3 keer op pad in Gent of net daarbuiten…

Op stap in Gent en op zoek naar een leuke locatie om wat te drinken of wat te eten? Je hebt geluk, Gent is vergeven van de leuke hotspots! Wij geven je alvast deze 3 tips mee, als je het echt niet weet en wanhopig op zoek bent naar inspiratie. Must visits tijdens je volgende tripje naar Gent of alleen al een reden om weer eens naar de ‘wijste’ stad van België te trekken.

Barwin
Facebook

Deze apero-, wijn- en ginbar vind je in de Brugstraat en is nog maar sinds september van dit jaar open. Maar in tegenstelling tot heel wat andere bars kan je er ook gewoon ‘s ochtends ontbijten en gewoon heel de dag blijven zitten als je wil. Het pand is dan misschien niet groot, het is wel uiterst gezellig ingericht en de ideale stop net na de middag. In het pand schuilt ook een B&B, dus je kan dit stekje ook als uitvalsbasis kiezen. Zorg wel dat je nog aan de fantastisch vormgegeven bar weggeraakt, of niet natuurlijk, dat bepaal je maar helemaal zelf.
15253593_1368109346534085_31810182438389170_n

Zebrawoods
Facebook

Voor deze pop-up zal je snel moeten zijn, want op 1 januari is deze pop-up in de Zebrastraat verdwenen. Ben je geen fan van de cliché kerstmarkten dan vind je hier ongetwijfeld je ding. Dit overdekte bos opent op 21 december de deuren en je kan er dus maar 9 dagen terecht. Dit winterfestival garandeert unieke bands, een levendige sfeer en heel wat lekkere hapjes.
Nestel je tussen wat boomstronken, sleep er een schapenvel bij en geniet van het kampvuur. Soms hoeft een aantal uren kwijtspelen, helemaal niet erg te zijn.
zebrawoods-2
 

Vinto
Facebook

Ok, we geven het toe. Vinto ligt in Kruishoutem, ergens halverwege tussen Gent en Kortrijk, maar het is zeker en vast de moeite van de verplaatsing waard. En er zijn toch geen afstanden in België?
Het gaat hier om een restaurant en aperitiefbar in één, dus je kan hier gerust wat uren doorbrengen. Verwacht hier ook geen opgeklopt gedoe, maar een geweldige, pure en eenvoudige keuken. Dit combineren ze dan ook nog eens met aangepaste wijn of bier. Karel en Pieter deden heel wat ervaring op en brengen dit nu fantastisch in de praktijk.
Geloof ons, je zal geen spijt hebben van de afstand en regel alvast een taxi terug. Het zou zonde zijn niet meerdere wijnen te proeven!
12493785_1666612983609875_3916536961328343921_o

You May Also Like

Helemaal door het dak in Floor 17

Dat we geregeld wel eens een kijkje gaan nemen bij onze noorderburen weten trouwe ...

Zeeuws ‘Inter Scaldes’ is Nederlands beste restaurant

De Nederlandse tegenhanger van Peter Goossens’ Hof van Cleve scoort eveneens 19,5/20 in Gault & ...

Wij zitten in dit hotel in Mykonos komende zomer!

Ben je net als ons ook even uitgekeken op Saint-Tropez, Ibiza, Marbella of Miami ...

Hosting door Fraai