Thank god I'm a Countryman

Mini Countryman

De tijd dat je je als man moest schamen als je uit een Mini kroop, die is toch al lang voorbij nee? Deze pittige, stijlvolle wagentjes mogen dan vaak bevolkt worden door vrouwelijk schoon (moet je echt maar eens op letten), ook als man kan je er tegenwoordig gerust mee komen aanzetten. Zie je het toch wat groter bekijk dan zeker de MINI COUNTRYMAN eens.

Mini gaat elektrisch

mini-countryman-3Niet alleen biedt deze compacte SUV plaats aan 5 personen en is hij 20 centimeter langer dan een reguliere Mini, het is ook de eerste herlaadbare hybride van het merk.
Qua lengte komt er 7,5 cm voor de wielbasis bij en 3 cm extra breedte. Dit is dan ook de grootste Mini sinds het merk boven het doopvont werd gehouden. In de koffer kan je een 450 liter kwijt en zelfs 1.390 als je de achterbank neerklapt. Je kan er dus zelfs comfortabel mee op reis.
De Cooper S E Countryman All 4 beschikt over 136 pk die de voorwielen aandrijven, terwijl de elektromotor met 88 pk de achterwielen voorziet van power. Goed voor een totaal vermogen van 224 pk en een koppel van 385 Nm. De batterij laad je overigens op in ongeveer 2,5 uur op via een wallbox. Je mag op een 40 km autonomie rekenen in elektrische modus.

Meer motoren

Naast de elektrische hybride, komen er ook nog 2 benzine- en dieselmotoren op de markt. De Cooper krijgt een 1.5 driecilinder met 136 pk, terwijl de Cooper S beschikt over een tweeliter viercilinder met 192 pk. Een wagentje om mee te knallen dus.

De tweeliter viercilinder diesels hebben 150 pk in de Cooper D en 190 pk in de Cooper SD. Die laatste heeft standaard de Steptronic-bak met acht versnellingen, die optioneel is voor de Cooper D en Cooper S. De 4-wielaandrijving is verkrijgbaar op alle modellen.

Bereik de status van Cliff kampioen

Een wandeling door het optiepakket zou ons te ver leiden, maar wat we wel willen meegeven is dat Mini voor de fun een Country timer als optie heeft voorzien. Deze meet de kilometers dat je op een steil, hobbelig, onverhard of besneeuwd terrein aflegt. Maal je er de meeste dan kan je de titel van Cliff kampioen wegkapen.

 
Tel daarbij het herwerkte interieur met meer opbergruimte, de Find Mate-technologie en de vele mogelijkheden van Mini Connected en zijn apps en je hebt een fijne wagen die ons mannen ook kan bekoren. Of we effectief veel gebruik gaan maken van de mogelijkheid tot picknicken met de PicNic Bench, dat kunnen we niet garanderen maar leuke gimmicks zijn het wel. 
De lancering is overigens voorzien voor februari 2017.

You May Also Like

Sneller zal het moeilijk worden…deze Tesla vlamt naar 100 in 2 seconden

Tesla…we blijven het fenomenaal vinden. Nadat we de model x100D en model S100D mochten ...

Nooit meer opruimen! Deze (Nissan-)slippers parkeren zichzelf!

Mannen opgelet, dit is de uitvinding van deze eeuw! Wiens lief/vrouw/bijslaap heeft nog nooit ...

Deze rekel laat je Antwerpen ontdekken op zijn Honda Shadow

Een Insta naar ons hart! Ons hoef je Antwerpen natuurlijk niet te leren kennen. ...

Hosting door Fraai