3 essentiële tips bij de aankoop van je eerste motor

De kogel is door de kerk: je wordt een biker. Niets mis mee natuurlijk, maar ga wel een beetje verstandig te werk! Een motor is immers geen kleine investering, het kan zonder enige ervaring ook al snel behoorlijk gevaarlijk worden. Niet dat we zo een angsthazen zijn bij Whatmatters maar ‘better safe, than sorry’, denken we dan maar.
Uiteraard kan je met een hoop roebels in je zak onmiddellijk voor die Harley gaan, zeker als je de midlife-crisis voelt naderen, maar over het algemeen zijn er wel een aantal vuistregels waar je rekening mee kan houden. Wij geven je alvast 3 slimme tips bij de aankoop van je eerste motor.

Beperk de power

Als beginnende rijder beperk je beter het aantal pk’s dat je onder je anus schuift, je wil immers toch niet onmiddellijk met je smoelwerk op het asfalt belanden? Wees dus verstandig en loop die Ducati Superbike maar even voorbij.
maxresdefault

Investeer verstandig

Stop niet meteen al je spaargeld en zuurverdiende roebeltjes in je motor. Er zullen krassen aan komen, er komen kosten, verzekeringen, enzoverder. Hou dus nog wat centen opzij om deze kosten te dekken. Bovendien: het blijft maar een motor, wat an sich een gebruiksvoorwerp is. Een 2de hands motor kan een goede beslissing zijn, maar neem dan wel iemand mee die wat van motors en techniek kent, anders soupeer je je budget op aan reparatiekosten.
nice-honda-bike-wallpapers

Kies voor comfort

Een café racer en custom bikes kunnen dan wel enorm cool ogen, comfort hebben ze niet te bieden. Aangezien de wegen in België verre van biljartlakens zijn ga je dat snel voelen. Zeker als beginner wil je waarschijnlijk veel rijden en ervaring opdoen, maar dan is een comfortabele motor wel een must.
tumblr_o3bzv8wabo1rwscqto1_1280
Lichtjes gebaseerd op: man-man.nl

You May Also Like

Bentley Bentayga gaat aan de stekker

Er komt een plug-in!  In een Bentley rijden en Greta Thunberg toch (een beetje) ...

Had Boef dit maar geweten…Michelin komt met wiel dat nooit plat rijdt!

De rapper Boef zal stevig vloeken. Hoewel hij naar eigen zeggen 80K per maand ...

Whatmatters On Tour: Slip- & Driftcursus bij BMW

Veiligheid boven alles… Wij denken wel overweg te kunnen met onze rechtervoet. Maar is ...

Hosting door Fraai