De nieuwe HUAWEI P9 MATE

Nu zijn we bij Whatmatters best wel iPhone adepten. Waarom? Geen idee, het zal de uitstraling en het gebruiksgemak wel zijn waarschijnlijk. Na de zoveelste val ben ik echter wel toe aan een nieuw toestel en waarom zou het deze HUAWEI P9 Mate niet kunnen zijn?
Aangezien Samsung momenteel wel enkele katten te geselen heeft, zou het Cheines Huawei hier met dit model wel eens van kunnen profiteren. Een stevige batterij, een fors scherm en een puike Leica camera, zouden hier wel eens kunnen bij helpen.
mate-9_champagne-gold-front-back

Beeldkwaliteit blijft wat achter

Met zijn 5’9 in scherm is het formaat fors, al valt dit door de randen rond het scherm zo klein te houden niet echt op. Terwijl de concurrentie al voor QHD kiest, zweert Huawei nog steeds bij de 1920 x 1080 pixels resolutie. Scherp, maar zeker niet het beste wat er te vinden is. Ook naar de amoled-technologie is het momenteel nog vruchteloos zoeken bij het toestel, waardoor het beeld enigszins onderdoet voor rechtstreekse concurrenten, die vaak wel net een tikkeltje duurder zijn.

Soepele werking

De chip die het geheel doet draaien levert puik werk en zorgt voor een heel vlot toestel en apps die voorbij flitsen. Huawei pakt ook uit met de nieuwe EmotionUI 5.0 skin voor Android, een fikse verbetering ten opzichte van de voorgangers. Een ruime look, veel witruimte, zonder al te veel overbodige franjes, meer moet dat niet zijn. 

De Huawei P9 Mate is uitgerust met een stevige 4000 mAh-accu. Volgens de fabrikant goed voor 2 dagen gebruik, wat natuurlijk met een korrel zout valt te nemen. Met de SuperCharge kan deze overigens op 10 minuten weer voor een paar uur mee.

Puike camera

Achteraan vind je een dubbele Leica camera, goed voor 20 MP in zwart-wit, terwijl de andere sensor gewoon 13 MP beelden schiet. Beiden beelden worden automatisch gecombineerd voor het beste resultaat.
mate-9_champagne-gold-front-side
Het 190 gram wegende toestel heeft een metalen behuizing met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Die kan ook gebruikt worden als sluiterknop en touchpad. Je tikt het toestel op de kop voor een adviesprijs zal vanaf eind november in 6 kleuren verkrijgbaar zijn.

You May Also Like

De nieuwe Xbox One X dit najaar beschikbaar!

Met een 8-jarig zoontje in huis kan het natuurlijk niet anders of er is ...

Je (zonne)bril bescherm je met een DOOOS

Combineer het beste leder met een spirit van een jonge, Nederlands ondernemer en je ...

PlayStation 5 komt er pas in 2020

Lads, slecht nieuws. De jongens die dachten tornooitjes Fifa ’19 onder de vrienden op een ...

Hosting door Fraai