Maak deze fouten NIET bij het dragen van een maatpak!

De afgelopen tijd hebben we heel wat tailors in de spotlights geplaatst, dus als het goed is heb je ondertussen een stijlvol maatpak in de kast hangen. Dat wil niet zeggen dat je natuurlijk geen missers meer kan maken.
Daarom legden we ons oor te luister bij een aantal specialisten te luister en lijsten we een aantal te mijnden zaken op, als je stijlvol voor de dag wil komen in pak. Wederom sla het advies gerust in de wind als je wil, maar kom achteraf niet klagen!

Verwijder het label

Sommige fabrikanten (dit zal je niet voor hebben bij onze tailors) willen kost wat kost hun label onderaan de mouw stitchen. Laat dit professioneel weghalen: je bent geen wandelend reclamebord. Check ook even of de zakken niet zijn dichtgemaakt, dan kan je deze ook gelijk laten openmaken.
aasuitsupplyimg-3

Zorg voor een aangepaste fit

Ook hier één advies: ga voor een maatpak van een tailor. Sla je dit in de wind kies dan zeker een pak dat goed aansluit. Eventueel kan je nog kleine aanpassingen doen waar nodig.

Laat de onderste knoop open

Heeft je jasje meer dan 1 knoop, hou dan altijd de onderste knoop open. Het staat gewoon beter!

Zorg voor matchende accessoires

Ondertussen zijn we het er wel over eens dat sneakers bij een pak kunnen, maar zorg er ook voor dat je accessoires matchen. Hou het bij voorkeur bij dezelfde kleur. Ga je voor een stropdas, pochette en zorg dan deze deze bij je schoenen, riem en sokken matchen. Ok, een toegift: met de sokken mag je eens gek doen.

Hang je pak goed weg

Met iets kostbaars als een maatpak ga je zorgvuldig om. Je hangt je pak dus netjes weg. Breng je pak geregeld naar de stomerij, laat het verluchten en hang het open. Kies een goede houten kapstok en geef je pak ook in de kast wat ruimte.
dit-zijn-de-meest-controversiele-abri-campagnes-van-suitsupply_crop1000x500

Een zwart pak

Spreek ons gerust tegen, maar bij voorkeur komt dit pak enkel uit de kast bij begrafenissen. Er zijn alternatieven genoeg, ga daarvoor!

Combineer nooit een vest en een jasje van 2 verschillende pakken

Dat is meteen ook de reden waarom je bij de aanschaf van je pak, het best gelijk 2 broeken aanschaft. De verslijten immers sneller dan het jasje en zo kan je een hele tijd met je pak verder.
11947599_886235358132732_336193893885714305_n
 
Foto’s: Tod B /Suit Supply

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Noble denim stel je zelf op maat samen

Op zoek naar een jeans die als gegoten zitten, denim waar niet iedereen mee ...

Onze droomvilla staat in Zuid-Afrika, Kaapstad (Foto's)

Zuid-Afrika, eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we dit nog moeten leren ontdekken. Maar als ...

Natuurlijke stenen rond de pols

Nadat we eerder al Pig & Hen hadden ontdekt, botsten we nu ook iets ...

Hosting door Fraai