3 biersteden die de moeite waard zijn!

Bier, we hebben het bij Whatmatters leren appreciëren, maar het was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Het gerstenat bleef lang onberoerd, terwijl wijn, gin en vodka gretig aftrek vonden, maar tijden veranderen. Ondertussen zetten we meermaals per week het bier koud en wordt het best gezellig op de redactie.
Wil je bier combineren met een citytrip, dan sla je 2 vliegen in één klap. Je houdt je vriendin tevreden en kan drinken, of het is de ideale uitstap met de jongens natuurlijk. Dankzij een aantal ambachtelijke brouwerijen zijn dit alvast 3 steden waar je een fijn uitstapje met het nodige bier kan combineren.

München

Deze kan natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Ook als het Oktoberfest niet aan de gang is kan je hier van biertuin naar biertuin dartelen. Je proeft er het Beiers bier, vreet er de pretzels en nee: lederhosen zijn niet verplicht. Gerst, hop en water vormen hier al eeuwen het middelpunt van Beiers bestaan en als je echt wil kan je nog een voetbalmatch meepikken ook.
oktober

Dublin

Guinness: moeten we meer zeggen? Al sinds 1759 wordt dit bier gebrouwen, met Dublin als epicentrum. De stad telt niet minder dan 800 pubs en een bezoekje aan de brouwerij St. James’s Gate is verplichte kost. Het gebouw telt 7 verdiepingen dus smeer je benen maar in en hou het drinken voor daarna.
cb160f114d5c4794896ca9bc0ed8aea6_large

Praag

Tsjechisch bier geniet een grote populariteit en heeft best wel wat kwaliteit te bieden. Pilsner Urquell, Budweiser en Gambrinus zijn er maar 3 die hier worden gebrouwen. Niet alleen is er veel bier, het is er nog eens spotgoedkoop ook en komt in halve liters.
Voor de fijnproevers is er ook een bierspa, misschien een leuk ideetje voor met het vrouwtje?
84_relax_in_oak_tubs_1_pivni_lazne_spa_beerland_prague

You May Also Like

Een blik achter de schermen bij BURNING MAN (NSFW)

Het enige festival waar we maar niet genoeg van krijgen, zonder dat we er ...

Met deze tips ben jij de BBQ-sterrenchef!

Nu het nog kan! De hittegolf is officieel een feit en dat betekent in ...

Bruut geweld! Dit is de duurste Harley ever!

Het hoeft niet altijd op vier wielen te zijn!  Terwijl wij eigenlijk wel dromen ...

Hosting door Fraai