Stadsfotograaf @DenAntwerpenaar is een Stadsmus

unadjustednonraw_thumb_51b2

Antwârpe .. gij zé ga veur mij…toch de stad waar azzek zén gebore…de Groenpleuts, de Meir..de Keyserlei…daar hemme kik m’n hart verlore…Atwârpe…waar da’k ik ook ben ik kan nievrans mijnen draai ni vinde…’k weet het ’t is flaa…mor ik beken…bij aa zén ‘k thuis .. en onder vrinde…

unadjustednonraw_thumb_51b1

Mensen in het land buiten de parking of stadsgrenzen raden we aan effe teletekst 888 op te zetten om het voorgaande stukje alsnog te vertalen. Wij bij Whatmatters gaan vandaag even terug naar onze roots, onze stad, onze grote liefde…of we dan arrogant klinken, een dikke nek hebben of onze lelijke ‘A’ prediken, eigenlijk zijn we gewoon chauvinistisch en dan voelen we ons één met goede vrienden, de populairste stadsfotograaf van Vlaanderen @DenAntwerpenaar, Matthieu Bout en webontwikelaar Anthony Wijnen.

Nadat zijn fotoboek #Antwerp laaiend enthousiast onthaald werd door de Antwerpenaar, zijn burgemeester en zijn wereldberoemde Boekenbeurs en men ondertussen wegens totale uitverkoop uitgever Artus moet laten overgaan tot een tweede druk, gaat Matthieu nu een stap verder en komt hij samen met Anthony met een nieuw wapenfeit, Stadsmus.be, een online platform waar hij al zijn foto’s te koop aanbiedt.

unadjustednonraw_thumb_51b3

“Er wordt me regelmatig gevraagd of de foto’s niet op groot formaat te verkrijgen zijn. Het kwam dan ook niet ongelegen toen mijn goede vriend Anthony het idee opperde dit online aan te bieden.” In de nabije toekomst willen de jongens van Stadsmus een online galerij worden voor jonge, getalenteerde stadsfotografen. “Wij merken dat je overal de typische prints van New York of Londen kan verkrijgen, maar dat unieke shot van je eigen stad is praktisch onvindbaar. Daar willen we met Stadsmus iets aan doen.” vertelt mede-oprichter Anthony Wijnen. Een webshop die exclusieve stadsfotografie aanbiedt tegen betaalbare prijzen is dus geboren.

unadjustednonraw_thumb_51b4

“Wij denken ook aan het milieu en de leefkwaliteit van onze geliefde steden. Daarom werken we met de ecologische pakjesdienst Bubblepost die onze pakjes verzendt per fiets of CO²-neutrale voertuigen,” zegt Matthieu Bout. “Anthony en ik staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en op deze manier vullen we daar toch al een deel van in.”

Meer info over dit fantastisch project vind je op www.stadsmus.be, Instagram, Twitter en uiteraard ook Facebook!

unadjustednonraw_thumb_51ae

All Credits: @DenAntwerpenaar

You May Also Like

Whatmatters on Tour: Screamfest

Als rasechte West-Vlaming zweer ik zowat elke week dat ik nooit of te nimmer ...

Whatmatters Real Estate: Ghost House in Warwickshire

Griezelig strak en stijlvol Wanneer architectuur ook kunst kan worden. Dat moeten de heren ...

Helemaal Brits met Barbour

Je hebt van die fans van stevige winterwandelingen, tripjes in de barre koude of ...

Hosting door Fraai