Wij hebben een boon voor Selina Van Loon

Ooit al van Zaltbommel gehoord? Wij niet tot we het adres doorkregen van Selina van Loon om er eens een dansje mee te doen. Eerst nog denkend dat het een grap was, hebben we voor alle zekerheid even Google Maps geraadpleegd en zagen we dat dit ergens tussen s’Hertogenbosch en Utrecht moest liggen. Niet toevallig een weg die we, aangezien we tegenwoordig ook wel wat uurtjes in Amsterdam slijten, geregeld aandoen. Ideaal koffiemoment om op onze maandelijkse tochtjes naar Amsterdam even halt te houden bij een ravissante dame die ook nog wat te vertellen heeft ook. Het moet dus niet altijd dat vuil bruin baancafé zijn waar we even halt houden. Nog van dat! Soit, niet op haar mondje gevallen werden de afgesproken 15 minuten snel verlengd tot anderhalf uur. Onze afspraak in Amsterdam kon wachten…we krijgen immers niet alle dagen de kans op een dans…bij deze het relaas van een tof gesprek met een Hollandse knapperd.

michel-klink-fotografie-zw

Vertel eens Selina, met wie hebben we vandaag de eer?
Selina van Loon, 27 jaar. Opgegroeid in een klein stadje Zaltbommel. Op mijn 4e jaar ben ik door mijn moeder op klassiek ballet gezet, en sindsdien ben ik verslaafd geworden aan dansen en heb ik er mijn beroep van mogen maken. Naast mijn middelbare school danste ik in het weekend op de dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam. Ik voelde mij altijd anders als alle andere meisjes en voelde mij ook nooit helemaal begrepen. De meeste gingen uit, hadden een baantje, werden dronken en gingen naar de leukste feestjes. Ik had daar allemaal weinig tijd voor. Ik had een passie voor dans en daardoor wist ik al vrij vroeg wat ik wou gaan doen later. Ik was bezig met door de weeks naar school gaan en in het weekend was ik twee dagen te vinden op de dansacademie en was daardoor al vroeg bezig om aan mijn toekomst te werken. Ik leefde er ook altijd weer naartoe, had het zo naar mijn zin daar! Toen ik mijn middelbare school afgerond had, ging ik gelijk op meerdere dansacademies auditie doen. In 2011 ben ik afgestudeerd van het Albeda Dans College als professioneel danseres.

img_8020089554320

Mooi mooi! Is dansen dan het enige waarmee je bezig bent?
Ik werk nu 6 jaar als freelance danseres en daarnaast doe ik wat modellenwerk en ben ik werkzaam als hostess. Het is een keiharde wereld waar je soms echt moet vechten voor je plekje. Ik weet nooit hoe mijn week eruit ziet, dat is altijd weer een verassing. Soms heb ik een drukke week met veel boekingen en soms wel meerdere op één dag en daarnaast komt het ook wel eens voor dat ik 3 dagen achter elkaar geen werk heb. In de weekenden ben ik het drukste bezet en dans ik op de leukste feestjes en festivals. Op dinsdag en donderdag geef ik mijn vaste danslessen. Van kids lessen naar een zumba les en van een zumba les naar een high heels les. Leuk afwisselend!

img_20160623_190146

Die high heels laten we vandaag passeren…de zumba dan maar? Maar eerst even iets persoonlijks…wat zijn je persoonlijke eigenschappen? Waarmee onderscheid je je van anderen?
Heb genoeg ups en downs gekend in het leven en daardoor vind ik mezelf een sterk persoon geworden. Voor sommige die mij niet goed kennen kan ik soms wat hard uit de hoek komen. Ik heb mijn mondje wel bij en dat kan best direct zijn. Eigenlijk alles wat ik denk, gooi ik eruit. Daarnaast ben ik prettig gestoord en hou ik wel van een lolletje. Blond en ook wat “blonde” opmerkingen flap ik er soms uit. Ik hou van hard werken en de doelen die ik voor mezelf heb vastgesteld ook te evenaren. Als ik iets wil ga ik er 100 procent voor.

