5 peperdure flesjes bubbels

Mag het wat kosten? Doe ons dan maar bubbels! Onwaarschijnlijk hoe duur sommige flessen zijn, maar ze worden ook met heel veel liefde en zorg gemaakt. Nu kan je in de lokale discotheek wel wat roebels uitgeven aan een flesje, maar kosten de echte dure flessen nu eigenlijk?  Hieronder alvast 5 peperdure flesjes die enkel voor de ‘happy few’ zijn weggelegd en die we bij Whatmatters ongetwijfeld nooit aan onze lippen zullen zetten

Perrier-Jouët Belle époque – $ 4.166

Op zoek naar een rijke en lange afdronk. De rijke en verfijnde smaak houdt de tong enkele uren zoet en de smaak wordt nog geaccentueerd door het gebruik van een aantal vintage likeuren tijdens het compositieproces.
champan-cuvee-perrier-jouet-belle-epoque-blanc-des-blancs-millesime-2000

Armand de Brignac Brut Gold (Ace of Spades) –  6 liter – $ 6.500

Ace of Spades is een legende. De groep Motörhead had er zelfs een wereldhit mee. Heeft de reputatie zowat de beste ter wereld te zijn. Op zoek naar de pure luxe waar ook muzieksterren graag mee uitpakken, haal dan zeker dit flesje in huis.
459063806

Krug 1928 – $ 21.000

Dit flesje gaat op veilingen goed van de hand, maar zal je niet iets minder vlot in de lokale slijterij op de kop kunnen tikken. Geen idee of dit spul sowieso nog wel te drinken is, maar laat dat de pret van het bieden alvast niet drukken.
770c93ba91d0ea640c900d6aa1015fdc-e1424727044677-1940x1091

Dom Pérignon Rose Gold (Mathusalem – 1996) – 6 liter – $ 49.000

Van dit flesje werden er maar 35 geproduceerd, een zeldzaam exemplaar dus dit flesje. Uiteraard krijg je hiervoor een stevige smaak en iets om op café mee uit te pakken.
rose_gold_4

Heidsieck Diamant Blue 1907 – $ 206.250

Gebotteld in het gezegende jaar 1907, moet dit zowat de duurste fles ter wereld zijn. De flessen werden pas echter in 1997 gevonden. Deze flessen zouden volgens de overlevering jarenlang op de bodem van de oceaan gelegen hebben…
3-shipwrecked-1907-heidsieck-163000-275000

You May Also Like

Geef ons heden ons dagelijks brood (van Willem Verlooy)

Geef ons heden ons dagelijks brood … Nee, vrome rekels zijn we niet bij ...

Aan de slag met calvados!

Fan van een beetje drank in je eten? Dan ben je vast al wel ...

Vier handen, één menu: Taycan Tasting!

Culinaire trends, je kunt ze niet bijhouden. Eén van de upcoming trends is zonder ...

Hosting door Fraai