Fitchick van de week: Stephanie Heymans

Uw redactie staat er slecht voor op dit moment. Waar we vroeger nog met ons ranke, strakke lijf in een broek maat 30 of 31 pasten, begint het de dag van vandaag al een 32 te worden en dan nog te zwijgen dat de feestdagen er nog moeten aankomen. Soit, de vele recensies van bars, restaurants en andere lekkernijen nekken ons wat. We hebben alvast een goed voornemen gevonden om ons jaar deftig in te zetten…alleen de vraag of we op 10 januari nog steeds dezelfde mening zijn toegedaan. Tot zover ons…tijd voor iemand in de kijker te zetten die wel om haar eten, lichaam en geest maalt. Ook nog eentje die we desgevallend mogen inschakelen als we met onze buitenlandse chicks in een taalknoop zitten. Stephanie Heymans is de naam en wat ze allemaal doet…daar komt u nu wel snel achter!

15102215_10154760926944173_22780818_o

Hoi, wie is deze fitchick hier?
Mijn naam is Stephanie Heymans, afkomstig van Meldert bij Aalst. Ik werk nu twee jaar bij Hunkemöller. Ik heb ook nog een hoger diploma achter de hand, ik ben nl. afgestudeerd als bedrijfsvertaler – tolk. Korte beschrijving van mezelf dus…een Belgische fitchick met brains! (lacht)

Voor we overgaan tot een potje armdrukken…hoe lang ben je er al mee bezig?
Sinds 2,5 jaar ben ik dagelijks bezig met fitness in combinatie met een gezonde levensstijl. Wanneer ik naar mijn werk ga, vertrek ik nooit zonder mijn tas met al mijn maaltijden in. Mealpreppen is iets waar ik dagdagelijks mee bezig ben. Af en toe doe ik voor de fun ook eens een fotoshoot. Omdat ik constant bezig ben met mijn lichaam ‘in shape’ te houden, vind ik het altijd goed om dit eens te kunnen vastleggen.

15034318_10154760926954173_671224209_o

Terecht…maar ons interesseert nu vooral…waarom ben je er in godsnaam mee begonnen?
Allereerst ben ik met fitness begonnen omdat ik mij beter in mijn vel wou voelen. Vroeger was ik een heel verlegen en teruggetrokken meisje. Ik was ook heel onzeker. Door te sporten is dit niet meteen veranderd. Het is pas na 2 jaar dat ik echt veel resultaat begon te zien. Dit heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Diep vanbinnen ben ik soms nog steeds wat onzeker, maar fitness is mijn uitlaatklep en het laat mij beseffen dat ik helemaal niet onzeker moet zijn. Dit geldt eigenlijk voor de fotoshoots die ik af en toe doe. Ik wil ook laten zien dat je door bodybuilding er helemaal niet mannelijk gaat uitzien, in tegenstelling tot wat vele meisjes denken.

De foto’s bewijzen alvast je grote gelijk. Naast die haast maniakale drang tot gezond leven…Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben een heel naturel en ‘down-to-earth’ meisje. Ik ben natuurlijk ook iemand die verslaafd is aan de gym. Wat mij dus onderscheidt van anderen is dat je mij eerder in de fitness zult vinden in plaats van in een club. Ik ben een onafhankelijke vrouw die perfect haar mannetje kan staan. Ik zal niet snel met mijn voeten laten spelen, door al die fitness kan ik mij namelijk al goed verweren. (Lacht)

Ok…we zijn op onze hoede…maar zit deze manier van leven ook vervat in je persoonlijk levensmotto?
‘Sometimes you win, sometimes you learn.’ Ik vind dit heel toepasselijk omdat niet alles in het leven altijd vlot gaat. Als er eens iets tegenslaat, dan vind ik dat je uit alles wel iets positiefs kan halen. Tegenslagen maken je altijd sterker.

