Whatmatters ging helemaal wild met upcoming blogger Homme Sauvage

In een roes struinend door The Villa, op weg naar Joost mag weten waar, wil je al wel eens op mensen botsen waar je een babbeltje mee doet. Ergens in de wandelgangen tussen de VIP en het toilet botsten we zo op Ascari. Niet dat die naam ons bekend was, maar ‘Homme Sauvage’ deed wel een belletje rinkelen. Ascari is zowat het upcoming stijlicoon als het op bloggen aankomt. We lieten ons gin dan ook even staan, Meskens onaangeroerd en Kobe verder kletsen tegen de muur en gingen het gesprek aan met Ascari. First things first, mensen moeten hun plaats kennen en upcoming stijliconen gaan voor!
Ascari, bijzondere naam overigens, stel je je even voor?
Processed with VSCO with hb2 preset
Ik ga inderdaad door het leven met een Italiaanse naam, “Ascari”. De roots zijn al enkele generaties uitgedoofd, maar het vurig temperament zit er nog wel in! Mijn vrienden zouden me beschrijven als mysterieus, eerder ingetogen en een beetje wild (sauvage) eens je me beter leert kennen. Een single malt whisky of een paar goed gemaakte gin en tonics kunnen de wilde man in me ook wel wakker maken. Marketing gestudeerd, gebeten door social media en sinds kort verslaafd aan Instagram. Ik probeer creatieve en inspirerende content te creëren en deze te delen. Naast mijn passie voor fashion ga ik ook op zoek naar foodie hotspots en probeer ik zoveel mogelijk mijn fitness abonnement te laten renderen.
Bon, we kunnen je misschien nog wel een plekje op onze redactie geven als ik dat zo hoor. Jens is er nog budget? Ben je al lang actief als blogger?
Toen ik een viertal maanden geleden een tijdje in Barcelona zat om uit te blazen had ik een aantal leuke foto’s genomen die ik op mijn Instagram wou delen. Na wat research te doen merkte ik dat er in België nog niet zo veel mannelijke bloggers waren en hier nog een gat in de markt was zoals ze zeggen. Ik heb toen gelijk gedacht waarom probeer ik hier niet op in te spelen. Ik hou wel van een uitdaging. Ik heb toen een nieuwe account aangemaakt onder de naam Homme Sauvage en een plan gemaakt voor mezelf met wat en wie ik wou bereiken.

 Jééééééns hebben we nog budget? Die conclusie hadden wij ook al gemaakt. Ondervind je ondertussen al wat voordelen?
Ik ben graag creatief bezig en heb een passie voor mode en fotografie. Ik hou ook van lekker eten en drinken en ben into foodie hotspots met een leuk verhaal. Nu ik stilaan naam begin te maken krijg ik gesponsorde aanbiedingen en uitnodigingen waardoor ik op plaatsen kom die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Als ik daar bovenop ook nog eens voor vergoed word is dit voor mij echt wel een droom job! Echter heb ik hiernaast nog een fulltime managementfunctie in de fashion retail sector waarvan ik leef.
img_6721
Mooi leven! En wij maar stukjes pennen achter onze laptop. We hebben duidelijk de verkeerde keuze gemaakt. Spendeer je er veel tijd aan?
Als je iets graag doet kijk je niet naar de klok. Best maar ook want momenteel ben ik 24/7 bezig tot ’s avonds laat. Na mijn fulltime job probeer ik beachproof te blijven door wat ijzer te liften in de gym. Al de tijd die me dan nog rest gaat naar “Homme Sauvage”. Looks samenstellen, de trends volgen, mijn blog updaten en op mijn vrije dagen content shooten om te sharen.
Klinkt allemaal top, alleen dat ijzer liften lijkt ons er op dit moment te veel aan. Al veel aanbiedingen gekregen van labels?
Ik zal nooit een merk of product promoten waar ik zelf niet achter sta. Verder sta ik open om met elk merk dat me aanspreekt iets leuks uit te werken. Dat begint inderdaad beter en beter te lopen.

Waar haalt een trendy vogel als jij zijn inspiratie? Niet dat je kopiëren met ons smoelwerk enige zin heeft, maar we kunnen maar wat tips opdoen?

