Gin met een mijnverleden: Black Mountains Gin

Belgische gins, we zien het bij Whatmatters als onze missie, ze jullie stuk voor stuk te laten kennen. We gaan nog even bezig zijn, maar dat is niet erg. Zelfs het Limburgse mijnverleden is een basis voor gin. Masterchef Danny Vanderhoven brengt met zijn Black Mountains Gin een ode aan dit verleden en we moeten zeggen zo een ode’s weten we wel te appreciëren.

Lichtrode gin

14711169_223354171411130_6417200473299810500_o
In tegenstelling tot heel wat andere gins heeft het distillaat van Danny een rode kleur. Dit om de harde omstandigheden te onderstrepen waarin de mijnwerkers aan de slag moesten. Het is op zijn minst origineel te noemen. De kleur doet niets af aan de kwaliteit, want de ware liefhebber drink de Black Mountains Gin gewoon puur. De tonic laat zich ook uitstekend combineren met tonic en peperbolletjes.

Bijzondere ingrediënten


Deze werd in samenwerking met Luc Geukens ontwikkeld van distillerie Korhaan in Hechtel. De gin bestaat uit minder voor de hand liggende ingrediënten als sojascheuten, gember en chilipepers.
Bij voorkeur drink je deze gin trouwens uit een ‘mijnwerkersmok’. Een fles van 50 cl haal je in huis voor 42 euro en een luxe-pakket voor 92 euro. Je vindt alle info over deze gin op de site op Facebook en Instagram.

You May Also Like

GETEST: 11u in de ochtend is het ideale uur voor een biertje!

Geloof het of niet…zij die er prat op gaan geen bier te drinken voor ...

Zondagtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Het tweedaagse ANTWERP CLASSIC CAR EVENT (ACCE) trapte zich gisteren met een vliegende start ...

Scandinavisch design voor je tuin/terras

Terwijl de ene redacteur van Whatmatters in het landelijke Geel uitkijkt over de velden ...

Hosting door Fraai