Droom je ook van Sixpacks? Lees dit interview dan maar!

Of je nu onmiddellijk aan een gespierd wasbord of zoals in ons geval aan 6 Jupilers denkt is eigenlijk irrelevant. De heren achter Sixpacks draaien al heel wat jaren mee in het blog-landschap en hebben een zeer puike blog, gericht op mannen op de wereld gezet. Als liefhebbers van food & booze eigenlijk gewoon een must follow. Waarom zouden we die mannen dan niet een paar vragen gaan stellen? We kunnen er maar van leren, nee. Wij trokken dus met een sixpack in de hand, je kan toch moeilijk zonder cadeautje binnen komen, naar de heren om wat inspiratie op te doen en wat tips uit te wisselen. Hun inspirerende verhaal lees je hieronder. 
Hoi Kristof, kan je even aangeven wat jullie juist doen met jullie blog Sixpacks?
Sixpacks is een food en booze blog voor de normale man (zoals wijzelf). We schrijven over dingen die we in het alledaagse leven ook tegenkomen: een lekker bier, een goed restaurant, een recept dat het delen waard is, enz. Op een typische mannenblog kom je dikwijls ook nog babes, auto’s en sport tegen maar dat wilden wij nu net niet doen, daar zijn sites genoeg voor.
10712782_10203712197538312_963536727241808479_n
Shit! Wij maar denken dat we een originele insteek hadden… En wie zijn jullie juist, de mannen achter Sixpacks?
Wij zijn: Raf en Kristof, twee trotse vaders, bijna 40tigers en liefhebbers van het goed leven. Work hard, play hard is zeker één van onze betere eigenschappen. J
Daar hebben we dan toch wat gemeenschappelijks! Hoe zijn jullie eigenlijk op de naam gekomen?
Sixpacks is eigenlijk een woordgrapje. Mensen denken bij het woord Sixpacks aan gespierde macho’s maar wij denken eerder aan een sixpack bier.
Eerlijk: wij dachten aan bier! Zijn jullie al lang bezig?
De website is online sinds eind 2013.  Ik was al langer bezig met bloggen en tijdens een paar rondjes pinten pakken bleek dat Raf naast een goede kameraad ook de ideale partner zou zijn om samen een mannenblog te beginnen en voila…ondertussen zijn we 3 jaar en ongeveer 800.000 bezoekers verder.
WTF, dat is stevig, chapeau! En hoe doen jullie dat? Wat vinden jullie belangrijk?
Dikwijls zit er een speelse ondertoon in de artikels maar we willen evengoed serieuze en informatieve artikels brengen. Hoe kies je een perfecte BBQ, waar vind je de beste frituur van Vlaanderen, wat zijn de beste adressen in de Champagnestreek, enz.
Informatie waar we dus echt wat aan hebben! Jens, voeg je deze heren even aan ons ‘te volgen’ lijstje toe! Waar halen jullie je inspiratie?
img_0372Een bericht op de radio, een artikeltje in de krant … het kan allemaal dienen als inspiratie. Er zijn weken dat we bijna niks schrijven maar het kan ook gebeuren dat we meerdere artikels per dag posten.
Dan hanteren wij een harder regime! Maar jullie genieten waarschijnlijk dan weer meer… Waar komt jullie passie voor lekker en drank vandaan?
Euuh.. Geen idee, wij houden allebei al van kleins af aan van lekker eten en drinken. Die gemeenschappelijke interesse heeft ons allicht ook dichter bij elkaar gebracht toen we elkaar leerden kennen.
Hebben jullie ook nog een quote voor ons?
Kristof: Ik zou willen zeggen “Op één been kan je niet staan” maar doe toch maar “Carpe Diem” voor mij.
Raf: ik ga voor een quote van Marlon Brando: De grootste acteur aller tijden is mijn hond. Als hij iets te eten wil krijgen, doet hij alsof hij van me houdt.
img_3410
Niks met eten of drank, bizar! Waarom moeten we jullie volgen op de social media of jullie blog?  
Je doet er ons een plezier mee en je blijft op de hoogte van onze nieuwste artikels. In onze Facebook groep is trouwens iedereen welkom om zelf food en booze tips te posten. Al dan niet ludiek.
Over food en booze gesproken want zijn jullie favorieten?
Kristof: Ik hou van de Franse en de Vlaamse keuken. Mij mag je een Tournedos Rossini met een goed glas Bordeaux geven of een fricandon met krieken met een Geuze. Je doet met beide een plezier mee!
Raf: Faux gras moet je ver van me weghouden, maar als je een echte foie voorschotelt, smelten mijn morele bezwaren ogenblikkelijk weg. Eventuele resten spoel ik graag door met een geturfde whisky.
img_0488
Welke 3 restaurant tips willen jullie meegeven aan onze mannelijke lezers?
Kristof: Ik ben zelf een enorme fan van de Bib Gourmand lijst. Een sterrenrestaurant is meestal peperduur maar bij de Bib Gourmand restaurants kan je een prima menu krijgen voor slechts 37 euro. Als ik er één moet noemen dan tip ik graag restauant De Ceder in Kruibeke. Prima eten voor een deftige prijs!
Raf: Ga in het buitenland naar een restaurant waar de locals gaan. Ik heb het niet over de brasserie in Parijs, maar in Budapest en Hong Kong probeerde ik een kaart waar ik geen woord begreep van wat er opstond. Met handen en voeten proberen te zeggen wat je wilt hebben. Geen idee van wat ik had gegeten, maar uitzonderlijk lekker.
Wat zijn jullie plannen naar de toekomst toe? Hoe zien jullie je blog evolueren?
Kristof: Goh, een moeilijke vraag. Ik neem aan dat iedere blogger wel wil dat er nog meer bezoekers op de website komen. Ik weet dat onze blog het redelijk goed doet, zelfs in vergelijking met veel bekendere blogs maar toch, als het op bezoekersaantallen aankomt is het voor mij hoe meer hoe beter. Daarnaast zou ik ook wat meer interactie willen. De reacties van de bezoekers zijn voor mij een soort teken van waardering.
Raf: We zullen sowieso vernieuwend blijven. Doordat we geen grote logge structuur hebben kunnen we zaken snel brengen. Dat zorgt er al eens voor dat “groot” nieuws uit de krant al een half jaar daarvoor op onze blog stond. Laatst was het nog met “Duvel van t vat” het geval.
Wel heren laten we dat als een mooie afsluiten beschouwen en nu vooral een Duvel van ’t vat gaan nuttigen, zodat we alles even kunnen laten bezinken! Alvast bedankt voor jullie tijd en veel succes nog!
Sixpacks volgen is een must. Dus bekijk de site en volg de heren op Facebook en Instagram. Voor alle informatie waar Whatmatters niet of veel later aan toekomt.

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Dubai Mansion ($60.000.000)

Je zal wel een winnend lotje Euromillions nodig hebben… Wat als je Euromillions wint? ...

Breitling eert de legendarische Warhawk

Nee, bij Whatmatters hebben we niks met de oorlog, ‘den Duits’ is voor ons ...

Grootste Nederlandse jacht staat te koop

Heb je in één of andere schuif nog 275 miljoen euro liggen, nadat je ...

Hosting door Fraai