Girl Next Door: Maike Tiemersma

De redactie achter Whatmatters waren voetballers. De ene schopte het tot in de hoogste regionen terwijl de andere bleef aanmodderen in provinciale. Wat we wel gemeen hadden, naast linksbenig zijn, is dat we allebei wel geregeld met shirtnummer 14 om de nek als een jong dartel veulen de wei betraden om die verdomde varkensblaas het doel in te jagen…net als één van onze voorbeelden…Johan Cruyff. Toen we in een nostalgische bui waren en wat filmpjes van onze veel te vroeg gestorven held wilden bekijken en we zijn naam in Google typten, kwamen we uit op een college met de naam Johan Cruyff. Dat bracht ons tot het idee om het mooiste meisje van het college even op te snorren en onze dekselse vragen voor te schotelen. De strijd was bikkelhard maar wij kozen alvast voor Maike. Zuiders getint maar met een oer-Hollandse naam…daar wilden wij wel eens het fijne van weten…een portret.

486350_279012412219304_1054397800_n
Miss Johan Cruyff College…met wie hebben we de eer?
Hallo allemaal! Ik ben Maike Tiemersma, ik ben 17 jaar oud. Ik kom uit het kleine dorpje Aalten. Ik ben voor een groot deels Argentijns, want mijn beide ouders komen uit Argentinië. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn vervolgopleiding medewerker Marketing & Communicatie Sport niveau 4 aan het Johan Cruyff College te Enschede. Je kan mij veel terugvinden op de tennisbaan! Sinds mijn elfde is tennis mijn grootste passie en daarnaast doe ik ook nog wat modellenwerk wat ik ook geweldig vind om te kunnen doen !!

Sinds wanneer ben je er mee begonnen?
Modellenwerk doe ik vanaf mijn 13de. Tennis zoals eerder gezegd sinds mijn elfde. Uit deze twee bezigheden haal ik veel plezier uit en ik vind het ook echt geweldig om te kunnen doen. Ik ben begonnen met tennis door mijn broertje eigenlijk, die schommelde steeds van sporten en in die tijd deed ik erg fanatiek aan turnen. Uiteindelijk heb ik een moeilijke keuze moeten maken tussen turnen en tennis. Ik heb de beslissing genomen om voor tennis te kiezen en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van.

12028685_10153722602444558_8549278461988479066_o

Waarom ben je begonnen met modellenwerk?
Ik begon met modellenwerk toen ik 13 was. ik had mijn eerste fotoshoot in België bij fotograaf Luc Grobben. Op dat moment voelde ik mij op mijn gemak en was ik gelijk één met de camera. Hierdoor wist ik  direct dat modellenwerk bij mij past. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds bezig mijn portfolio uit te breiden en probeer verder te blijven ontwikkelen. Ik ben een freelance model, ik zit dus niet bij een bureau. Ik heb me nog nooit ingeschreven bij een bureau omdat ik niet de goeie maten heb. Ik ben maatje 38 dus daarmee kan ik net niet in de high fashion want daar mag je max maatje 36 hebben.  Helaas ook niet in curvy want daar moet je dan weer maatje 40 voor hebben. Ik ben een latina met vormen en daar ben ik wel blij mee maar af en toe is het gewoon net wat moeilijker om opdrachten binnen te slepen.

fotoshoot-hengelo-monique-zomer

Goh…als je ziet hoe sommige latina’s net hun vormen gebruiken en er wereldberoemd mee worden is er wel degelijk een markt, J.Lo, Shakira om er een paar te noemen…naast je uiterlijke kenmerken, wat zijn je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik heb een erg goeie drive en werk graag hard. Ik onderscheid mijzelf van de anderen omdat ik gewoon altijd mezelf blijf.

img-20121123-wa007

Zit dit ook vervat in je levensmotto?
Mijn levensmotto is YOLO want je leeft inderdaad maar één keer en daarom vind ik dat je alles moet aanpakken wat je kan aanpakken. Het leven is kort. Daarnaast heb ik ook nog een favoriete quote. ‘When you lose you get up, you make it better, you try again’ van Serena Williams, mijn all time favorite quote gezegd door een ongelofelijk sterke vrouw wie ik bewonder (mijn favoriete tennisster). Wat hiermee bedoeld wordt is dat je niet alleen maar kan winnen in het leven. Je zal ongetwijfeld wel eens verliezen maar sta dan op, maak het beter tot het wel lukt.

