St. Eriks: een chipje van 10 euro …

Nu eten we wel eens graag een chipje op de Whatmatters redactie, meer nog als we eraan beginnen is er meestal geen stoppen aan. Bodem drift noemen ze het: niet kunnen stoppen voor de bodem in zicht is. Nu lijkt ons dat niet echt aangewezen bij de St. Eriks chips. Als je weet dat je per chipje 10 euro in je mond stopt, denk je wel 2 keer na.

Perfect bij een biertje

va%cc%88rldens-dyraste-potatischips_1
St. Erik’s is een Zweedse bierbrouwer die nu met chips op de markt komt die naar eigen zeggen perfect samen gaan met hun St. Erik’s Indian Pale Ale. Wat deze chips dan zo bijzonder maakt dat ze deze pittige kostprijs verantwoorden? De ingrediënten.
De chips zijn samengesteld uit Matsutake, één van de meest gewilde paddestoelen ter wereld. Doe daar nog truffelzeewier uit de Faeroër, een aardappels uit het Zweedse Ammarna-gebergte bij en je beseft onmiddellijk dat je hier geen ‘ordinaire’ zak Lays aan het nuttigen bent.

Met de hand gemaakt

va%cc%88rldens-dyraste-potatischips_5
Vergeet ook massaproductie: al deze chips worden met de hand gemaakt door de chefs van het Swedish National Culinary Team. Je koopt ze ook per 5, je indigestie schransen is dus een utopie. De geweldig stijlvolle doosjes zijn maar in gelimiteerde oplages verkrijgbaar, dus de vraag is of je er nog kan vast krijgen zelfs al zou je 50 euro voor een doosje willen neertellen.
Heb je eens een bijzonder avondje met vrienden thuis, dan kan je met dit doosje én het verhaal alvast uitpakken. Hou je een filmavondje of ga je aan het pokeren, hou deze dan maar achterwege.
Begrijp je een woordje Zweeds? Dan vind je hier de site.

You May Also Like

Whatmatters Weekend Tip: Zoute Grand Prix 2018 in Knokke

Je weet ons te vinden dit weekend!  Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte ...

Omdat wijn op temperatuur écht wel een verschil maakt: Kelvin

Geloof ons als we zeggen dat de temperatuur van de wijn een hemelsbreed verschil ...

Hosting door Fraai