Geen cocktails zonder (Van) Ongevalle

Tegenwoordig zitten we met heel wat bartenders aan tafel. Hoe dat komt? Geen idee, onze alcoholverslaving zal er wel wat mee te maken hebben, maar dan zouden we ze eigenlijk beter achter de bar laten. Soit, Hannah Van Ongevalle, één van de drijvende krachten achter The Pharmacy in Knokke, bartender noemen doet haar eigenlijk schromelijk te kort. Deze ravissante, mondige dame doet immers heel wat meer. Tussen haar wereldreizen, haar opnames voor Njam! en activiteiten in The Pharmacy door wisten we haar toch even te strikken en een paar vragen te stellen. Ons lijkt bartender één van de leukste jobs ter wereld, maar dat wilden we toch even aftoetsen. De antwoorden van Hannah lees je hieronder.

Hannah, je haalt best wel wat pers dus heel wat mensen zullen je vast al kennen. Maar waar ben je allemaal mee bezig?

Met heel wat zaken eigenlijk. Uiteraard is er mijn job in The Pharmacy, waar ik medezaakvoerder ben. Verder ben ik ook betrokken bij een opleidingscentrum voor horeca professionals, The Antique Shop en dan is er sinds kort ook nog Tipsy Cake. Eigenlijk is dat mijn consultancybedrijf waarmee ik jureer in internationale cocktailwedstrijden en aan guest bartending doe. Daarnaast doe ik ook nog wel andere consultancy, geef ik workshops en ben ik één van de gezichten op Njam! Vanaf 12 december komt mijn nieuwe programma ‘It’s aperotime somewhere in the world!’ op televisie.

12711022_10153838096375560_8210719261148669057_o

Een bezige bij dus! Tipsy Cake leuke naam overigens…

Mijn favoriete dessert heren, veel meer moet je er niet achter zoeken.

Dat recept moet je ons dan maar eens doorspelen. Je bent in 2014 verkozen tot de beste bartender van België en The Pharmacy is een waanzinnig succes. Hoe verklaar je dat?

Keihard werken is de basis. Bij The Pharmacy zijn 3 zaken essentieel. Het is een familiebedrijf waarin iedereen zijn steentje bijdraagt en wat voor een leuke vibe zorgt. We houden vast aan ons concept en we zoeken onze inspiratie ook bij internationale restaurants en chefs. Wij geloven sterk in cocktails als een culinaire ervaring.

Daar kunnen wij ons alvast perfect in vinden. Nu Hannah, ons lijkt het een droomberoep, maar is dat ook zo?

Het beste ter wereld. Ik heb op dit moment geen razend ambitieuze plannen meer. Ik doe al heel wat en als ik dit nog heel wat jaren kan verder zetten dan is dat perfect. Ik vertoef heel wat tijd in het buitenland, ben heel vaak met cocktails bezig en kom op onvoorstelbare plaatsen en events. Ik zou echt niet weten welke job er leuker is. Ik kan elke dag bezig zijn met mijn grote passie en krijg er nog voor betaald ook.

Wij zijn ook elke dag met onze passie bezig, maar dat brengt niets op. Soit, verschil moet er zijn. Je leeft overduidelijk een luxe leven, maar wat is luxe voor jou?

Luxe zit me niet in het materiële. ‘s Avonds tijd doorbrengen met familie en vrienden. Een grote tafel vol eten en drank, dat is luxe. Vrije tijd ervaar ik tegenwoordig ook wel als luxe, omdat die zo schaars is. Uiteraard ben ik ook wel met fashion bezig (Hannah heeft een verleden in de fashion), mijn kleerkast puilt uit en ik kleed me graag super vrouwelijk, maar dat beschouw ik niet echt als luxe, een bartender zit in de hospitality en moet verzorgd voor de dag komen.

11025189_10153058282415560_3922986469052062306_n

Ook daar kunnen we alleen instemmend op knikken. Zijn er Belgische zaken/personen waar je naar opkijkt op veel respect voor hebt?

Bij Jiggers in Gent hebben ze een sterk concept en werken enkel maar getalenteerde bartenders. Ook Ben Belmans – een wandelende cocktail encyclopedie overigens – met Bijou vormt natuurlijk een inspiratie. Maar ook Jeroen Van Hecke van L’apereau in Blankenberge is een echte kei in het vak. In alle bescheidenheid je een geweldige avond bezorgen, daar is hij een meester in.

Culinair is Sergio Herman natuurlijk de top, maar ook voor zijn collega’s Nick Bril en Syrco Bakker doe ik mijn petje af. Culinair zitten we hier trouwens perfect. De regio Knokke/Brugge telt een heel aantal culinaire toppers, dus klagen doe ik niet. 

We hebben het al even kort opgevangen, maar je bent wel degelijk met je stijl bezig?

Uiteraard, hospitality draait om stijl. Van een bartender verwacht je toch dat hij/zij verzorgd is? Ik heb overigens amper broeken, doe mij maar kleedjes en rokken. Super vrouwelijk en uitgesproken, daar zal mijn verleden wel wat mee te maken hebben. Op dat vlak ben ik een echt meisje: ik kleed me graag op.

10362932_10152482927125560_1041736770164244406_n

We vallen in herhaling, maar ook daar kunnen absoluut niets op tegen hebben. Niet dat we zelf ambitie hebben, maar kan iedereen bartender worden?

Als je bereid bent keihard te werken en maar hard genoeg wil wel.

Als afsluiter voor je weer naar Dubai of ander exotisch oord moet/mag. Is er nog een upcoming talent dat we in de gaten moeten houden?

Mijn zus! Ze is 18 en staat nog maar 6 weken achter de bar, maar ze heeft duidelijk de familiegenen mee. Haar vriend is overigens de manager van The Pharmacy, dus de opvolging is verzekerd. Binnen de kortste keren zal haar naam ook wel rondgaan.

Ok, we noteren het! Hannah, bedankt voor je tijd en we wensen je nog veel succes! Kunnen we nu misschien iets nuttigen als het niet te moeilijk is? Wat, dat laten we volledig aan jou over.

Hannah aan het werk zien? Breng een bezoekje aan The Pharmacy of stem binnenkort af op Njam! Meer een boekenwurm? Tik dan haar boek ‘Come take a sip with me’ op de kop. Zo kan je ook zelf met cocktails aan de slag.

You May Also Like

Ritchie, of hoe retro limonade ook cool kan zijn!

Hoe hiop of innoverend kan limonade zijn? Best wel cool zo blijkt, toch als er ...

Nicolas Feuillatte limited edition SAKURA, je valentijn is gered

Tegen bubbels zeggen we zelden nee. En nu Valentijn er weer aankomt, zijn bubbels ...

Voor 170€ p.p. huur je met 12 makkers deze patserige villa in Ibiza!

Ibiza, wij zijn verkocht! Trouwe lezers konden onze avonturen op het magische eiland al ...

Hosting door Fraai