Review: Piccolino

Soms bots je op een verloren woensdagavond op een restaurant waar je nog nooit van had gehoord. Piccolino, in de Verschansingstraat in Antwerpen, is zo een adresje waar zelfs de meeste rasechte Antwerpenaars nog nooit van gehoord hebben, en ja dat is zonde!
7670165

Een échte Italiaan


Het verhaal achter de zaak gaan we jullie besparen, maar het gaat hier om een echte Italiaan en dat merk je al aan de muziek die door de boxen schalt. Qua interieur hoef je hier geen bijzonderheden te verwachten, maar het blijft wel ver weg van het ‘klassieke’ Italiaanse interieur, dat je bij iets traditionelere zaken nog vaak ziet opduiken. Deze zaak past perfect bij een jong, ongedwongen publiek, dat snel en lekker wil tafelen zonder al te veel tierlantijnen. Verder legt kok en zaakvoerder Francesco Nigro, je wel in de watten, daar hoef je niet aan te twijfelen. 

Kwaliteit op je bord

Nee, dit restaurant moet het niet persé van het interieur hebben, nee de bediening is erg vriendelijk maar niet echt professioneel, je voelt wel authentieke warmte en vooral je proeft dat er een kok met passie én vakkennis achter het vuur staat. Of je nu voor de pizza, pasta of één van de suggesties op het bord gaat, de smaken zitten goed. Wij gingen met 5 tafelen en er viel geen slecht woord over ook maar één van de gerechten.
piccolino_antwerp_restaurant_zpsay7ekcin
Meer nog het tafeltje naast ons, met bezoekers die er toch echt maar voor de eerste keer aten, spraken de uitbater zelfs aan om te bekijken of hij de catering op hun huwelijk niet wilde verzorgen. Zegt genoeg denk ik …
dsc_4569
Ben je op zoek naar een ongedwongen restaurant, waar kwaliteit voorop staat en verse producten vanzelfsprekend zijn, dat zit je hier perfect. Het is zeker niet de bekendste Italiaan op het Antwerpse Zuid, maar dit bewijst eens te meer dat kwaliteit niet altijd de erkenning krijgt die het verdient.
Lees ook gerust even de recensies op tripadvisor, je vindt er quasi enkel positieve commentaar.

Heel betaalbaar

Als laatste wil ik toch nog graag het aangename prijskaartje aanstippen. Niet dat we daar bij Whatmatters wakker van liggen, want we beseffen dat kwaliteit zijn prijs heeft, maar wat hier op het bord komt tegen bijzonder lage prijzen, dat zien we niet vaak meer.

Kortom zeker eens een adresje om met vrienden/vriendinnen uit te proberen. Je zal zeker niet met blozende kaken buiten stappen, misschien wel met Laura Pausini in je hoofd, maar is dat erg?
Piccolino
Verschansingstraat 39
2000 Antwerpen
0486/91 06 31
Openingstijden
Alle dagen van 18u tot 22u
Maandag gesloten

You May Also Like

Whatmatters keurt de betere worst!

Worsten zijn er in alle vormen en maten en dan bedoelen we bij Whatmatters ...

De Hospitality Hoogmis

  De redactie van Whatmatters brengt wel wat tijd in horeca-etablissementen door. Klein, groot, ...

Sliced – Handcut pizza uit Rome!

Tegen een pizza zeggen we zelden tot nooit nee op de Whatmatters redactie. Vooral ...

Hosting door Fraai