Whatmatters interviewde mannelijke blogger Mr. Polished

Tot voor kort was het in ons landje écht zoeken naar mannelijke bloggers/vloggers. Zeker als het op fashion aankwam was het zoeken naar een speld in een hooiberg, of een parel in een oester, kies zelf maar. Ondertussen begint er toch wat beweging in te komen en hebben we zelfs al enkele kerels gespot die we qua stijl en attitude best kunnen pruimen. Nu zijn de heren nog altijd stevig ondervertegenwoordigd en moesten we tijd én wat meer stijlgevoel hebben, we deden het zelf, maar helaas, geen van beide zitten eraan te komen. We houden het voorlopig dan ook maar bij ons magazine, maar wie weet ooit… Wie wel dagelijks wat over fashion en zijn stijl brengt is Thomas Moers. Zegt die naam jullie niets? Zoek dan maar eens onder de naam MR. POLISHED. Deze blogger timmert stevig aan de weg, voldoende voor Whatmatters om deze opkomende blogger wat vragen te stellen.
Welgekomen Thomas, stel je je in het kort even voor?
Wel, ik ben Thomas Moers, 26 jaar en wonende in het centrum van Antwerpen.Naast bloggen over fashion & Lifestyle werk ik fulltime in het Bijzonder Onderwijs, als leerkracht en Technisch-adviseur.
odette
Mogen we dat een bijzondere combinatie vinden? Bon, ben je al lang bezig als blogger?
Een kleine 2 jaar geleden ben ik met Mrpolished.com gestart. Het klinkt misschien vreemd, maar ik vond persoonlijk dat ik “te veel vrije tijd” had, ik ben graag ‘actief’ bezig. Een vriendin raadde me aan om met een blog te starten… ondertussen is dat al heel wat meer dan een ‘tijdsbesteding’ geworden.
Nee hoor klinkt helemaal niet vreemd, we kennen nog leerkrachten, je had ook gewoon te veel vrije tijd! Wat vind je zo fijn aan dat bloggen?
Wat ik zo fijn vind aan mijn blog is dat ik mijn visie, mijn inspiratie en ook wel een deel van mijn dagelijkse leven kan delen met al wie geïnteresseerd is. Ik geniet dan ook van elke interactie met mijn volgers en ben hen enorm dankbaar voor de steun en het vertrouwen.
Voor mij is het bloggen ‘voorlopig’ nog een hobby (natuurlijk meer dan een hobby alleen), omdat ik nog enorm veel kan/wil leren. Al doende leert men toch veel hé. Leuke/Interessante mensen ontmoeten, collecties die je te zien krijgt alvorens ze in de winkels liggen, geïnspireerd worden en de events met de nodige hapjes en drankjes, het zijn maar enkele voordelen die ik weet te appreciëren.
Jens, we hebben het verkeerde genre gekozen jongen. Smijten we die hele Whatmatters overboord en gaan we bloggen? Ik wil ook hapjes! Soit, hoeveel tijd spendeer je er momenteel aan Thomas?
Het is heel moeilijk om hier een specifiek getal op te kleven, omdat dit afhankelijk is van hoe druk het al dan niet op mijn werk is.
Toch probeer ik dagelijks iets te doen, maar soms heb je al eens nood aan een avond lekker lui in de zetel hangen. Maar over het algemeen steek ik er toch heel wat uren in!
En we moeten er nog minder tijd in steken ook. Jéééééénnnnnnsssss? Werk je ook exclusief voor bepaalde merken?
Ik heb al voor enkele merken kunnen werken, zoals STEFF trousers, CR7, Viconti, Alluvian, Timberland, MaisonLab…
Er zijn 2 merken waarvoor ik exclusief heb kunnen werken, namelijk de QLOCKTWO Watch en NewFysic.


