Nathalie Beeckmans-Cop, Een veelzijdig Antwerps Topmodel

De lichtjes op de Schelde, den beiaard van den tore, mensen op ’n bank ,’n ons Lievrouwke .. en de Vlaaikesgânk , de straat waar ‘k vroeger katteke  met ‘Coppeke’ speelde… Antwârpe…gij zé ga veur mij, toch de stad waar azzek net als Nathalie Beeckmans-Cop zén gebore…Verdekke, we mogen eens chauvinistisch uit den hoek komen. Hoewel één van de twee redactieleden de stad van zijn hart (even)ingeruild heeft en zijn hart volgde naar de warme zandgrond in De Kempen blijven we op de redactie van Whatmatters echte Sinjoren. Omdat het gras niet altijd groener is aan de overkant, of we eens niet over het landgrensmuurtje moeten gaan kijken, hebben we gewoon Antwerps mooiste opgezocht…en die gaat door het leven als Nathalie Beeckmans-Cop. We schuiven aan tafel voor een tof gesprek waar onze vragen werden beantwoord met een waterval aan woorden…een open gesprek onder stadsgenoten…
9cb0f6bc-e8ae-4718-8f74-30220e150daf
Hallo stadsgenoot, vertel eens kort wie je bent?
 Ik ben een 32-jarige meid uit Antwerpen, professioneel model en levensgenieter. Ik reis veel (alleen voor m’n werk en samen met m’n vriend) en vind het geweldig om nieuwe steden en culturen te verkennen en op avontuur te gaan maar ben langs de andere kant ook heel huiselijk en kan enorm genieten van relaxte avonden thuis met lekker eten, goeie wijn en de open haard aan. Naast m’n modellenwerk hou ik me ook bezig met vastgoed, onvermijdelijk aangezien mijn vriend projectontwikkelaar is. Ik bezoek en volg al een paar jaar mee de werven en heb nu zelf ook m’n eerste project afgewerkt. Ik vind de juiste materialen en kleuren uitzoeken en matchen het leukste aan heel het gebeuren. Deze liefde voor interieur is naar boven gekomen na het verbouwen en inrichten van het huis waar we nu wonen. Binnenkort ga ik trouwens samen met m’n vriend met een nieuw project van start: het stagen van woningen voor verkoop. Het is vooral dankzij mijn jarenlange ervaring als model dat ik oog heb gekregen voor wat wel en niet past, of dat nu in de mode of interieur is, “it’s all about the details” zoals ze zeggen.
e5d47f9a-d847-4815-8179-9c1561438db0
Van model in ondergoed naar een zakenvrouw in vastgoed…goed bezig zeg! Hoe is het allemaal begonnen?
Zoals dat bij de meeste modellen het geval is, ben ook ik gescout geweest. Ik was toen 15 jaar en moest oorspronkelijk niets weten van heel die wereld en vond al helemaal niet dat ik daarin paste. Ik heb eerst een paar jaar als zelfstandige in bijberoep gewerkt en deed toen hoofdzakelijk modeshows en showrooms maar in mijn ogen waren m’n studies belangrijker. Pas toen ik aan het backpacken was in Australië en geld nodig had om m’n reis verder te financieren, ben ik in Sydney een agentschap binnengestapt en toen is het verhaal pas echt begonnen. Ik had maar een paar semi-professionele foto’s en toch had ik de ene opdracht na de andere. Dus toen ik na een half jaar terug in België stond, heb ik Dominique Models gecontacteerd. Een paar weken later zijn ook hier de eerste opdrachten binnen gekomen en het is niet meer gestopt. Dit is alweer 8 jaar geleden en ondertussen heb ik agentschappen in Parijs, Milaan, Londen, Hamburg, Capetown en Copenhagen maar Dominique blijft mijn moederagentschap.
6d8628b4-9233-4ad5-8f04-3fd44b5eba23
