Mariska, de drijvende kracht achter modellenbureau Real Looks

Ooit al van een ‘Zeeuw’ gehoord? Zeeuwse uiteraard wel, want wees nu eerlijk…wie slurpt er niet graag van een heerlijke Zeeuwse mossel of wie zoekt nooit het pareltje in die zoute doch beetje zurig en gepeperde oester? Soit, we wijken af…een ‘Zeeuw’ is gewoon iemand die uit Zeeland komt. En voor we thuis vertelden dat we opnieuw de oversteek zouden maken naar onze Noorderburen in Zeeland en ze uiteraard (zolang de maanden eindigen op een -r) graag zouden willen dat we verse mosseltjes en een kratje oesters zouden meebrengen vroegen we ‘Zeeuw’ Mariska de Weerdt, drijvende kracht achter het modellenbureau Real Looks waar we ze even konden ontmoeten. Hasselt…België dus…voor onze mosseltjes zullen we dus naar de Delhaize of Carrefour Market (gesponsorde reclame onder de vorm van een gratis Devos Lemmens mosselsausje, nvdr) moeten hoppen! Voor jullie denken dat wij de intentie hebben onszelf aan te bieden als model, dit is niet de bedoeling. Het beste is er wat af. Neen, wij gaan gewoon een rechtuit, gedreven en spontane onderneemster op de rooster leggen…lees snel mee…voor ze aanbakt!

mariska03

Hallo Mariska, Stel je eens kort even voor?
Een Hollandse van herkomst, opgegroeid in Zeeland maar woonachtig in België sinds ik met een Vlaming getrouwd ben. Samen hebben we twee dochters.

Van Zeeland naar België…veel maken de omgekeerde richting! We beginnen ineens met een niet zo een makkelijke vraag. Typeer je eens aan de hand van wat persoonlijke eigenschappen en dit binnen de 20 seconden?
Spontaan, direct, eerlijk, sterk empatisch vermogen, nuchter, creatief, intuïtatief, gedreven, sportief, energiek, ambitieus! Het lijkt hier wel een sollicitatiegesprek! 😉

mariska01

Terecht! We willen weten welk vlees we in de kuip hebben voor we vragen beginnen stellen die ons niet in dank worden afgenomen. Maar we zijn gerust, we voelen aan dat het hier wat creatiever mag. Naast zoveel persoonlijke typeringen moet er ook een persoonlijk levensmotto zijn…shoot!
Als ik mezelf een levensmotto zou toedichten zou dit zijn: Dicht bij jezelf blijven. Of: Volg je gevoel. Dat past volledig bij mij. Ik ben geen volger. Maar volg vooral mijn eigen koers.

piupiubehindthescenes01

Over koers gesproken…het loopt klaarblijkelijk als een trein! Waarom ben je begonnen met het modellenbureau Real Looks?
Ik werk al ruim 19 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen.

We zeiden het al…als een trein…maar ga gerust even verder want het spoorde lekker…
Binnen dit bedrijf heb ik verschillende functies bekleed naast mijn hoofdberoep. Hoofdredacteur van het bedrijfsblad zijn,  was daar één van. Maar het hield op met bestaan. Dus ik pikte datgene eruit wat mij het meeste aantrok, het regelen van de cover shoots. Van het verzinnen van een concept tot het vinden van een locatie, modellen en fotografen. Het was echt mijn ding. Dus de stap naar een modellenbureau te starten was eigenlijk een logisch gevolg. Samen met Michel Nulens die dezelfde droom voor ogen heeft, zijn we de zaakvoerders.

piupiushoot01

Mooi! Je bent ook te bewonderen op Social Media…waarom moeten we je  hierop volgen?
Ik houd mij niet zo bezig met het volgen of gevolgd moeten worden.  Of hoeveel likes ik krijg voor een geposte foto. Ik vind het vooral leuk als mensen het boeiend vinden om mij te willen volgen en er  eventueel iets van kunnen opsteken. Op Facebook post ik veel over de bezigheden van Real Looks. Maar ook persoonlijkere zaken worden gepost. Voor ieder wat wils dus. Mijn Instagram staat weer vol met mijn uitgevoerde workouts. Ik doe namelijk aan krachttraining onder begeleiding van een Personal Coach. Zij kijkt meteen mee. Ik zie social media dan ook wel als een handig hulpmiddel.