Klinkt goed. Waar haal je je inspiratie, want we geven toe, voor ons is het soms zoeken om leuke dingen te vinden?
Inspiratie kan ik overal uit halen, van mensen op straat tot de runway looks.
Ik moet ook wel bekennen dat ik “instagramverslaafd” ben. Nog nooit was het zo eenvoudig om de looks/visie van andere influencers te bekijken en je te laten inspireren. Dit alles wordt dan wel nog vertaald naar mijn eigenheid.
Vind jij ook dat er zo weinig ‘kwalitatieve’ mannelijke bloggers zijn?
Tgoh… Ik vind dat er toch wel enkele kwalitatieve mannelijke bloggers in België zijn. Het zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. (Het is te hopen dat mijn aandeel kan aanzien worden als kwalitatief :-))
Wat me wel opvalt is dat alle mannelijke bloggers heel kritisch zijn voor zichzelf. Als man spring je er dan ook sneller tussenuit als je iets ‘speciaals’ aantrekt. Soms krijg je dan wel eens rare blikken.
Bloggen vergt echt heel wat aandacht en energie, dat mag je niet onderschatten
strellson

Wij verstaan, mannen zijn kritischer voor zichzelf dan vrouwen. We noteren! Heb je ook nog een favoriete quote voor ons
Onlangs kwam ik de quote “Always dress like your going to see your worst enemy’ tegen. Lovely, right?!
Blijf tijd in jezelf steken, je weet nooit wie/wat er op je pad komt. (interpretatie)
Moesten we tijd hebben we deden het, helaas! Waarom moeten wij en bijgevolg onze lezers je volgen op de sociale media?
Ik probeer tijd en moeite te steken in het groeien naar social influencer, door het delen van foto’s uit m’n dagelijkse leven en looks/kledingstukken. Zo hoop ik om mensen te kunnen inspireren en aan te sporen om zelf ook actie te ondernemen.
Een enorm voordeel van social media is dat iedereen op een zeer eenvoudige manier contact met me kan opnemen, voor wat dan ook. De betrokkenheid en het persoonlijke contact vind ik dan ook weer belangrijk.
Thomas niet doen! Voor je het weet beginnen onze lezers je te stalken en dan is het hek van de dam. Geef je onze lezers ook nog even je favoriete labels mee? 

 • Selected
 • Samsoe&samsoe
 • Essentiel
 • Strellson
 • Scotch&soda
 • Uniqlo

steffparis1
Ok daar vink ik er zelf ook 3 van aan. Jens heeft een andere smaak, maar dat is geen ramp. Heb je nog 3 stijltips voor ons waar we echt wat mee zijn?

 • Wees voorzichtig met zwart. Ik heb me er zelf ook bij moeten neerleggen, maar soms is het gewoon niets voor jou. Blauw of grijs kan de perfecte vervanger zijn.
 • Denk af en toe eens out-of-the-box en probeer eens iets nieuws.
 • Zorg dragen voor jezelf is een absolute must. Je kan tof gekleed zijn maar je kapsel en gelaat zeggen ook veel over jezelf. Informeer dus ook eens bij je kapper en wees niet bang van die dag/nachtcrèmes.

Bon, we boeken ons een gelaatsverzorging, duidelijk! Ga je zelf vaak op stap?
Ik heb niet echt één specifieke, favoriete plek… genieten doe ik sowieso! Toch zal je me voornamelijk in ’t stad (Antwerpen) terugvinden, i just love it over here.
Mijn guilty pleasures zijn pizza en frietjes van frituur chips, de beste frituur ever! Tegen een glaasje drinken… of twee… of drie… zeg ik ook nooit nee!
2j5a9578
Ook daar merken we wel wat gelijkenissen. Welke ambities koester je nog met je blog Thomas?

 • Doorgroeien met m’n blog om anderen te kunnen blijven inspireren.
 • Een job in de modewereld of …
 • Ik zou ooit wel een eigen kledingcollectie willen ontwerpen.
 • Volgend jaar ga ik eindelijk nog eens naar New York. Heerlijk om daar te vertoeven en inspiratie op te doen en wie weet enkele events bij te wonen.

Van leerkracht naar fashion ontwerper, daar zit een film in, we voelen het. We zullen alvast onze huisvriend Jani eens contacteren en bekijken wat we kunnen regelen. We wensen je alvast nog veel succes en we blijven je volgen.
Wil je zelf geïnspireerd worden door Mr. Polished? Volg Thomas dan op zijn site, Instagram en Facebook. Kwestie van verzorgd buiten te komen!

You May Also Like

5 tips voor een waanzinnig vrijgezellenfeest van Lee Abbamonte

Binnenkort is het weer zover, dan moeten we weer op vrijgezellentrip bij Whatmatters. Altijd ...

ANNIE, I'M NOT YOUR DADDY (sugar dating in België)

Sugardating in België (part I) Wie anders dan Kid Creole & The Coconuts konden ...

Hosting door Fraai