St. Eriks: een chipje van 10 euro …

Nu eten we wel eens graag een chipje op de Whatmatters redactie, meer nog als we eraan beginnen is er meestal geen stoppen aan. Bodem drift noemen ze het: niet kunnen stoppen voor de bodem in zicht is. Nu lijkt ons dat niet echt aangewezen bij de St. Eriks chips. Als je weet dat je per chipje 10 euro in je mond stopt, denk je wel 2 keer na.

Perfect bij een biertje

va%cc%88rldens-dyraste-potatischips_1
St. Erik’s is een Zweedse bierbrouwer die nu met chips op de markt komt die naar eigen zeggen perfect samen gaan met hun St. Erik’s Indian Pale Ale. Wat deze chips dan zo bijzonder maakt dat ze deze pittige kostprijs verantwoorden? De ingrediënten.
De chips zijn samengesteld uit Matsutake, één van de meest gewilde paddestoelen ter wereld. Doe daar nog truffelzeewier uit de Faeroër, een aardappels uit het Zweedse Ammarna-gebergte bij en je beseft onmiddellijk dat je hier geen ‘ordinaire’ zak Lays aan het nuttigen bent.

Met de hand gemaakt

va%cc%88rldens-dyraste-potatischips_5
Vergeet ook massaproductie: al deze chips worden met de hand gemaakt door de chefs van het Swedish National Culinary Team. Je koopt ze ook per 5, je indigestie schransen is dus een utopie. De geweldig stijlvolle doosjes zijn maar in gelimiteerde oplages verkrijgbaar, dus de vraag is of je er nog kan vast krijgen zelfs al zou je 50 euro voor een doosje willen neertellen.
Heb je eens een bijzonder avondje met vrienden thuis, dan kan je met dit doosje én het verhaal alvast uitpakken. Hou je een filmavondje of ga je aan het pokeren, hou deze dan maar achterwege.
Begrijp je een woordje Zweeds? Dan vind je hier de site.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Bah! Heineken brouwt bier uit grachten Amsterdam!

Het is gebeurd! Waar ze in de hoofdstad van onze Noorderburen nog dachten enigszins ...

3x zwart en keramisch

Zwart en keramisch, zo hebben we ze graag. Klinkt deze openingszin een beetje fout, ...

Verse koffie om mee te starten

Koffie om de dag door te komen Zonder koffie, geen Whatmatters, zo simpel is ...

Hosting door Fraai