De Whatmatters reisvoorspellingen voor 2017

Terwijl de ene helft van de Whatmatters redactie met zijn jonge gazelle regelmatig de wereld verkend, geraakt de andere helft niet veel verder dan Antwerpen. Ook een wereldstad, maar veel kleur pak je er niet in de winter, of je moet dat pakken op een andere manier interpreteren.
Soit, omdat zelfs onze wereldreiziger niet de gave van Jomanda heeft, maar we toch wensten te weten wat de trends zijn op reisgebied volgend jaar namen we de smartphone en contacteerden we enkele bronnen. Die kwamen alvast met de onderstaande trends op de proppen. Je doet er uiteraard wederom mee wat je wil, maar zo weet je op zijn minst wat er bij je vrienden op Instagram zal verschijnen het komende jaar!

SanctuStays

In een drukke wereld is iedereen op zoek naar balans. Gezondheidsbewuste vakanties zitten dan ook in de lift. Ga dus Brigita Callens achterna en misschien loop je ook nog wel Ingeborg tegen het lijf. Accomodaties of het nu villa’s, resorts of appartementen zijn met gratis meditatiefaciliteiten, spa’s en wellnessworkshops zullen boomen, zegt dat Whatmatters het gezegd heeft!
De tip van de redactie: neem eens een kijkje of Fivelements voor een onvergetelijke ervaring in Bali.
meditation

Zakenvakanties

Waarom zaken en plezier niet combineren en dan bedoelen we niet een callgirl bellen en naar je hotel laten komen. Nee we bedoelen nog een aantal dagen aan je zakenreis plakken, zodat je kan relaxen. Het verbreedt je horizon en doet je nog betere beslissingen nemen ook.
De tip van de redactie: in Londen zijn? Koppel nog een dagje of 2 shoppen en relaxen aan in The Milestone Hotel!
ms_lounge_018_s_1400x568

Ecotoerisme

Ja, we zijn de aarde tegen een sneltempo aan het verknoeien, maar er komt een tegenbeweging. Ecotoerisme is immers een blijver. Milieubewuster, verantwoorder en duurzamer is het credo.
De tip van de redactie: Wel eco niet inbinden aan luxe. Snuisteren eens tussen de hotels op Eco Luxury!
gardens-of-malasag-eco-tourism-village

Het menselijke aspect

Ja, uiteindelijk zitten we op vakantie ook volcontinu op de smartphone te tokkelen en selfies te nemen voor de rest van de wereld, maar het menselijke aspect wordt wel terug belangrijker. Een vriendelijke bediening, de kleinschaligheid en persoonlijke aanpak wordt meer gewaardeerd. B&B en kleinschalige hotels gaan een mooi jaar tegemoet.
De tip van de redactie: op zoek naar een sterk staaltje hospitality. The Goring in Londen, gewoon gaan ervaren!
fullsizerender-7

Ontdekken en ervaren

De tijd van een week lang plat op je rug liggen bakken in de zon is voorbij. De reiziger gaat meer dan ooit tevoren op verkenning. Avontuurlijke en exotische bestemmingen waar de vrienden nog niet zijn geweest liggen in de bovenste schuif. Authentiek, ongebaande paden verkennen, we krijgen er niet genoeg van. En dat hoeft niet begeleid te zijn.
De tip van de redactie: bekijk de mogelijkheden eens op Unusual Places!
flashpack_travel07

You May Also Like

Schoenen voor spionnen van Oliver Sweeney

Ben je op zoek naar een bijzonder paar schoenen? Een paar schoenen waar een ...

Onmisbaar in elke kleerkast: de lederen vest

Wat is er werkelijk onmisbaar in elke mannengarderobe? Schone boxershorts en sokken, rekenen we ...

2 lollige labels die een glimlach veroorzaken

Ja, ook wij bij Whatmatters hebben een t-shirtlijn, maar dat wil niet zeggen dat ...

Hosting door Fraai