Dominique…daar circuleren ook nog Polaroids van mij, zo een 16 jaar geleden…soit…ze hebben er de open haard mee aangestoken denk ik…maar genoeg over mij…wat maakt nu net wel het verschil? Wat zijn je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik ben al van kleins af aan twee totaal tegenovergestelde dingen: heel ‘down to earth’ en een hopeloze dromer. Ik heb heel m’n jeugd in de muziekschool doorgebracht en vond het een zalig gevoel om me helemaal in de muziek te verliezen. Ik was blijkbaar ook goed in wat ik deed maar dat drong nooit door en was ook niet belangrijk voor mij want het was gewoon een passie. Deze ingesteldheid heb ik nog steeds. Ik krijg heel veel complimenten van klanten en fotografen waar ik mee samen werk maar in mijn ogen is het niet meer dan normaal dat ik elke keer opnieuw m’n uiterste best doe en geen half werk lever. Ook al hangen er veel stereotypen en sterke verhalen samen met de modellenwereld, het is en blijft een job dat je uitoefent. Ik bekijk mezelf als een product dat je aan de man moet brengen. Als mensen hier content van zijn, komen ze vanzelf terug bij jou en er is niets zo fijn als op het einde van een werkdag, een klant te zien die superblij is met het resultaat. Deze nuchterheid en professionele instelling heeft me al een hoop trouwe klanten opgeleverd en veel teleurstellingen bespaart. Want als er 1 ding is dat je niet mag doen, is afwijzing persoonlijk nemen in deze wereld. Je zal altijd wel voor iemand te groot, te klein, te blond, te brunette, te dik, te dun, te bleek, te bruin, te jong, te oud, enz… zijn. You can’t please everyone!
fullsizerender-1
Dat gevoel kennen wij…You can’t please everyone…is dat een soort levensmotto?
Ik heb geen motto of quote. In mijn ogen kan ook geen enkele quote je levensvisie omvatten. We maken allemaal zoveel verschillende periodes mee in ons leven, die invloed hebben op onze persoon en gedachtengang dus waarom vasthouden aan één van die gedachten? In dat opzicht schiet er mij net iets te binnen, misschien is “go with the flow” nog wel iets dat bij mij zou passen dan. Ik heb in elk geval geleerd dat je het gelukkigste bent als je dingen los kan laten en focust op positieve zaken. Hoe klein ook. Maar ik ben dan ook weer iemand die al gelukkig word van de kleuren van een mooie zonsondergang of als ik toevallig een live muzikant tegenkom in de metro van Parijs dus ja, voor sommige mensen zal dat iets makkelijker zijn dan voor anderen.
30ab251f-617d-40cf-a7be-5297e1ab4e94
Fantastisch hoe je zo in het leven staat. Iets anders wat in een leven als model de dag van vandaag niet weg te denken is, social media…hoe belangrijk is dit voor u en waarom moeten we je hierop volgen?
Social media is vooral professioneel belangrijk voor mij. Klanten van vandaag kijken niet enkel meer op de websites van agentschappen maar gaan op je Instagram feed kijken om een beter beeld te krijgen van het meisje of de jongen waarmee ze willen samenwerken. Dus je zal veel foto’s zien gerelateerd aan m’n job en ook mooie momenten van m’n reizen. Ik ben niet iemand die haar dagelijkse kop koffie of homemade granola elke ochtend op Instagram zal gooien. Maar ik maak m’n granola dan ook weer niet zelf natuurlijk.. 😉
Niet? Waarschijnlijk is dat weggelegd voor je vriend dan…wat heeft hij moeten doen, buiten die granola, om een knapperd als u aan de haak te slaan?
Ik ben al bijna 8 jaar samen met Pieter en ben voor hem gevallen door zijn no-nonsens ingesteldheid en het feit dat we onophoudelijk kunnen lachen met elkaar. Toen ik hem voor de eerste keer ontmoette, was hij ook net terug van Australië waar hij gestudeerd en gesurft had dus die rauwe surfdude look heeft er ook zeker mee aan geholpen. 🙂 Als ik een man leer kennen, vind ik het belangrijk dat hij gewoon zichzelf is en vooral niet probeert te imponeren met de verkeerde dingen. Een beetje gentleman mag hij dan weer wel zeker en vast zijn.
Geef eens wat tips voor onze mannen…wat doe je wel en wat doe je vooral niet als je iemand ziet zitten? 
