Place to be: "The Villa" Antwerp

We moeten even terug in de tijd. Een zes à zeven jaar geleden en op de top van ons kunnen hadden we onder de vrienden een vaste uitgaansdag. Soms werd deze nog wel eens aangevuld met wat extra dagen maar over het algemeen spraken we over onze ‘gelukkige donderdag’, wat niet meer betekende als…na de voetbaltraining gaan we vogels spotten in een volière. We waren toen allemaal nog single en met een levensmotto als : “Liever één vogel tegen het gilet dan tien in de lucht!” werden er door ‘The boys’ vallen uitgezet om vogeltjes in onze netten te strikken. Habitat van dienst was heel vaak de ‘Maritme’ op ’t Eilandje. Tientallen keren zijn we daar samen met de laatste restjes door de ochtendkuisploeg buiten gekeerd. In onze perceptie was het dan ook erg jammer dat zij er op een bepaald moment mee stopten en hun tenten ergens anders gingen opslaan, ver weg van nieuwe zeurende buren. The Villa was geboren. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat het een haat-liefde verhouding was in het begin. We misten de gemoedelijke iedereen-kent-iedereen-sfeer. Laten we stellen dat alle vooroordelen ondertussen overboord zijn en dat wij ondertussen meer dan geregeld ons kopje, ondertussen zelfs allemaal met een gestrikte vogel, in ‘The place to be’ van het moment binnen steken. Bij onze laatste, wederom geslaagde, passage strikten we (sinds kort ook mede-eigenaar) Vincent Van Trier voor een paar vraagjes over onze favoriete hotspot van het moment!

12

Hey Vincent…hoe is The Villa juist ontstaan?
The Villa is 4 jaar geleden ontstaan doordat Junior Grassi & Raf Doms door het succes van Maritime op ’t Eilandje een grotere locatie zochten en deze gevonden hebben in de voormalige “Villa des roses” Bedoeling was om het “dinner & dance” gebeuren te doen herleven in Antwerpen. Restaurant (100p) en Club (250p) met als uitschieter en trekpleister The Patio die in de zomermaanden open was (met het dak dat open kan). 2 jaar geleden ben ik een samenwerking aangegaan met hen waarbij ik het creatieve voor mijn rekening zou nemen en met succes want al vrij snel hebben we de omschakeling gemaakt naar The Patio als mainroom op vrijdag en zaterdag (+ de club ook open op zaterdag), +- 1500 bezoekers per weekend dus.

8

Het loopt als een ware rollercoaster. Hoe kan je ‘The Villa’ het best omschrijven?
Ik zie The Villa als een rollercoaster op allerlei vlakken.

Muzikaal: van Tomorrowland naar de Mnm50, zelfs 80-90’s, en het beste van Ibiza, soms zelfs iets Nederlandstalig om mee te zingen, alles moet kunnen!
Thema & Events: we proberen in te spelen op de actualiteit met bijvoorbeeld de ‘Callboys’ of Jonas Van Geel die langskomen, maar ook een avond rond Narcos waarbij al het personeel rondloopt als Pablo Escobar, etc. Zelfs Isabelle A die onverwachts ‘Hey Lekker Beest’ brengt op het podium en een week later Usher die komt feesten op de afterparty van zijn concert, het gebeurt allemaal! We proberen altijd te vernieuwen en te verrassen.

10

Omschrijf het ‘Villa’-publiek eens?
Ik noem het publiek van de Villa graag: The over-thirties mixed with the golden youth. Uiteraard staan wij in the picture door de ‘big spenders’ die een treintje met 20 flessen laten aanrukken maar voor mij zijn die wekelijkse klanten die de dansvloer afbreken minstens zo belangrijk want zonder die klanten, geen show! (lacht)

En we zien hier met onze eigen ogen dat niet enkel de dansvloer wordt afgebroken, zelfs het dak gaat er hier af! Maar bon, waar onderscheidt ‘The Villa’ zich van andere clubs?
Ik heb er het raden naar, echt! We doen ons best om leuke events te organiseren en leuke promo te voeren, soms met wat humor. Maar idd, The Villa is momenteel the place to be & be seen.

6

Als place to be zijn jullie uiteraard de grootste concurrent van vele anderen. Hoe gaan jullie daar mee om?
Concurrentie is het niet echt…we zijn eerder collega’s. Het is altijd leuk andere clubs over de vloer te krijgen en zelf ook is op stap te gaan bij de vrienden…Bloody Louis in Brussel en Skyclub in Antwerpen zijn bijvoorbeeld 2 clubs waar we super goed mee overweg kunnen. We merken meer en meer dat andere clubs onze agenda “kopiëren” maar dat streelt vooral het ego.

Het is een komen en gaan van BV’s tegenwoordig. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Ik ken wel wat BV’s en voetballers en ik probeer ze altijd zo goed mogelijk te verzorgen. Ik vermoed dus dat dit snel de ronde gaat in hun wereldje…Matteo Simoni, Erik Van Looy, Kevin Janssens, Annelies Törös, de Rode Duivels, Kobe Ilsen,…zijn ondertussen vaste klanten.

4

Zijn er plannen tot uitbreiding naar andere steden? Wij denken dan aan The Villa Knokke, The Villa Gent of Brussel?
Voorlopig niet, we willen vooral The Villa nog perfectioneren met een aantal aanpassingen die de klanten hopelijk gaan apprecieren. Eind november openen we wel een apero-bar in de ruimte waar voordien ons restaurant was in samenwerking met Sven Rymenans, de voormalige uitbater van Soho. We hebben wel al events gehost (vooral de vip) zoals Only White, Laundry Day, etc maar onze nadruk ligt dus vooral op onze eigen club.

16

Komend weekend vieren jullie het vierjarig bestaan…Wie komt het dak er deze keer afblazen?
We starten donderdag met ons feestweekend. Op vrijdag hebben we DJ MATTN, oftewel knapperd en lief (verloofde zelfs) van Dimitri Vegas, Anouk Matton die de knopjes van het mengpaneel gaat bedienen. Is dat geen reden is om een kijkje te nemen?

14

Meer dan een reden…helaas zijn wij dit weekend punten aan het sprokkelen met ons lief in Londen maar die kom ik gelijk de week nadien wel terug inwisselen. Merci voor uw tijd, doe het glas nog eens vol en succes met alles wat jullie verder nog ondernemen! Zit je dit weekend niet in Londen zoals de redactie van Whatmatters en wil je de geur van feestende BV’s opsnuiven, ga dan zeker eens een kijkje nemen in ‘The Villa’. Nog één tip…vergeet je dansbenen niet! Doen! Meer info vind je op de website of hun Facebookpagina.

You May Also Like

Hotel JAM!

Voel de stedelijke vibes Hoewel we bij Whatmatters wel wat luxe gewoon zijn, kan ...

Voor Donza naar Deinze

Dat België een heel stuk groter is dan Antwerpen, dat beseffen we maar al ...

In dit drijvend hotel ontdek je Japan op een geheel andere wijze

Wie het creative, serene en gedisciplineerde Japan zegt, zegt tempels, geisha’s en samoerai, de majestueuze ...

Hosting door Fraai