100% Fair, 100% Passie, 100% OR COFFEE

Goede koffieadresjes kan je niet genoeg hebben als je het ons vraagt. En als je het ons niet vraagt, geven we toch alvast onze mening mee.

Meer dan koffiebars

921270_10153783548518648_7809701068131675944_o
OR Coffee heeft niet alleen 4 koffiezaken, Katrien en Tom die voordien in de IT aan de slag waren hebben ook hun eigen koffiebranderij. Veel verser kan je dus niet krijgen. Met een koffiebar in zowel Etterbeek, Gent als Brussel heb je alvast 4 puike stekjes waar je op kan terugvallen. Ja, we kunnen wel tellen, er zijn er sinds kort 2 in Gent.
Wil je echter meer leren over koffie, dan kan dat ook! Het duo organiseert namelijk koffie workshops in hun eigen training center. Moeten we vertellen dat de passie er hier af spat en dat heel wat uitbaters hier de kneepjes van het vak hebben geleerd?

 

De 4de telg

In de koffiebars van Katrien en Tom vind je niet alleen de perfecte koffie, ook home made limonade, ontbijt en overheerlijk gebak staan op de kaart of het krijtbord. De laatste vestiging situeert zich aan het Dok Noord in Gent. Met een eenvoudig en clean interieur vind je er ongetwijfeld je plekje, terwijl je praat, werkt of gewoon geniet. De stoere betonlook en de houten toog, geeft de zaak nog wat extra cachet.
14889883_10154675287773648_58373666134337999_o
Weet overigens dat de uitbater heilig geloven in fair trade & eerlijke handel. Maar liefst 70% van hun bonen halen ze bij de telers zelf en ze gaan geregeld ter plekke op tocht. Zo houden ze de vinger aan de pols. De koffie van OR, kan je trouwens ook op heel wat andere plekken smaken, aangezien ze aan meer dan 300 andere zaken perfect geroosterde bonen leveren. 
https://www.instagram.com/p/BL249RgjqGq/?taken-by=orcoffee
Heb je de ambitie om barista te worden? Informeer dan maar eens bij OR Coffee naar de mogelijkheden. Voor je het weet maak je koffie als een professional of koop alvast het boek PUUR KOFFIE, van de hand van Katrien en Tom. Ideaal voor op de koffietafel.
https://www.instagram.com/p/BML04frjynT/?taken-by=orcoffee
Meer weten over de branderij, de bars en de passie van beide oprichters? Neem een kijkje op de site, Facebook of Instagram. Of ga je onderdompelen in de sfeer natuurlijk, nog altijd de lekkerste manier om te ontdekken.

You May Also Like

Venyous, als je een uniek event wil

Af en toe willen we wel eens een start-up een hart onder de riem ...

Een vleugje Midden-Oosten in Antwerpen: Banningville!

Hippe hotspots, we schudden ze uit ons mouw alsof het niets is. Nu, dat ...

Hosting door Fraai