3 sensuele biertjes met pit

Zoals al verschillende keren aangehaald heb ik bier moeten leren drinken. Deels om economische reden, het leven van Whatmatters is geen vetpot, deels omdat een man natuurlijk af en toe met een pint in zijn hand moet staan. In België zijn we op het vlak van bier natuurlijk verwend, dus waarop baseren we tussen die honderden bieren onze keuze?
Het eerste wat in me opkwam was vrouwen. Dus besloot ik maar 3 biertjes te proberen en te selecteren die hiermee wat te maken hadden. We zijn een magazine voor mannen of niet natuurlijk. Ik moet zeggen, beklaagd heb ik het me niet!

BLONDE STOOT
BIEREN CABARDOUCHE

e7694c22-1b3e-4a55-8c60-64e374245ea3
Voor het eerste biertje moest ik zelfs niet ver. Bij het Antwerpse Cabardouche vond ik immers de Blonde Stoot. Al hadden ze ook nog een Stout Mokke in de aanbieding. 3 geweldige namen, die ik niet aan me voorbij kon laten gaan natuurlijk.
Hoewel ik me anders herinner van het verleden, heeft deze blonde stoot geen streken. Een vlot, makkelijk biertje wat bij iedereen in de smaak zal vallen en zeker in de zomer optimaal tot zijn recht komt. Hoewel het bier wordt gebrouwen in Halen bij Anders! neemt Cabardouche de rest van de marketing, distributie en dergelijke voor zijn rekening.
Momenteel wordt het bier gebrouwen bij andere brouwerijen, maar de oprichters dromen van hun eigen stadsbrouwerij. Laat ons maar dromen én proeven van de Blonde Stoot, dan zijn we bij Whatmatters al gelukkig.
Een bak met 24 stuks tik je op de kop voor 35 euro.
 

FEMME FATALE
BROUWERIJ DE LEITE

bg
Ontkomen kan je niet aan een femme fatale, dus het hoeft ook niet te verbazen dat we dit biertje wel konden pruimen. Zowel de naam als het etiket komen uit het brein van kunstenaar Rik Vermeersch.
Het gaat hier om een licht blond/amberkleurig biertje met fruitige toetsen die overgaan in bitter.
Brouwerij De Leite vind je overigens in Ruddervoorde en je kan er ook terecht voor degustaties.
 
KUTBIER
BROUWERIJ BOEGBEELD

12087648_538792482955540_7845878347368464679_o
Wel, wel, wel, alvast een naam als een klok, zeker als je weet dat dit bier door 2 Nederlandse vrouwen wordt gebrouwen. Janneke en Mary-Jane brouwen dit kutbier in Den Bosch en het is een ode aan ‘de Bossche kut’, een vrouw uit de volkse buurt in Den Bosch.
Het gaat om een blond bier met – hoe kan het ook anders – pruimen. Maar het is zeker en vast geen muffe pruim.
De eerste stuks van het bier waren in no time verkocht, dus het zal een kunst worden dit bier vast te krijgen. Maar kom, is dat niet met elke kut zo?
Een sixpack kutbier bestel je online voor € 16,53.
Schol!

You May Also Like

Noorse topdesigners tekenen fantastisch luxejacht mét strand!

Eén ding moet je de mannen van Hareide Design aangeven…alles wat ze uit hun ...

Driewerf Hoera: Bier drinken is goed voor je zaad!

Vandaar de slogan…’Bier drink je met je verstand’… En laat het verstand bij een ...

Hosting door Fraai