Bezig bijtje, die Alona Gontcha

Als wij bij Whatmatters dachten dat wij met veel dingen tegelijk bezig waren, hadden we nog niet met Alona gesproken. Dat een dag bij ons 24 op 24 gevuld is, met slechts een klein procent aandeel slaap, moeten de verhoudingen bij deze knapperd nog verder uiteen liggen. Maar of dit weerslag heeft op de tijd die ze voor ons neemt? Neen! Waar wij een half uurtje voorzien hadden ze even kort op de rooster te leggen, mondde ons gesprek uit in een paar uur. Eén vraag is genoeg om haar te doen laten vertellen en  ons gepassioneerd te doen luisteren naar de lijvige antwoorden die we van haar mochten ontvangen. Wie is Alona Gontcha? Wat doet ze? We gaan het haar snel even vragen…neem je tijd en lees maar mee…

unadjustednonraw_thumb_4f8f

Aloha Alona…Stel je eens even kort voor?
Mijn naam is Alona Gontcha (24) en ik kom uit Antwerpen. Ik ben drumster, creatieve marketeer, voormalige gogo danseres, debuterende dj/producer, toekomstige grafische vormgever,… Maar er zijn zo veel andere domeinen die mij boeien en waar ik mij in zou willen verdiepen. Denk maar aan copywriting, kunst, fotografie, mode,…

Ik ben onlangs afgestudeerd in Business Management – Marketing en nu ben ik volop op zoek naar een uitdaging in een creatieve marketing agency.

unadjustednonraw_thumb_4f8e

Amai, een hele boterham…hoe lang ben je met dit alles al bezig?
Pas mijn 16de mocht ik naar de muziekschool om te leren drummen. Een jaar later speelde in al in een gospel band. Op mijn 19 moest ik het helaas opgeven aangezien ik het niet meer kon combineren met de zware studies aan de universiteit. Ik ben alleen gaan wonen en mijn drumstel kon helaas niet mee, dus moest ik op zoek gaan naar een alternatief. Zo heb ik dankzij een vriend van mij Reason ontdenkt. (Reason is een software dat ook later heel bekend is geworden door een interview met Stromae waarin hij vertelt dat hij altijd met Reason heeft geproducet). Ik had ruim een jaar nodig om het programma onder de knie te krijgen. Drie jaar geleden was ik er eindelijk in geslaagd om een track te maken die “het licht mocht zien” op Soundcloud.

Anderhalf jaar geleden heb ik Traktor ontdekt, een dj software waarin je tracks kan mixen en dj-sets kan opnemen. Zo heb ik mijn meerdere sets opgenomen die ik liet horen aan mijn vrienden ter beoordeling. Het was een trial-and-error-process tot ik de genre heb gevonden dat me écht lag. Ik ben een echte melomaan en daarom zijn er weinig muziekgenres die ik niet graag hoor.

Als vrouw krijg je niet snel de kans. Het is een mannenwereld. Als female dj moet je dubbel zo goed zijn om erkenning te krijgen. Het woord “dj” wordt nu eenmaal niet meteen geassocieerd met een jonge vrouw achter het professioneel Pioneer paneel. Alleen Anouk Matton schiet me te boven. Maar dan is een recente verschijning. Ik spreek niet over vrouwlijke dj’s die het gemaakt gemaakt hebben met vooropgenomen sets, diepe decolté en stevige D-cup. Sommigen spelen zelfs zonder headphones, want dat haar moet goed liggen, weet je…

unadjustednonraw_thumb_4f8d

Daarom zijn wij dus nooit doorgebroken als DJ…die hoofdtelefoon die ons netjes in de plooi gelegd kopje niet mocht raken! Ga gerust even verder…waarom ben je ermee begonnen?
In 2011 ben ik gaan verder studeren. Ook ben ik direct alleen gaan wonen. Voltijds studeren gecombineerd met deeltijds werken was heel zwaar, ook financieel. Ik besloot om op zoek te gaan naar een extra job op zaterdagavond. Mijn leven leek toen op een HST die raasde door monotone dagen, weken, maanden… Van station “werk” naar station “unief”. Ik was alleen bereid om mijn zaterdagavond op te geven voor een job die ik dan ook héél graag zou doen…

Ik heb altijd graag gedanst. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opportuniteiten in de danswereld. Zo heb ik me ingeschreven voor een paar castings bij entertainment agencies. En toen begon het allemaal…zo had ik elke zaterdag wel ergens een booking.

unadjustednonraw_thumb_4f87

Als gogo danseres word je vaak niet serieus genomen door de mannen. Als je mijn foto’s op Facebook bekijkt, krijg je de indruk dat ik een “stoute feestbeest” ben. Daarom werd ik ook regelmatig benaderd door van die I-am-hot-boys met heel veel zelfvertrouwen en heel weinig inhoud.

