Gin met een mijnverleden: Black Mountains Gin

Belgische gins, we zien het bij Whatmatters als onze missie, ze jullie stuk voor stuk te laten kennen. We gaan nog even bezig zijn, maar dat is niet erg. Zelfs het Limburgse mijnverleden is een basis voor gin. Masterchef Danny Vanderhoven brengt met zijn Black Mountains Gin een ode aan dit verleden en we moeten zeggen zo een ode’s weten we wel te appreciëren.

Lichtrode gin

14711169_223354171411130_6417200473299810500_o
In tegenstelling tot heel wat andere gins heeft het distillaat van Danny een rode kleur. Dit om de harde omstandigheden te onderstrepen waarin de mijnwerkers aan de slag moesten. Het is op zijn minst origineel te noemen. De kleur doet niets af aan de kwaliteit, want de ware liefhebber drink de Black Mountains Gin gewoon puur. De tonic laat zich ook uitstekend combineren met tonic en peperbolletjes.

Bijzondere ingrediënten


Deze werd in samenwerking met Luc Geukens ontwikkeld van distillerie Korhaan in Hechtel. De gin bestaat uit minder voor de hand liggende ingrediënten als sojascheuten, gember en chilipepers.
Bij voorkeur drink je deze gin trouwens uit een ‘mijnwerkersmok’. Een fles van 50 cl haal je in huis voor 42 euro en een luxe-pakket voor 92 euro. Je vindt alle info over deze gin op de site op Facebook en Instagram.

You May Also Like

900.000 dollar voor een week op de NIRVANA

Vandaag gaan we het hebben over de Nirvana. Nee, het gaat niet over een ...

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de ...

5 van de minst bezochte landen ter wereld

Barcelona, Parijs, Lissabon,Venetië het is er over de koppen lopen, iedereen wil er zijn. ...

Hosting door Fraai