img-20121028-wa009

Zeg dat Serena het gezegd heeft! Je bent ook actief bezig op Social Media…waarom moeten we je hierop volgen?
Dat mogen jullie natuurlijk allemaal zelf weten of jullie dat doen. Ik ben sociaal en daar draait sociale media om, niet? Vooral Instagram en Facebook ook. Af en toe post ik ook op Snapchat. Dan heb ik zo een bui dat ik ineens heel veel ‘snaps’ achter elkaar plaats en dan weer een week niet…haha.

11205507_776465262474014_1200638669200933153_n

Tussen al die modellenopdrachten en tennismatchen door…is er nog plaats voor liefde in je leven?
Nee ik heb geen vriend ook nog nooit gehad, omdat ik mijn carrière belangrijk vind en ik er ook gewoon nog geen tijd voor heb gehad. Wat ik in een man wil zien is dat hij ook een beetje sportief is. Ik heb eigenlijk niet echt een type waar die aan moet voldoen ofzo, het is gewoon…als ik je leuk vind, vind ik je leuk en zo niet ja dan stop ik er mijn tijd niet in. Het belangrijkste is dat het moet klikken.

Daar heb je een punt! Een tip voor zij die de klik met je wensen aan te gaan?
Ik denk dat jongens niet te veel arrogantie en ijdelheid moeten uitstralen (hoewel ik er stiekem wel wat voor val). De jongens die zo vol van zichzelf zijn, daar hou ik het echt geen minuut mee  vol…en met mij vele andere meiden. Voor de rest gewoon echt jezelf blijven, dat is het belangrijkste.

fotoshoot-hengelo-monique-zomer

Is er naast de catwalk en de tennisbaan ook nog ruimte voor een hapje of een stapje?
Wat echt mijn favoriete plek is om te lunchen is ‘De Heerlykheid’ in Bredevoort want daar maken ze echt hele lekkere verse broodjes…Niet toevallig, ik werk daar ook net sinds kort!

Hopla, wat extra reclame zegt ze! Maar het mag! Iets anders…zondig je wel eens?
Mijn favoriete zonde…hmmm…nou ja ik heb niet echt iets waar ik speciaal voor naar de winkel zou gaan ofzo maar wat ik wel echt super lekker vind zijn de Argentijnse empanadas die mijn moeder altijd maakt. Die zijn heeeerlijk!

maike-modelo-den-bosch

Geen idee wat het is maar we zullen je moeder wel eens even inschakelen dit voor ons te maken! Een laatste vraagje alvorens de tennisbaan of catwalk op te gaan…wat zijn je verdere ambities? Ik probeer vooral dag per dag en niet teveel naar de toekomst te kijken want daar ga ik teveel van stressen 😅. Ik wil gewoon zo lang mogelijk door blijven gaan met modellenwerk en tennis en me daarin zo ver mogelijk te ontwikkelen want ik vind dat gewoon super leuk om te doen!

1916313_941132826007256_4844558824126885679_n
Moest je de catwalk halen bij Victoria’s Secret of Court Suzanne Lenglen op Roland Garros…denk nog eens aan ons dan! Alvast heel veel succes! Wensen jullie dit ongerept stukje van Moeder Natuur te volgen op Facebook of Instagram, twijfel dan niet snel op de volg-knop te drukken! 

fotoshoot-apeldoorn-fotograaf-silvio-schemmer
Met dank voor de foto’s aan toppers als:

  • Luc Grobben
  • Maurice de Vries
  • Sandro Villanueva
  • Monique Zomer
  • Silvio Schemmer
  • en uiteraard Maike zelf!

You May Also Like

Signalen dat een chick met je aan het flirten is

One of the most important questions to life itself. Vindt die vrouw uit het ...

Girl Next Door: Elke Jordens

Het mocht wat meer zijn vandaag. We trokken naar Diepenbeek, een residentiële gemeente midden ...

Girl Next Door: Bo Hulst

We fronsten de wenkbrauwen op onze redactie. Er werd ons ingefluisterd dat we eens ...

Hosting door Fraai