze gelukzak moeten doen om u te kunnen, wat zeg ik, mogen verleiden?
Wat ik echt super belangrijk vind is een eerlijke man. Uit ervaring kan ik echt zeggen dat niks pijnlijker is dan belogen worden. Ook al is het maar een detail, zelfs het kleinste detail kan soms enorm raken. Daarnaast vind ik persoonlijkheid heel belangrijk. Een man zonder persoonlijkheid, daar valt niks mee aan te vangen. Voor mij moet een man karakter hebben, vriendelijk, eerlijk en grappig zijn. Een man met doelen in het leven is zeker en vast ook een pluspunt en als ze er dan nog is goed uit zien is het perfect! (lacht)

Hallo zeker…dat is een serieus lijstje…je vriend moet Superman zijn! Maar stel dat je toch niet alles kan krijgen in je leven en dat je moet kiezen uit volgende mannen. Lelijk slim of mooi dom…wat zal het zijn?
Dat is een gevaarlijke vraag! Mooi en slim zou wel top zijn. Persoonlijk vind ik het belangrijker dat er een klik is en dat je op dezelfde golflengte zit. Lelijk en slim? Mooi en dom? Dom en lelijk?  Mooi en slim? Maakt allemaal niet uit zolang er gevoelens zijn, respect is en dat de twee personen het menen met elkaar. Dat is wat voor mij vooral belangrijk is, al de rest is bijzaak.

6

Een laatste korte essentiële tip dan…wat wil je mannen zeker nog meegeven?
Kort maar duidelijk: Wees eerlijk, verberg niks, wees je eigen en behandel u meisje zoals ze het verdient.

Gesnopen! Tussen alle shoots, missverkiezingen en liefdesleven in…is er nog tijd om een hapje en een stapje? Zoja, waar?
Ooh, ik eet enorm graag Grieks en Mexicaans. Je kan me zeker en vast wel is tegenkomen in de El Sombrero of de New Mexico in Leuven. Ik ben ook al heel lang wekelijkse klant bij de Dionysos in Oudergem (Brussel). Ik denk dat ik nog geen 5 jaar was toen ik daar voor het eerst ging eten en nu zijn we 15 jaar verder. Als ik op stap ga kan je mij vinden in Leuven op de Oude Markt of in de Carré.

Ook ons vind je er wel eens terug…De A12 is zowat uitgegroeid tot een legendarische weg vol zonden onder de redactieleden van Whatmatters…dit geheel ter zijde…maar nu we het over zonden hebben…wat is uw favoriete zonde?
Ik snoep enorm veel! Dag in dag uit. Ik moet wel toegeven dat ik heel veel geluk heb dat ik bijna niet tot niet bijkom. Anders had ik wel een probleem! (lacht)

5

En dan zaten we hier waarschijnlijk niet, tenzij we freelancers waren voor een medisch obesitasmagazine…soit…een allerlaatste vraagje…wat zijn jouw ambities naar de toekomst toe?
Aangezien ik nu mijn baan als verantwoordelijke van een winkel, waar ik enorm goed stond, ga loslaten om verder te gaan en meer tijd te kunnen steken in alles wat met promo te maken heeft, sociale media, shoots, verkiezingen,… , is mijn ambitie van mijn hobby een fulltime job te maken. Mijn doel nu is dus zoveel mogelijk tijd steken in alles wat te maken heeft met mode, promo, shoots, salons, sociale media, verkiezingen,… . Hopelijk kan ik nog een paar prijzen pakken om hier verder op te bouwen. De motivatie en de wil zitten alleszins al volledig goed, nu nog de opportuniteit(en) en hopelijk komt alles goed!!

Bedankt Jessica en alvast heel veel succes in alles wat je verder onderneemt!
Mag ik nog één ding zeggen?
Ga uw gang!
Zoals je weet ben ik finaliste Miss Benelux 2017. Iedereen kan alle finalisten terugvinden op de site www.missbenelux.eu. Meisjes die geïnteresseerd zijn om volgend jaar mee te doen, nodig ik zeker en vast uit om een mailtje te sturen naar de organisatrice Stephanie Moreel of eens een kijkje te nemen op de site.
Kijk eens aan…promoten als de beste! Willen jullie deze knappe jongedame ook volgen in al haar missavonturen? Neem dan zeker een kijkje op haar Facebookpagina en Instagram! Doen!
8
 
Credits: Marnix Huyghe
 

You May Also Like

Reclame voor watermerk 138 in België bij wet verboden wegens té seksistisch!

Water, een basisbehoefte! Vrouwen zouden 1,6 en mannen 2 liter moeten drinken om het ...

Eindelijk…prijs Polestar 2 is gekend

Legt hij het vuur aan de schenen van de Tesla Model 3? Juni 2020, ...

Hosting door Fraai