Girl Next Door: Ellen Ongena

“Zijn die sokken en boxer naast het bed al opgeruimd?” “Waar is het dopje van de tandpasta?” “Ah, je was vroeg thuis vandaag, is de vaatwasser al leeg gehaald?” “Hoe ja, heb je gehoord wat ik je net vroeg?”….Of we soms doof zijn? Selectief doof in ieder geval…typisch mannen lijkt het ons. Maar omdat we de laatste tijd iets teveel selectief doof zijn hebben de deernes achter de Whatmatters-redacteurs een afspraak gelegd bij een audioloog…het was dat of langs de brandweer om onze oren te laten uitspuiten. Wij kozen voor de zachte hand en daar hadden wij achteraf gezien geen spijt van want we raakten gelijk in gesprek met een knappe studente audiologie. De nieuwsgierigheid in ons wakkerde aan en we vroegen ons af of zij niet doof was voor onze vragen…laten we maar snel even proberen…

1-2-1

Hallo knappe meid, vertel eens kort even wie je bent?
Ik ben Ellen Ongena, 21 jaar en ik woon in Sint-Niklaas. Ik studeer audiologie in Gent.

Wablief?…flauw grapje…waarom net audiologie?
Dagelijks ben ik bezig met mijn studies, ik heb voor deze richting gekozen omdat ik mensen met een beperking de kansen in het leven wil geven die ze verdienen. Het is prachtig om te zien dat een doof persoon kan worden geholpen d.m.v een cochleair implantaat. Audiologie is het paramedisch beroep dat zich bezighoudt met ziekten van het gehoor en evenwichtssysteem. Ik maak er later mijn beroep van om mensen met gehoorproblemen vooruit te helpen door ze een hoortoestel aan te passen of verschillende testen uit te voeren waarmee de NKO-arts verder aan de slag kan.

1-2-2

Kijk, hier hebben we wat aan! Een knap ding met een hart voor de mensen met een beperking…nog andere dingen?
Ook zet ik me in voor goede doelen, ik vind het belangrijk dat mensen niet blind zijn voor de problemen in de wereld en ik geloof erin dat als we allemaal samen ons inzetten voor iets waarin we geloven, dat we van deze wereld een betere plek kunnen maken.

Je beschikt over een geweldig warme eigenschap…zijn er zo nog dingen van jezelf die je kenmerken?
Een persoonlijke eigenschap die ik heb is dat ik een eeuwige optimist ben, hoe erg het leven soms kan tegen zitten, ik weet dat er altijd een mooie periode op volgt. Het goede zien in mensen is iets wat ik altijd doe, ik geloof niet in duistere of goede kanten van mensen, het is de kant waarvoor we kiezen die bepaald wie we echt zijn.

1-2-3

Doofstom worden we van deze antwoorden…maar omdat het gesprek hier dan zou eindigen proberen we toch verder te gaan…zit dit alles ook vervat in je persoonlijk levensmotto?
Mijn levensmotto is een bijzonder mooie quote van Shakespeare: “The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away.”

Doofstommer we worden kunnen we alleen maar knikken…we gaan dan ook even over naar onze ogen…waarom moeten we bekijken op sociale media?
Waarom zou je me moeten volgen op social media? Hmm dat vind ik nogal een moeilijke vraag. Ik denk niet dat ik daar bewust mee bezig ben, maar als ik hier echt een antwoord op moet geven…. Je zou me moeten volgen op sociale media omdat ik hou van reizen en ik graag mijn avonturen en verhalen wil delen met mensen.
1-2-4

Over delen gesproken…een persoonlijk vraagje…deel je liefde? Of als je tussen de regels leest…heb je een vriend? En hoe ben jij te verleiden?
Neen ik heb geen vriend, als een man mij wil verleiden dan moet hij vooral zijn best niet doen. Een man die duidelijk maakt dat hij flirt vind ik niet aantrekkelijk, ik vind het veel leuker om een babbel met een persoon te hebben waarbij je niet weet of hij nu met je aan het flirten is of dat hij je gewoon ziet als een toffe vriendin. Die zoektocht naar ‘wat het nu is’ maakt het veel spannender.

Interessant…flirten, gesprek,…geef eens de ultieme tip om die spanning tussen man en vrouw op te bouwen zodat het een succes wordt?
Ik zou graag aan mannen willen meegeven dat als ze echt een leuke meid tegenkomen, ze er alles aan moeten doen om ze te houden. En dat ze vooral niet kieskeurig moeten zijn, je kan een boek ook niet beoordelen aan de hand van de cover.
1-2-5
Makkelijk gezegd dat je er als cover al heel aantrekkelijk uitziet, maar met de antwoorden hierboven heb jij alvast bewezen dat het geheel hier een 11/10 scoort! Dan nu ook de vraag…waar kunnen we deze 11 op 10 spotten?
Ik ga vooral stappen in Gent, in de Gentse Overpoort hangt er die typische studentensfeer. Studentenclubs, het bier dat rijkelijk vloeit en het ‘Julientje’ van de Gouden Saté is onmisbaar als je gaat stappen in Gent.  Mijn favoriete plekjes in Gent zijn ‘rock circus’, een heel leuk cafeetje met 58 bieren van het vat, echt de moeite en bovendien lekker bier! Voor ontbijt of lunch vind ik ‘pain perdu’ heeeel leuk, gezellig en lekker. Dit is een echte aanrader.
We zouden verrast zijn moest er een reden zijn maar…waarmee zondig je? 
Mijn absolute zonde is pizza, alhoewel ik niet zeker ben of dit wel een zonde is….Pizza is LIFE pizza is LOVE.
2

Definitly guilty pleasure, laat dat duidelijk zijn! Een allerlaatste vraagje nog alvorens ze onze teerbeminde oortjes gaat testen…wat is je ultieme ambitie?
Mijn ambitie naar de toekomst toe……Ik wil heel veel reizen, ik wil landen zien met een boeiende geschiedenis. Ik wil een goede audioloog worden en ik wil vooral de wereld een beetje mooier maken door mij te blijven inzetten voor goede doelen.

BAM! Respect! Leef naar je dromen en laat ze alvast één voor één uitkomen…ze zijn te mooi om niet te realiseren! Succes alvast! Ook eens zin om naast je oor te luisteren te leggen ook je ogen te verwennen met mooie plaatjes van deze knapperd met een misschien nog wel knappere inborst? Volg ze dan snel op Instagram

1-2

You May Also Like

Girl Next Door: Maike Tiemersma

De redactie achter Whatmatters waren voetballers. De ene schopte het tot in de hoogste ...

Celine Koenraads, een sterk staaltje Nederlandse wilskracht

Dat Whatmatters ondertussen elke veldweg in Nederland kent, dat hoeven we de trouwe lezers ...

GIRL NEXT DOOR: JONI BEYERS

Whatmatters zou Whatmatters niet zijn als wij ook eens geen toffe, interessante en schone ...

Hosting door Fraai