Ik volg de streetstyle trends, momenteel à la Kanye West, ripped denim en oversized bovenstuks. Lekker comfortabel ook! Daarnaast volg ik al een tijdje Mariano Di Vaio op Instagram. Zijn looks zijn eerder tailored gestyled met boho accessoires. Ik ben zelf ook een zware accessoire addict, armbanden en stoere ringen allerhande, die maken de look!
Mariano Di Vaio is dat een voetballer? Soit, accessoires, we kijken alvast in het nachtkastje van onze vriendin wat we kunnen rappen. Je kwam zelf al met de bemerking dat er zo weinig ‘kwalitatieve’ mannelijke bloggers zijn. Heb je daar ook een verklaring voor?
Geen idee, mannen zijn in het algemeen minder bezig met mode of durven minder experimenteren denk ik. Vrouwen gaan ook sneller een reactie plaatsen, maar dat vind ik niet erg. (lacht)

Plat opportunisme, schande! Heb je ook nog een persoonlijk motto waarmee je in het leven staat?
Ik heb een Japanese sleeve tattoo, irezumi heet dat met ‘the waterfall’ legende. De legende gaat als volgt: Een school gouden Koi’s zwom de Gele rivier in China op richting de waterval. Door de hevige stroom keerde de meeste om. Diegene die overbleven probeerde tevergeefs de waterval op te zwemmen. Na honderd jaar proberen bereikte één Koi de top. De Goden erkende de drijfkracht en volharding van de Koi en transformeerde hem in een gouden draak, het symbool voor kracht en doorzettingsvermogen. Een zwarte Koi is ook het symbool voor mannelijkheid, vandaar dat ik ervoor koos de tattoo te laten schaduwen en niet in te kleuren. Ik kon me hier wel in terugvinden daar ik geen opgever ben. Ik kan ook slecht tegen mijn verlies.
Potverdekke seg, dat is nog eens een verhaal. Jens, laat onmiddellijk ook zo een tattoo zetten, kies alleen een ander verhaal, dank u! Waarom moeten onze mannelijke én vrouwelijke lezers je volgen op de social media?
Omdat we te weinig coole mannen ‘in the scene’ hebben! Ik breng fashion en lifestyle. Mannelijk, draagbaar en een beetje mysterieus. Nu en dan een coole hotspot tip waar je mee kan scoren op een datenight. Sneak peek, ik ga er nog wat fitness content in blenden om jullie samen met mij beachproof te krijgen tegen volgende zomer! 
img_7968
Ok laat die hotspots maar komen, we pikken ze wel! Die dates hebben we afgezworen, brave jongens als we zijn. Dat fitnessen hoeft niet noodzakelijk hoor. Geef je ons nog even je favoriete labels mee?

Voor een casual chique look de Tailored collectie van Tommy Hilfiger of Strellson. Bij Scotch & Soda vind ik ook altijd wel iets maar ik hou er vooral van om nieuwe labels te ontdekken en eigen te maken aan mijn persoonlijke stijl. Zelf heb ik niet altijd veel tijd om te shoppen, maar ik doe dat vaak ook online en dan vind ik mijn smaak wel bij Aspasia

Welke 3 stijltips kan je nog meegeven aan leken zoals wij?
Bij twijfel, keep it simple! Een bovenstuk dat de aandacht trekt en de rest sober houden.
All black, all good. Een outfit met verschillende laagjes zwart werkt altijd voor elke gelegenheid. Accessoires kunnen een outfit maken. Tip Gemini Bracelets! Ik heb zelf bijna elke armband. Laat wat persoonlijkheid zien…
Die kennen we ja, overigens te verkrijgen bij onze vrienden van Luxury For Men. Na dit weekend weten we al dat we je in The Villa tegen het lijf kunnen lopen, maar waar nog?

The Villa in Antwerpen is echt wel mijn vast stekje. Ik kom altijd bekende gezichten tegen, topavond gegarandeerd! Supperclub in Amsterdam voor een goede mix van fashion and fun. Barcelona is één van mijn favo getaways en daar zet ik Bestial altijd op mijn checklist. De rest van mijn avonturen kan je op mijn Instagram of Snapchat volgen.
Wat een commerciële rekel toch! Nog grootste plannen Ascari?
Mezelf blijven heruitvinden. Blijven groeien om meer mensen te kunnen bereiken en beter worden in wat ik graag doe.
Dat is mooi om mee af te sluiten. We wensen je alvast veel succes toe en hopelijk herken je ons nog als je helemaal aan de top staat. Als het je niet stoort gaan we nu wat verder achter Meskens stouwen en onze gin optutteren, bedankt voor de babbel.
Wil je Homme Sauvage volgen dan kan dat op Facebook, Instagram en Snapchat en uiteraard op de blog op zijn eigen website.
 
 
 
 

You May Also Like

Nike Air Jordan 31

Vroeger wou onderstaande Whatmatters redacteur soms Michael Jordan zijn. Er waren echter enkele problemen: 2 ...

Palladium, het beste wat rubber te bieden heeft

‘Dansplaat, dit is nu die lekkere dansplaat’, ken je die hit nog? Toen droeg ...

New Utility : de fashiontrend van 2016

De vinger aan de pols, dat is waar we hem het liefste hebben. Zeker ...

Hosting door Fraai