6 businesslessen van RAIOLA

Bij Whatmatters zijn we wel fan van Esquire, meer nog ooit hopen we hetzelfde niveau te bereiken. Je doelen hoog stellen noemen ze dat. Met wie we nog zouden willen ruilen? Met Mino Raiola misschien? Deze voetbalmakelaar is de nummer 1 in het wereldje en telt heel wat sterren onze zijn cliënteel. Zo een hele dag wat sjacheren met voetballers, moet toch leuk zijn?
Te weten dat deze multimiljonair als pizzabakker in het Nederlandse Haarlem is begonnen. Een leven kan vreemd lopen… Wij selecteerden alvast 5 tips van de heer Raiola – ok, met heel wat hulp van Esquire – die ook jouw carrière kunnen helpen.

Tip 1
Lul veel, met iedereen

Je klep staat de hele dag niet stil? Dan zou je wel eens carrière kunnen maken. Een persoonlijke benadering en veel aandacht voor mensen zorgde ervoor dat de familie Raiola op een gegeven moment 11 restaurants had. Of dat de enige reden reden was, daarvoor steken we onze hand niet in de houtoven, maar het kan maar helpen.
 
https://www.instagram.com/p/BIqXLqvhmsg/?taken-by=raiola.official

Tip 2
Wees van niemand onder de indruk

In de beginfase werd Raiola buiten gekeken, want de voetbalwereld is een benepen wereldje. Verander eens van sector in je job en je zal net hetzelfde ervaren. Maar daar heb jij vanaf nu lak aan en onthoud: uiteindelijk moet iedereen geregeld aan de pot gaan zitten. Respect is nodig, maar angst of al te veel ontzag, nee: laat dat maar zitten!

Tip 3
Wees stipt

Je bent op tijd, zo simpel is het! Je komt je afspraken na, meer nog, je bent te vroeg. Laat Raiola wachten en je weet dat de prijs voor de speler omhoog gaat.

Memories with the boss!

A post shared by @raiola.official on

Tip 4
Wees een workaholic

Nee, hier staat niet alcoholic. Hard werken levert op, zeker als je net dat tikkeltje minder talent hebt. Uiteraard betaal je hier een prijs voor, maar take it or leave it!

Tip 5
Zorg ervoor dat ze je onderschatten

Raiola voert standaard onderhandelingen in een los hemd en spijkerbroek. Eerlijk: het ziet er vaak niet uit. Maar door het niet dragen van een pak onderschatten de mensen hem en dan heeft hij ze bij hun kl****.

First picture with my friend Zlatan in my official account !

A post shared by @raiola.official on

Tip 6
Speel in op de markt en anticipeer

Zorg dat je alles weet, hoort en anticipeert. Weet waar je nodig bent, wat de marktwaarde van jezelf of je diensten zijn en anticipeer daarop. Wees de anderen altijd een stapje voor en voor je het weet zwem je net zo in het geld als vriend Raiola.
Bron: Stevig gebaseerd op esquire.nl / Instagram raiola.offical 

You May Also Like

Een bitter bijouke!

Van feest naar feest, van invitatie naar invitatie. Toen we amper 2 maanden geleden ...

gin 67

Vergeet 69, geef ons maar 67!

Soms toch… Soit, iets wat we maar even willen aangeven, voor gin mag je ...

Hosting door Fraai