Staan 2 blondjes voor het stoplicht zegt het ene blondje tegen de ander het is groen zegt het andere blondje
Euh? Doorrijden?

Een kikker! Je hebt de blondjestest met verve overleefd. Iets anders…wat is je persoonlijke levensmotto? Of je favoriete quote?
Quote? ‘Niet geliefd? Opgetieft’. Deze hebben een vriendin en ik samen bedacht omdat we allebei gedumpt zijn op korte termijn. Levensmotto: ‘Waar een wil is, is een weg.’ Waarom? Ik geloof daar heel sterk in, en geloof er zeker in dat iedereen op welke manier dan ook kan bereiken wat die wilt bereiken al is dit met een omweg.

img_20160503_142809

Geloven wij ook! Uiteraard is ook voor u sociale media erg belangrijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
De mensen die het leuk vinden om te zien wat ik doe, kunnen mij volgen.

Das duidelijk. Is er ook nog plaats voor liefde in je dansende leven?
Ik heb geen vriend op dit moment. Ben 6 jaar samen geweest en dat is kort geleden uitgegaan. Ik ben nu happy single en ben ook niet op zoek naar een relatie. Over een tijdje hoop ik me er weer voor open te kunnen stellen maar op dit moment zit de deur even dicht. Happy single live, even ervan genieten! Als een man mij wilt behagen moet hij zijn leven op orde hebben en bezig zijn met de toekomst. En daarbij ook lekker zichzelf zijn en wat humor hebben. Ik vind het belangrijk als een man laat zien dat die moeite voor je wilt doen en dit klinkt ouderwets maar met een bosje bloemen op je stoep staat. Het is puur het gebaar en het stukje moeite wat die dan laat zien.

13164348_1068327079895429_2448697483315430151_n

Dat weten wij dan ook weeral! Geef eens een essentiële tip voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Wees een man, geen jongentje! Laat je romantische kant zien. Praat niet teveel over jezelf of gelijk over seks, dat is echt een afknapper!

img_20160520_232543

Ok, we houden het deftig bij een eerste gesprek! De Favo-vraagjes dan, waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Elk jaar ga ik naar Saint Tropez in Zuid Frankrijk, dat is wel 1 van mijn favoriete plekjes. Lekker eten met een heerlijk glas rosé erbij.  Verder struin ik alle sushi restaurantjes af in Nederland.

Saint Tropez…dat kennen we uit onze binnenzak! Daar vertoeven ook wij jaarlijks…of toch bijna! Een allerlaatste vraagje want de tijd dringt en ze verwachten ons in uw hoofdstad…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Mijn droom is om over een tijdje mijn eigen bedrijf op te gaan zetten, in een hele andere branche als dat ik nu zit. Wat dat precies gaat worden is nog een vraagteken? Heb al wat leuke ideeën liggen. Wordt vervolgt 😉

img_20161003_165533

Klinkt leuk en hou ons zeker op de hoogte! Bon, nog heel veel succes in alles wat je doet hier in Zaltbommel en omstreken maar dat zal alvast geen enkel probleem zijn denken we! Wensen jullie, lezers, ook eens een dansje met deze ravissante meid te placeren, volg ze dan gauw op Instagram! High heels, tango, zumba,…zolang je heupen niet van het niveau ‘vastgeroest’ zijn, moet dit zeker lukken!  

You May Also Like

Webshop van de week : MR PORTER

Mogen we de leken voorstellen aan MR PORTER? Als je één webshop moet bezoeken ...

Mooi en betaalbaar…wij shopten ons een volledig zomerse outfit bij Esprit

Of we onszelf influenceer mogen noemen? Tgoh niet echt. Aangezien we ooit wel gestart ...

De trends voor het voorjaar en de zomer

Omdat we weten dat de meeste mannen niet echt bezig zijn met het volgen ...

Hosting door Fraai