8 dingen om even bij stil te staan uit Home Alone

Als er één film is die elke Kerst opnieuw over uw TV-scherm rolt, is het wel diegene van dat kleine dekselse jongetje met de naam Kevin McCallister dat door zijn ouders alleen gelaten is…Home Alone. Zo ook gisterenavond waar we na het verorberen van een heerlijke feestmaal (dank u schoonmama) en uitpakken van de vele cadeautjes met zijn allen voor TV de fratsen van deze kleine gluiperd nog eens bekeken, en deze keer heel goed bekeken. Zo kwamen we op een aantal dingen uit waar wij, en ongetwijfeld ook jullie nooit hebben bij stilgestaan. Ok, het blijft film maar ooit al eens nagedacht over volgende zaken?

1 Fullers nachtelijk probleem

unadjustednonraw_thumb_589f
Bedplassen komt wel vaker voor bij kinderen en kunnen we alvast begrijpen. Maar waarom is Fuller zo gelukkig en vertelt Kevin doodleuk dat hij hem helemaal onder gaat plassen komende nacht? Een fetisj waar we niet echt wild van worden. En Fuller? Die slurpt aan zijn blikje Pepsi en denkt er het zijne over.

2. Melk en Pizza

unadjustednonraw_thumb_58a0
Misschien wel het meest bizarre momentje in de hele film. Kevins moeder die iedereen melk laat drinken bij de pizza? Euhhhh…wat is er mis met die vrouw?

3. Nonkel Frank

unadjustednonraw_thumb_58a1
Nadat er gemorst werd over de vliegticketten, werd kleine Kevin door ‘Nonkel Frank’ ‘A little jerk’ genoemd. Van een afzuiper die op kosten van Kevins papa komt eten, blijft logeren en mee op vakantie gaat mag je wel iets meer appreciatie verwachten buiten het beledigen van je kinderen, nietwaar Peter McCallister?

4. Old man Marley

Uiteindelijk blijkt de oude knar Marley een goede vent te zijn. Maar hoe zou het komen dat iedereen bang van hem is? In plaats van mensen en kinderen aan te spreken, blijft hij staren terwijl hij zijn schop vastheeft in een tot bloedens toe hand waarvan het verband duidelijk aan vervanging toe is…euh hallo?

5. Officer Balzak

img_5420
Wie nam de telefoon op nadat Kevins moeder naar het politiekantoor van hun woonplaats belde? Juist…officer Balzak!
 

6 Run Kevin Run

unadjustednonraw_thumb_58a5
Nadat Kevin bijna overreden werd door de gammele bestelwagen van Marv en Harry blijven deze bandieten de kleine jongen volgen. Terwijl Kevin begint te lopen merkt Harry op dat er iets niet juist is met het gedrag van Kevin. Euh…twee vreemde mannen die in een creepy bestelwagen een kleine jongen traag volgen…welk kind zou er niet bang zijn en beginnen lopen?

7. De ontmoeting met de Kerstman

unadjustednonraw_thumb_58a6

Een kind komt bij de Kerstman en vertelt over het feit dat hij alleen thuis is met kerstavond daar zijn familieleden zijn verdwenen en dat hij niet weet wat hij die avond gaat doen. Ondertussen geef je hem een doosje Tic Tacs en stuurt hem terug huiswaarts…van een kerstman mag je iets meer verwachten, niet?

8. Het kerstdiner

unadjustednonraw_thumb_58a8
Kevin maakt een heel plan en een verdedigingssysteem om zijn huis te beschermen. Om 18u59 realiseert hij zich dat hij nog niet de tijd heeft genomen om te eten. De klok slaat 19u als hij een volledige maaltijd, inclusief kaarsjes op tafel zet. Zelfs de microgolfoven op onze redactie (bouwjaar 2016) is niet zo snel!

Voilà dit waren de zeven dingen die ons opgevallen waren. Toen we Kevins reactie vroegen kregen we alvast dit beeld dat we jullie niet wilden onthouden…Merry Christmas & A Happy New Year!

unadjustednonraw_thumb_58a9

Ps: misschien nog 1 ding waar we even, los van de film dan, over nadachten…

ar2ykocquwc6z8pbv3f3a_thumb_58aa

Bron foto’s: Pinterest
 

You May Also Like

Achter de draaitafel met DJ MATTN!

Wij bij Whatmatters hebben DJ MATTN al veel gekruist afgelopen jaren. Was het niet ...

Hosting door Fraai