Mooi! Je bent ook actief bezig op sociale media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Ik vind het persoonlijk al heel zot dat ik meer dan 15000 volgers heb op Instagram. Ik probeer aan de mensen mijn vooruitgang te laten zien, en ik wil ook laten zien dat alles mogelijk is. Ik kom van heel ver en ben echt blij met wat ik bereikt heb. Ik wil mijn volgers ook warm maken voor bepaalde producten waar ik zelf heel tevreden van ben. Mijn Instagram is dus een combinatie van gymlife en mode-artikelen. Ik ben namelijk ook ambassadrice voor Freddypantroom.

15033684_10154760926994173_1282210075_n-2

En daar zijn wij als man gewoon fan van! Over fans gesproken…heb jij een fan die tegelijk met u de liefde mag bedrijven/beleven?
Ik ben op dit moment 1 jaar single nu. Ik ben heel kieskeurig geworden. Ik wil graag een echte man, iemand die al wat bereikt heeft in het leven en die weet wat hij wil. Voor mij moet een man niet verlegen zijn om romantisch uit de hoek te komen. Etentjes bij kaarslicht zijn voor mij helemaal geen cliché.

Wat dan wel? Geef eens dé essentiële tip?
Ik heb één belangrijke tip voor mannen, focus je gewoon op één vrouw. Het is helemaal niet aantrekkelijk om met meerdere vrouwen tegelijk bezig te zijn. Het is ook zonde dat er tegenwoordig niet veel gentlemen meer te vinden zijn. Het zou echt eens aangenaam zijn om nog eens positief verrast te worden door iemand die heel attent en zorgzaam is. Ik ga niet zeggen dat ze allemaal slecht zijn, want dat geldt natuurlijk evengoed voor vrouwen. De maatschappij is tegenwoordig gewoon echt veranderd…

We hebben het begrepen…en de mannelijke medemens met ons! De favo-vraagjes nu…waar kunnen we je spotten naast de gym en je blender voor een hapje en een drankje?
Mij kan je echt plezier met een lekkere maaltijd en een goed drankje. Ik kan er van genieten om gezellig iets te drinken in een loungebar, een goed wijntje smaakt namelijk altijd. Mijn favoriete stad is Antwerpen, dus natuurlijk ga ik liefst daarheen om iets te eten, drinken of te stappen.

En durf je nog te zondigen?
Ja! Dan is het toch wel met een chocolademoelleux. Vrouwen en chocolade, dat blijf toch altijd de perfecte combinatie hé? (lacht)

Wij hebben al wel eens geëxperimenteerd met een vrouw en chocolade…soit…maar dat was niet datgene jij bedoelde denk ik…allerlaatste vraagje alvorens de halters en de squats ons rond de oren vliegen…wat zijn je ambities nog?
In de toekomst wil ik verder blijven doen met fitness en ik wil ook af en toe in mijn vrije tijd een fotoshoot doen. Als ik hier verder iets mee kan bereiken, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Carrièregewijs wil ik doorgroeien bij Hunkemöller, het is echt mijn passie om de mensen gelukkig te maken en om bezig te zijn met de modetrends. Ik zou het natuurlijk super vinden als ik ooit fotoshoots zou kunnen doen voor professionele doeleinden.

Das gesproken en alvast heel veel succes! Hou ons zeker op de hoogte van het verdere verloop! Wensen jullie deze Fitchick ook te volgen? Benieuwd naar modetrends, fitnesstips, gezond eten en/of een strakke derrière in een Freddy Pant? Laat je dan inspireren op Instagram
15033566_10154760927049173_1390706424_n
Special Thanks & Credits: Stephanie Heymans & Stijn Vandermeulen

You May Also Like

Wij richten foute openingszinnen aan beginnend model Lindsay Tammer

We legden ons oor eens bij een aantal bevriende fotografen. We vroegen hen of ...

HOPii l Je eigen microbrouwerij op je aanrecht

Het is weekend, we zijn mannen, dus het is weer hoog tijd om in ...

Hosting door Fraai