Tijdens de examenperiodes nam ik mijn boeken altijd mee om te leren op de trein of in de kleedkamer. En ik was niet de enige. Er heerst een cliché dat gogo en nachtleven the way of life is. Ik ken een gogo danseres die in de week les geeft in het lager onderwijs. Weg met clichés dus!

Het waren leuke jaren: behalve dat ik in bijna alle discotheken van het land heb gedanst, heb ik ook op de grote Opera stage van Tomorrowland en op JIM Fest gestaan, maar een echte highlight was het Sportpaleis, op het concert van Dimitri Vegas en Like Mike.

Vijf jaar later heb ik besloten om definitief een punt te zetten achter mijn gogo danscarrière.

unadjustednonraw_thumb_4f8c

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Hoewel ik in een heel moderne, open-minded familie en samenleving ben opgegroeid, ben ik heel conservatief. Ik heb hoge normen en waarden. Veel dingen die anno 2016 als “oké” worden beschouwd, vind ik helemaal niet kunnen. Ik ben ook helemaal niet feministisch. Behalve dat ik nooit de rekening zal willen delen, zal ik ook niet willen dat mijn vriend schoonmaakt of de was doet. Hij mag van mij dan ook het laatste woord hebben. Pas op, samen koken vind ik het beste wat er is.

Vooral dat laatste woord vinden we interessant, haha! Soit, wat is je persoonlijke levensmotto?

“Doe al het goede dat je kunt,

met alle middelen die je hebt,

op elke mogelijke manier,

op elke mogelijke plaats,

op elk mogelijk moment,

voor zoveel mogelijk mensen,

zolang je kunt.”

unadjustednonraw_thumb_4f8b

Mooi! Social media dan…waarom moeten we je hierop volgen?
Niet! 🙂 Ik post heel weinig op Facebook en mijn Instagram is één grote stortplaats voor recente foto’s, afbeeldingen die ik mooi vind en inspirationele quotes.

Ok dan! Dat is duidelijk…over mannen dan…wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Kennis van etiquette vind ik heel sexy. Als klassieke vrouw val ik dan ook op klassieke mannen. Ik ben een sterke jonge vrouw die haar plan kan trekken in het leven, maar met een man wil ik me klein en zwak kunnen voelen. Hij moet daarom zelfzeker zijn, alles onder controle hebben en beslissingen durven nemen.

unadjustednonraw_thumb_4f8a

Klassiek gecontroleerde mannen, laat u horen! Nog snel 1 laatste doch essentiële tip?
Durven! Vaak durven mannen niet naar een vrouw toe te stappen die ze aantrekkelijk vinden. Why not?

Omdat ze zelf zo lelijk als de nacht zijn misschien? Hoewel…met een dosis lef kom je wel ver hebben we al gemerkt! De beroemde Favo-vraagjes nu…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga bijna nooit op stap omdat ik nog altijd werk in het nachtleven. Niet meer als danseres weliswaar, maar wel als vaste hostess in Naked Klüb Antwerpen. Daar zou je me vaak zien, denk ik. Daarom werk ik er heel graag. Het is er klein, gezellig en ik ben helemaal weg van het interieur. Kom zeker een kijkje nemen!

unadjustednonraw_thumb_4f89

Naked Klüb kennen we goed en we komen zeker nog eens een kijkje nemen! Een allerlaatste vraagje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Meer goede dingen voor de anderen. Dat is iets wat mij een echte voldoening geeft.

Mijn spectrum verbreden door dingen te doen die ik vroeger nooit heb gedaan. Binnenkort ga ik naar een concert van de Filarmonie en na het uitlezen van mijn huidig boek ga ik “Digital Revolution”van Dan Brown een keer vastpakken.

En uiteraard een mooie carrière maken in de marketing. En muziek? Muziek zal er altijd  zijn in mijn leven, maar ik durf niet ambitieus te zijn. Ik ben niet iemand die de kansen zoekt, maar wel iemand die ze met handen grijpt. Er ontbreekt mij aan een portie zelfvertrouwen en assertiviteit om er voor 100% voor te gaan…

unadjustednonraw_thumb_4f88

BAM…net als de rest van dit lijvige interview gesproken! Bedankt voor je tijd en alvast heel veel succes in alles wat je verder onderneemt! Wensen jullie deze knapperd ook ‘niet’ te volgen, neem dan zeker eens een kijkje op haar Instagram en Facebook. Wees zelfzeker genoeg om toch het laatste woord te hebben en ze alsnog te volgen…

unadjustednonraw_thumb_4f90

You May Also Like

Miss Exclusive 2018: Whatmatters was erbij!

In het ravissant aangeklede Casino van Knokke vond op 27 januari 2018 de finale ...

Met groothartig tattoomodel Stephanie gaan we graag de wereld rond

Je hebt mooie mensen en mooie mooie mensen. Mooie mensen zien er mooi uit, ...

Chantal Janzen naakt in eigen glossy &C (and see)!

Af en toe denken we ook eens aan onze noorderburen. Waarom? Wel we hebben ...

Hosting door Fraai