Piloten weten waarom

Zeggen dat het Zwitserse Longines wel wat historie met zich meedraagt is nog zacht uitgedrukt. Het merk opgericht door Ernest Francillon maakt al sinds 1832 klokjes en staat vooral bekend om zijn modellen voor piloten. Ondertussen mag het merk dan wel onderdeel uitmaken van The Swatch Group, dat doet niets af aan de uitstraling en de kwaliteit.

Vintage look

Ook de nieuwe Longines Aviation Watch Type A-7 1935 grijpt terug naar het verleden en meer bepaald naar het pilotenhorloge. Deze chronograaf heeft immers een vintage look, die je qua stijl terug in de tijd voert, maar wel hedendaagse kwaliteit biedt.

longines-avigation_watch_type_a_7_1935-ac

40° gekantelde wijzerplaat

De spitse wijzers en de honingkleurige details maken het een vlot te raadplegen uurwerk.. Een leuk wist-je-datje is trouwens dat dit horloge is oorspronkelijk werd ontworpen om aan de binnenkant van de pols gedragen te worden. Blijkbaar doen wel meer piloten dat, zo moeten ze de knuppel niet loslaten om het uur af te lezen. Om diezelfde reden is ook de wijzerplaat 40 graden gekanteld, om de leesbaarheid te verhogen.

Met een kast van 41mm en een L788.2 kaliber moet je al helemaal niet blozen. Terwijl het bandje van croco leer het geheel een nog groter cachet geeft. Hoeven we nog te zeggen dat we de vintage look bij Whatmatters wel weten te pruimen?

avigation_watch_type_a_7_1935pr

De adviesprijs van dit fijn stukje techniek bedraagt € 3.720 en de retailers vind je op de site. Waarschijnlijk geen spek voor ieders bek, maar er is al eenheidsworst genoeg en een puik, kwalitatief horloge gaat jaren mee en moet je eerder bekijken als een investering.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Whatmatters Roadtest: Mazda MX-5 RF 2.0

Of we onze zware dikke patserige Duitse een paar dagen wilden inruilen voor een ...

Het speeltje aan de costa’s deze zomer…Flyride-jetski

Het moet ongeveer een drietal zomers geleden zijn als aan dikke badsteden aan de ...

Biski…oftewel jetskiën met een bike

Ok, we zijn midden dertigers en als je onze levensstijl wat volgt, zal het ...

Hosting door Fraai