Janneke & Maayke Scherpenhuyzen: double trouble!

Soms wrijven wij zelfs nog onze ogen uit. Bots je op een model van bijna 2 meter, blijk je ze dubbel te zien. Ok, we hadden dan misschien 6 gin binnen, maar dan nog zien we het meestal nog wel helder. Blijkt Janneke Scherpenhuyzen gewoon een identieke tweelingzus Maayke te hebben. Samen goed voor bijna 4 meter, waarvan zeker meer dan 2 meter stelten. Er bestaat duidelijk een god, maar zoveel schoonheid in een familie droppen vinden we ergens toch onrechtvaardig. Beide zijn logischerwijs model, terwijl Maayke ook aan een carrière in de PR timmert. Wij wisten Janneke te strikken voor een interview, maar gezien de verbondenheid kunnen de antwoorden voor beide dienen. Lezen jullie rustig even mee wat deze 2 single, wereldreizigsters te melden hebben.

35f
Credits: Mark Barnfield

Hoi Janneke, stel je/jullie even voor? 

Mijn naam is Janneke Scherpenhuyzen, eeneiige tweelingzus samen met Maayke. Twee super lange stelten die samen geregeld als tweelingmodel de wereld over reizen. Ik werk fulltime als internationaal model, Maayke werkt daarnaast ook bij een PR bedrijf in Amsterdam, studeert een master Nieuwe Media en freelancet daarnaast ook voor een aantal projecten.

35g
Credits: Mark Barnfield

Wel wel wel, dat maakt 4 stelten. Krijg er zo een schoonzus bij seg, dan neem ik aan dat de moeder ook nog eens, soit … Hoe zijn jullie ermee begonnen?

Toen we een jaar of 16 waren hebben we onze eerst shoots & shows samen gedaan. Daarna hebben we een aantal jaar voor een modellenbureau gewerkt en vervolgens zijn we bij Linda Models terecht gekomen, daar werken we nog steeds voor trouwens! Naast die opdrachten hebben we ook altijd als freelancers modellenwerk in Nederland gedaan. We hebben wel eerst netjes onze middelbare- en hogeschool afgemaakt. Eerst even de hersenen gebruiken voor we ons vol in de wereld van mode, de wereld rondvliegen & slapeloze nachten zouden storten.

15e
Credits: Alexandros Papanikolopoulos

Stelten met verstand! En vinden jullie het nog altijd leuk en een verstandige beslissing? 

Ja hoor, het is een fulltime hobby voor ons beiden. Reizen, nieuwe plekken op de wereld zien & verschillende mensen en culturen leren kennen, wie droomt daar nu niet van?  Door middel van modellenwerk hebben we een mooi excuus om de wereld over te vliegen voor fotoshoots, modeshows, presentaties, etc.

32
Credits: Honey Gueco

We zullen wij wel met een Ryanair ticketje naar Düsseldorf vliegen, terwijl jullie… Moeder natuur is hard. Bon waarmee onderscheiden jullie je van anderen, buiten het feit dat jullie met 2 zijn natuurlijk? 

Uniek zijn we sowieso al door ons uiterlijke kenmerken, samen zijn we bijna 4 meter lang en een eeneiige tweeling kom je toch niet iedere dag tegen. Persoonlijke eigenschappen? We zijn doorzettters, zeuren nooit en hebben geen probleem met nachten doorhalen. Verder zijn we flexibel en staan we open om nieuwe dingen te ontdekken. Ik denk dat het niet uitmaakt hoe oud je bent, maar dat je je kunt onderscheiden van anderen door de vibe & attitude die je uitstraalt.

Moment! We visualiseren even het feit dat jullie op elkaar, ok klaar … Hebben jullie ook een levensmotto? 

