De 6 regels van de gentleman op de piste!

Binnenkort krijgen we meer met zijn allen op de latten of het board en glijden we de bergen af. Maar zelfs dat doen we natuurlijk als echte gentlemen! Dat we daarna het varken uithangen, dat kan allemaal wel zijn, maar op de piste zijn we echte heren. Een beetje ski etiquette kan dan ook geen kwaad. Wij geven jullie aan de hand van een illustratie alvast 6 belangrijke regels mee die elke stijlvolle man respecteert en toepast.
ski-etiquette-2

 1. Je kruipt niet voor aan de skilift  Een echte man schuift netjes aan bij de skilift, gebruikt zijn elleboogjes niet en ook geen laffe trucjes om enkele plaatsje te winnen. Doe praatje met je vrouw/vriendin/bijslaapje, dat is waarschijnlijk al eeuwen geleden! Ook een plaatsje houden voor vrienden doe je niet, wil je seconden later geen lat in je aars geduwd krijgen!
   

 2. Heb respect voor je gezelschap in de lift  Want draai en keer het hoe je wil, bungelend boven de grond kan je geen kant uit. Ga dus niet ostentatief zitten bellen en vertel nog minder je hele zeurderige levensverhaal. Een kort babbeltje over koetjes en kalfjes volstaat.

 3. Kies een piste naar je niveau  Ben je een absolute kluns op de latten, ga dan geen anderen hinderen op pistes die je niet aankan. Kies een piste van jouw niveau, blijf trainen en ooit kom je wel bij de grote jongens. Tot dan: ken je niveau!
   

 4. Zorg dat je alles onder controle houdt  Wil je je poten niet breken? Ga je dan niet lopen aanstellen op de piste. Zorg dat je ten allen tijde onder controle hebt en beheers je snelheid, je moet altijd kunnen stoppen. Het is geen wedstrijd wie de grootste en/of de dikste heeft. Een echte man komt gecontroleerd en in stijl de berg af. Daar hoef je helemaal geen onnozelheden voor uit te halen.
   

 5. Minimaliseer het stoppen in het midden van de piste


  Zorg dat je geen obstakel op de piste wordt door in het midden een babbeltje op te zetten over je aandelen. Geef de anderen zoveel mogelijk vrije baan en manoeuvreer je naar de buitenkant als je wat te vertellen hebt.
   

 6. Wees galant

   
  Zie je iemand anders – en als je geluk hebt is het een ravissante meid – op zijn/haar muil gaan, dan stop je en help je deze persoon recht. Galant, respectvol en als het echt meezit goed voor een avond plezier in de après-ski. God beloont onmiddellijk!

You May Also Like

Streetwear voor ‘Snotyoung’

Ook voor oude knarren als ons… Wij hadden er nog nooit van gehoord maar ...

Dit is de minst pijnlijke plek om een tattoo te zetten!

Een handig weetje voor tattoo-maagden en zij die kampen met naaldvrees… Begin je na ...

3 prijswinnende Nederlandse biertjes!

Toen we recent in de grap van Heineken trapten en hun 1 april bericht ...

Hosting door Fraai