Hoe ouder ik word, hoe meer ik geconfronteerd word met mannen die echt denken dat ze een vrouw kunnen imponeren door zo snel mogelijk hun financiële toestand toe te lichten. In de eerste 10 minuten kom ik te weten met welke auto ze rijden en of ze een vakantiehuis hebben en noem maar op. Maar geen 1 van die mannen doet me eens goed lachen in die 10 minuten. Een vrouw die interesse toont in een man door dit soort informatie is meestal het soort vrouwen waar deze mannen steen en been over klagen een paar jaar verder. Dus ik zou zeggen, hou de materiële zaken achterwege en deel de avontuurlijke verhalen, de grappige verhalen en de persoonlijke verhalen. Niets zo fijn om een echt gesprek te hebben met een echte man die zichzelf niet te au sérieux neemt. En af en toe een flauwe mop ertussen kan ook nooit kwaad. 🙂
Ok, Het loopt in de wei, en helpt tegen menstruatie?
Niet doen Jens!Ok Sorry, echt een flauwe mop…om maar te zeggen dat wij ons niet te au sérieux nemen. Van een Tampony snel over naar de ‘Favo-vraagjes’ dan maar…waar kunnen we je spotten voor een drankje, hapje of stapje?
Ik hou enorm van lekker lang tafelen dus je zal me eerder in een goed restaurant vinden dan in een club. Hoewel ik wel enorm van dansen hou, ga ik meestal een stapje zetten in het buitenland. Daar ken ik de clubs en de mensen niet in tegenstelling tot hier en dat maakt het eens zo leuk. In de zomer kan je me wel op festivals vinden, Werchter, Tomorrowland, jazz festivals, zolang ik maar live muziek kan horen. Qua bars of restaurants hou ik ook van afwisseling, beter alles eens geprobeerd hebben dan 10 keer hetzelfde, juist? Als ik namen moet noemen, qua eten vind ik Pazzo in Antwerpen top, qua sfeer in de winter Roji en toen we nog in het centrum van Antwerpen woonden, zaten we dikwijls in de Zeven Schaken voor onze portie goeie Vlaamse kost.9ebc6a8e-5d37-4ac6-8260-196b77fabed0Uiteraard heb ook jij een zonde…
Mijn favoriete zonde? Cheesecake. Al dan niet met speculaaskorst. De eerste keer dat ik een Cheesecake Factory zag, heb ik me ziek gegeten, zalig gewoon.
Jammer genoeg zit onze tijd er op en claimt knappe surfboy Pieter terecht terug je aandacht. Maar niet voor je ons je dromen en ambities nog even toelicht…
Ik ben een dromer en loop over van de ideeën. Alleen ze in de praktijk uitvoeren is een ander verhaal. Al een geluk is m’n vriend hierin het tegenovergestelde. Dankzij hem heb ik de eerste stap gezet om te investeren in vastgoed wat me enorm bevalt. Dus ik zie me zeker in de toekomst hierin verder gaan maar waar ik vooral veel zin in heb, is mijn muzikale en creatieve kant meer aan te spreken en daar ben ik nu mee bezig. Maar ik heb het ook nog nooit zo druk gehad met m’n modellenwerk als nu en er blijven alleen maar grotere en mooiere projecten aankomen dus ik zou zeggen, I go with the flow en we zien wel waar het allemaal eindigt.
Het eindigt allemaal in een succes…dat weten wij! In ieder geval bedankt om ons even in je leven te komen snollen en een kijk op het leven van één van de mooiste meisjes te geven die we kennen. Uiteraard willen onze lezers deze ravissante ‘down to earth’-girl ook leren kennen. En je hebt geluk…dit kan op Instagram. Klikken, volgen en genieten…zeg dat de redactie van Whatmatters het gezegd heeft! 
fullsizerender

You May Also Like

Exclusief op Whatmatters: Femke Fatale, Belgisch bekendste ink-model

Schoon volk op onze radioshow op Radio Stad (Antwerpen 107.8FM) afgelopen dinsdag. Niemand minder ...

Dit Russisch muurbloempje trekt vele bijtjes aan

Wie had er al gehoord van Svetlana Bilyalova? Eerlijkheidshalve moeten wij toegeven dat wij al ...

Dit was de heetste editie Tomorrowland ooit! (Foto's)

Eentje voor in de geschiedenisboeken… Tomorrowland 2018 zit erop! Met dankzij de hittegolf werd ...

Hosting door Fraai