5 spectaculaire restaurants voor op je bucketlist!

Bij Whatmatters weten we een perfect bereid – al dan niet sexy – gerechtje wel te appreciëren, maar buiten de maag wil het oog ook wat. De locatie en setting speelt ook een belangrijke rol in het gevoel, los van de bediening. Op speurtocht door Europa botsten we alvast op deze 5 restaurants. Restaurants die dan misschien niet altijd over een ster mogen beschikken, maar die wel een unieke locatie combineren met een fijne keuken. Deze 5 horen zeker thuis op je bucketlist als je graag uitzonderlijke dingen beleeft.

Ristorante Grotta Palazzese
Dineren in een grot aan zee
Puglia – Italië

02
Ok, de keuken mag dan misschien niet van wereldklasse zijn, dineren in een grot blijft toch iets speciaals nee? Het uitzicht maakt heel veel goed en als je gek bent van vis, vind je hier ongetwijfeld ook je gading. De prijzen zijn hier wel torenhoog, hou daar rekening mee.

Ithaa Underwater Restaurant
Dineren tussen de vissen
Alif Dhall Atol – Malediven

ithaaundersearestaurant
Alle sardientjes zijn onze vriendjes daar diep in de zee. Dineren onder water, het blijft een fantastische belevenis. Dit restaurant heeft dan ook al eens de prijs voor mooiste restaurant ter wereld weggekaapt. 5 meter onder de zeespiegel geniet je hier van een Europese keuken. Een menu met 6-gangen is de standaard en dat mag met caviaar zijn. Tijdens het diner zijn kinderen niet welkom.

SnowCastle
Dineren in de sneeuw
Kemi – Finland

1knpbmg
Eten in het midden van ijs en sneeuw, in het sneeuwkasteel is het perfect mogelijk. Misschien best wel je jas aanhouden. De keuken is in elk geval verrukkelijk en de vis kan natuurlijk niet verser zijn. Aan het restaurant is ook een hotel verbonden, waar je in je slaapzak kan pitten. Combineer beide als je er het meeste uit wil halen.
 

El Diablo
Dineren op een vulkaan
Lanzarote – Spanje

ct-timanfaya-172x
Een zeldzame locatie en dineren bovenop een vulkaan, dat moet je toch meegemaakt hebben. Ook hier rekenen ze stevig door en je kan ergens anders beter eten, maar wie maalt daarom. Het eten wordt hier bovendien gegaard op basis van aardwarmte. Je kostje wordt hier gegaard om 450°C en geen angst de vulkaan slaapt. Het restaurant is overigens in een nationaal park gelegen, wat ook het verkennen waard is.

Le 3842
Dineren op eenzame hoogte
Chamonix – Frankrijk

03
Dit restaurant heeft zijn naam niet gestolen want hier tafel je op 3.842 meter hoogte. De vrij traditionele keuze op basis van producten uit de Alpen verwent je innerlijke mens, terwijl je je ogen uitkijkt. Wat een zicht! Alles oogt hier een beetje ouderwets, maar is dat niet net de charme. Een 3-gangen menu heb je hier al voor 46 euro dus best betaalbaar.

You May Also Like

Whatmatters Vacature: Testen van droomjachten

1.163 euro per jacht…alsjeblief, dankjewel, graag gedaan!  Ons is altijd gezegd dat we een ...

Bier geïnfuseerd met koffie: Coffee Saison van Siphon Brewing!

Bij een sifon denken we niet onmiddellijk aan bier, maar het gaat in dit ...

Puma x Bobbito: 50 jaar suède eer je zo!

Londen was even the place to be!  Aan uitnodigingen geen gebrek op onze redactie ...

Hosting door Fraai