piupiushoot02

Voor we het onderspit delven in een onderling partijtje armworstelen…is er in je drukke bestaan nog tijd voor een uitgebreid hapje, stapje, drankje? En wat zijn jouw favoriete plekjes?
Buiten mijn “cleanfood”-eetschema  voor de krachttraining mag ik één keer in de week een “cheat” maaltijd inlassen. Dat betekent dat ik het vaak combineer om uit eten te gaan met een vriend(in) of mijn man. Dan geniet ik met volle teugen van een pannekoek of bord vol sushi. Dat kan in een lokaal eetcafé zijn, een Zeeuwse brasserie of een Japans restaurant in Lille, als het eten en service maar goed zijn. En het gezelschap tof. Mijn favoriete plekken zijn vooral in Zeeland en Frankrijk gelegen. In deze plaatsen voel ik mij thuis.
fitnesskarteriashoot01

Over thuis gesproken…je hebt een man. Wat heeft hij moeten doen om jou te verleiden en te behagen?
Niks, ik viel als een blok voor hem. Grapje. We voelden ons vooral goed bij elkaar. Hadden veel lol samen en konden urenlang praten over allerlei onderwerpen. Veel aandacht voor elkaar. Intieme details ga ik hier niet verhullen maar dat zat zeker snor.

shootnmbs01

Zat?
En nog steeds allemaal.

Ah! Mooi zo! Heb je nog essentiële tips voor onze mannen?
Dat is natuurlijk een persoonlijke mening maar ik zou mannen aanraden om te blijven investeren in je uiterlijk. Ook al heb je een vaste relatie. Dit geldt eveneens voor de vrouw.  Elkaar aantrekkelijk blijven vinden is toch belangrijk. Ook zou ik mannen aanraden om goed te leren kokerellen want niks is zo heerlijk als een maaltijd voorgeschoteld te krijgen waar veel zorg aan is besteed. Ja, dat zou ik gerust onder het noemertje Verleidingskunst willen zetten.

shootnmbs02

Wij kunnen wel een potje mosselen opzetten. Oesters openen ook hoewel dit na een kleine uitschuiver alvast ook al eens een avondje spoed opgeleverd heeft…maar het gaat hier niet over ons, wel over u…een allerlaatste vraagje dan ook…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik wil graag een succesvol modellenbureau van Real Looks maken. Samen met de mensen die ook met ons meewerken om dit te bereiken. En een leuk team vormen samen met de modellen, ze moeten zich bij ons op hun gemak kunnen voelen.

fitnesskarteriashoot03
Geen twijfel mogelijk dat dit lukt. In dit afgelopen half uur hebben we ons ook nooit ongemakkelijk gevoeld. Bedankt voor de tijd en alvast heel veel succes in alles wat je onderneemt! Dat het met een rotvaart als een TGV mag boomen! Wensen jullie meer te weten over Mariska, volg ze dan zeker op Facebook of Instagram. Interesse als model of gewoon voyeur? Ga dan zeker een kijkje nemen op de website en Facebookpagina van Real looks.

mariska02

Special Thanks & Credits to…
– Michel Nulens
– Oliver Dom
– Anton Boer

Shoots in samenwerking met:
-Piu Piu
-NMBS
-Karteria

fitnesskarteriashoot02

logoreallooks

You May Also Like

Binnenkort in New York: Manouk van den Berg!

Nee, bij Whatmatters hebben we niet te klagen. We mogen teksten schrijven, krijgen geregeld ...

Dé festivaltrend die mannen boeit! Glittertieten!

Mannen, het festivalseizoen is afgetrapt en dan zoals je weet is dit voor sommige ...

Vlaamse Pareltjes XLVIII: Eva Cousin

Het zal je nichtje maar wezen… Neen, wij hebben het niet over politiek, daar ...

Hosting door Fraai