Zorg ervoor dat je nooit spijt hebt van de dingen die je niet gedaan hebt. Klinkt heel onorigineel, maar je leeft simpelweg maar een keer (laten we daar maar even van uitgaan). Waardeer wat je hebt, je gezondheid & je familie en het feit dat je vrienden om je heen hebt die er altijd voor je zijn. Leef je leven zoals jij je leven wilt leven & laat vooral meningen van je omgeving links liggen. Zij moeten hun eigen leven maar leren leven 😉

30
Credits: Honey Gueco

Ok duidelijk, haters will be haters. Waarom moeten we jullie volgen op de sociale media? 

Tja, dan moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar mocht je het leuk vinden om te zien wat mijn tweelingzus en ik zoal in het buitenland voor modellenwerk en reizen uitvoeren, go for it!

Jens, die Nederlanders zijn toch net altijd even dat tikkeltje mondiger, nee? Heb jij, je, jullie een vriend, we weten het ook niet meer?

Nee, niet meer. En ik moet ook zeggen, het is erg lastig onze levensstijl te combineren met een relatie. Tenzij de man het begrijpt of zelf ook zo’n levensstijl leeft. Anders blijft het veel onbegrip, jaloezie, etc die je liever voorkomt als je 10 maanden van het jaar weg bent. Als een man mij wil verleiden moet hij vooral lekker zichzelf blijven. Ik moet me speciaal voelen op een subtiele manier. Ik val erg op mannen met een optimistische drive die ondernemend zijn ingesteld en een sportief / actief leven leiden.

21
Credits: Michel Zoeter

Nu zijn wij ook redelijk onafscheidelijk, optimistisch en grappig. We hebben ons eigen leven, … Bon, maakt niet uit: ons geluk ligt thuis. Hebben jullie nog essentiële tips als onze mannelijke lezers de intentie hebben om toppers als jullie te strikken? 

Doe vooral niet te veel moeite om een vrouw te veroveren, vrouwen houden van hard to get. Een vrouw moet voor je vallen, als ze dat niet meteen doet, dat komt dat vaak ook niet meer. Dus stop vooral proberen 😛 Tijdsverspilling voor beiden.

15
Credits: Demetrios Drystellas

Jens, heb jij niet ooit eens 2 jaar. Ach maakt niet uit, het gaat over jullie! Wat zijn jullie favo plekjes om te eten, drinken en stappen? 

Ik ben een enorme foodie, vooral ontbijt / lunch plekjes ben ik erg fan van. Zoals Coffee & Coconuts in de Pijp in Amsterdam. Of Flax & Kale in Barcelona, daar hebben ze yummie smoothies & bananenbrood. In Kaapstad hebben ze bij Honest Chocolate een secret bar met gin tonics ’s avonds, overdag zondig ik me daar aan veel tè lekkere chocolate treats. Stappen doe ik ook, maar niet regelmatig, hooguit twee keer per maand. Bijvoorbeeld bij clubs als Charlie, Tape of Cuckoo in Londen.

3
Credits: Richard Monsieur

We zullen wij het wel bij The Villa in Antwerpen houden, de rest kost ons meer aan tickets dan aan drank. Nog grote ambities met zijn? 

Samen met mijn tweelingzus een inspirerend bedrijf starten waarmee we na onze modellen carrière alsnog de wereld over kunnen blijven reizen!

Helder, als jullie copywriters, marketeers of gewoon assistenten om de koffie te gaan halen, weten jullie ons wel te vinden. Bedankt voor jullie tijd alvast en we blijven jullie 4 meter volgen! 

De interesse gewekt in deze 2 ondernemende dames? Volg ze op Facebook en Instagram. Dat is dubbele pret! 

1

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

“Here comes the hot Maya Stepper” copyright Ini Kamoze

Rekels van onze leeftijd kennen vast wel het zinnetje: “Here comes the hotstepper”, een ...

Charelle Schriek, meer dan alleen sympathiek!

DJ’s en schoon madammen…voorbeelden genoeg. Waar ’s werelds DJ nummer twee, Dimitri Vegas, de ...

De identiteitscrisis van Kiki Passo …

Sommige vrouwen hebben al wel eens moeite met het kiezen van een naam. Verwarrend, ...