De 10 best betaalde Belgische voetballers

Nu konden we zelf ook wel een beetje voetballen in onze jonge jaren, heel lang geleden dus. Maar waar wij speelden voor een pakje chips en wat bonnetjes en blij waren als we achteraf aan de tap van de kantine konden hangen, pakken deze jongens het anders aan.
Dat voetballers miljonairs zijn, dat hoeven we jullie vast niet meer te vertellen, maar welke Belgische boys scheppen nu het meeste roebels en staat dit wel in verhouding met hun kwaliteiten? In elk geval met deze rekels hun inkomen kan je een klein Afrikaans land onderhouden, wat sommigen misschien ook wel doen…

Thibaut Courtois – 110.000 euro per week

Dat je geen spits moet zijn om geld te scheppen bewijst Thibaut Courtois. Na een mindere periode staat hij er weer helemaal bij Chelsea en ook bij de Rode Duivels is hij incontournable. Deze mondige jongen werd voor 9 miljoen euro gekocht door Chelsea.
https://www.instagram.com/p/BMzBr7dhpBj/?taken-by=thibautcourtois

Romelu Lukaku – 5 miljoen euro per jaar

Maar het kan gezien zijn doelpunten ondertussen wel wat meer zijn. Op het einde van het seizoen hij ongetwijfeld Everton verlaten voor een grotere club. Met zijn salaris kan hij ondertussen de fabriek van Kinder Bueno opkomen en hoeft hij helemaal niet meer naar de automaat.

New week New objectives

A post shared by Romelu Lukaku bolingoli (@rlukaku9) on

Mousa Dembele – 5 miljoen euro per jaar

Deze balvaardige, maar blessuregevoelige artiest heeft al wat pech in zijn carrière gekend. Maar als hij speelt bij Tottenham en de Duivels steekt hij er steevast bovenuit. Wat je ook op zijn loonbriefje ziet.

A disappointing game. Focus now on the #UCL this week.

A post shared by Mousa Dembele (@mousadembele) on

Axel Witsel – 4 miljoen euro per jaar

Love him or hate him, maar hij schept ze wel. Begraven in Rusland, niet weggeraakt van de zomer, maar hopelijk verzachten de roebels veel. Zenit betaalde ongeveer 40 miljoen euro voor dit kereltje.
https://www.instagram.com/p/BMwCJ-jAr0y/?taken-by=axelwitsel28

Nicolas Lombaerts – 4 miljoen euro per jaar

Niet goed genoeg meer voor de Rode Duivels en daar ligt deze intelligente kerel misschien wel wakker van. Ook van de koude in Zenit, zou dat wel eens kunnen. Maar met 4 miljoen euro per jaar kan je al aardig wat verwarmen.

Живой. Alive. #фкзенит #fczenit #evenrecognised #spb #спб #tambov

A post shared by Nicolas Lombaerts (@lombaertsnicolas) on

Thomas Vermaelen – 5,2 miljoen euro per jaar

Althans dit bedrag streek Thomas op bij FC Barcelona, voornamelijk om de bank warm te houden en de schoenen van Messi aan te geven. AS Roma heeft nog niet zoveel plezier aan deze blessuregevoelige centrale verdediger gehad, maar misschien komt dat nog.

3 points, good start of the new campaign #tousensemble

A post shared by Thomas Vermaelen (@thomasvermaelen) on

Kevin De Bruyne – 320.000 euro per week

Rising Star Kevin De Bruyne stijgt als een komeet in het lijstje. 74 miljoen euro telde Manchester City neer voor deze jongen. En dan tellen we de inkomsten van zijn fel gesmaakte campagne voor de Special Olympics nog niet mee.

What a night!! Big win, great 2nd half ⚽️

A post shared by Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) on

Vincent Kompany – 81 miljoen euro voor 5 jaar

De laatste tijd de best betaalde speler per effectief gespeelde minuut. Of hij ooit nog de oude wordt is de vraag. Niet al zijn zaken naast het voetbal lukken, maar je kan al eens een paar miljoen kwijtspelen natuurlijk met dit inkomen.

#Manchester

A post shared by Vincent Kompany (@vincentkompany) on

Marrouane Fellaini – 8,66 miljoen euro per jaar

Mogen wij dit dik betaald vinden voor vriend Marrouane? Deze specialist der elleboog schept het grote geld bij Manchester United waar hij niet altijd zeker is van een basisplaats. Uiteraard zit hij ook wel een schorsingsdag of 5 uit per seizoen.
https://www.instagram.com/p/BLrmSu2DoIO/?taken-by=fellaini

Eden Hazard – 41 miljoen euro per jaar

Zelden een rijkaard gezien die zo bescheiden en ‘normaal’ blijft. Chapeau Eden! Geen blitse wagens, haarsnitten en bordelen voor Eden, althans toch niet in het openbaar. Met een weeksalaris van om en bij de 400.000 euro de koploper onder de Belgen!

Wishing my friend @willianborges88 and his family all the strength. We are thinking of you!! ⚽️ #cfcfamily #cfc

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

Disclaimer: Eventuele fouten kunnen niet op de Whatmatters redactie verhaald worden. Wij zijn geen voetballers, noch waarzeggers.

You May Also Like

Calcio Storico, voetbal maar dan anders

Bij Whatmatters zijn we thuis in het voetbal. Alle betaalde en (officieel) onbetaalde reeksen ...

Heerlijk decadent!

We geven het toe, elke reden is goed om een flesje te poppen bij ...

Tabac maakt van jou een rasechte barbier

Een baard? Daar moeten we even voor sparen, als het al lukt. Een snor ...

Hosting door Fraai