Het buitenbeentje tussen de kandidates Miss Fashion 2017: Anna Kapiteijn

Knap zijn ze allemaal, de kandidates van Miss Fashion 2017. We gingen tussen de kandidates dan ook eens snollen naar wie er zou kunnen uitspringen. Niet qua uiterlijk, maar qua verhaal. En zo stootten we op een uniek exemplaar. Anna Kapiteijn. Als enige tussen alle dames heeft zij geen Belgische maar Nederlandse roots. Of dit een voordeel is, kunnen we niet zeggen. Daar wij voor onze job geregeld in Amsterdam en omstreken vertoeven weten wij wel dat Nederlandse dames rechtuit zijn en niet op hun mondje zijn gevallen. Vandaar wij dan ook benieuwd waren of knappe Anna ook in het plaatsje der typische Hollandse meiden past. Benieuwd? We leggen haar snel even op de rooster.

6

Hoi Anna, vertel eens eerst even kort wie je bent?
Mijn naam is Anna Kapiteijn en ik ben een 21- jarige jongedame uit het ‘Leuvense’. Zowel mijn achternaam als mijn uiterlijk verklappen het misschien al een beetje, maar ik heb dus Nederlandse roots. Op mijn negende levensjaar zijn we met ons gezin verhuisd vanuit Noord-Holland naar zuiderlijkere oorden, België dus. Daar hebben we tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Veel mensen vragen me nu nog steeds of ik ooit nog terug wil en of ik het daar mis, maar ik ben hier opgegroeid. Ik spreek vloeiender Vlaams dan Hollands en voel me als gevolg vaak ook eerder een Belgische. Verder studeer ik verpleegkunde aan de UCLL in Leuven, omdat het sociale, de behulpzaamheid en het ‘zorgen voor’ altijd al in mij heeft gezeten.

7

Maar kijk eens aan. Volledig Vlaams geïntegreerd dus…hoe lang ben je al model?
Oh, leuk dat je dat vraagt, want eigenlijk ben ik nog helemaal niet zo heel lang bezig als model en mannequin. Dit jaar in maart stond ik voor het eerst op de catwalk en in juni rondde ik mijn allereerste studioshoot af. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt. Ik had dan ook meteen de kriebel te pakken en wist ik vanaf dat moment dat ik ermee verder wilde gaan.

5

Dat is mooi. Waarom ben je er uiteindelijk mee begonnen?
Ik heb altijd al de ambitie gehad om modellenwerk te gaan doen, zowel als model voor de lens als mannequin op de catwalk, maar ik durfde die stap nooit te zetten. Na mijn inschrijving voor Miss Fashion 2017 in november vorig jaar, wat al een hele stap was, had ik zoiets van: “Foert, ik doe het toch!” en dat heeft me ondertussen al heel wat opgeleverd.

Wat het oplevert, daar komen we zodra even op terug maar je zit dus nu in de finale van Miss Fashion, wat betekent dit voor jou?
Enorm veel! Zelfs als ik geen plaats zou weten te bemachtigen in de top vijf, dan ben ik nog heel erg trots op mezelf. We zijn met ons 25 immers gekozen uit een oorspronkelijke groep van 900 meisjes die zich ingeschreven hadden. Miss Fashion heeft me dus vooral een boost gegeven op vlak van zelfvertrouwen. Ik durf nu overal mezelf te zijn, m’n eigen ding te doen en daar ook nog eens trots op te zijn.

Wat heb je er naast al dat zelfvertrouwen al uitgehaald?
Een jaar geleden was ik nog behoorlijk onzeker over mezelf, maar na elk positief commentaar dat ik kreeg veranderde het beeld dat ik van mezelf had beetje bij beetje. Zo sta je tijdens een fashionshow jezelf backstage om te kleden tussen een hele hoop andere jongedames en zie je ook letterlijk dat iedereen anders is. Ik weet dat dat heel cliché klinkt, maar iedereen is anders en uniek en op deze manier heb ik geleerd dat ik daar trots op mag zijn.

Doorheen het parcours als finaliste voor Miss Fashion heb ik heel veel mooie en interessante mensen mogen ontmoeten, waardoor mijn netwerk en kennis als model zeker al gegroeid en uitgebreid is. Ook hebben we al heel wat prachtige kansen gekregen waardoor ik echt open gebloeid ben. Miss Fashion heeft al veel meer deuren voor mij geopend dan ik ooit verwacht had.

10

Allen inschrijven voor Miss Fashion 2018 is de leuze dus! Een vraag die op ieder van ons lippen brandt…is er tussen de kandidates veel jaloezie te merken in aanloop van de wedstrijd?
Dat is een vraag die ik al vaker heb gehoord, maar het antwoord is heel eenvoudig: nee. De meeste mensen denken bij het vallen van het woord “missverkiezing” dat we onderling constant rivaliseren zoals in de stereotype films, maar eigenlijk zijn we één grote en gezellige groep. Iedere keer wanneer we een activiteit hebben, dan wordt er enorm veel gelachen en ik kan wel stellen dat ik ook echt vriendinnen heb gemaakt. Enkel al voor die hechte vriendschappen zou ik het hele Miss Fashion avontuur voor geen goud gemist willen hebben.

Dju, we dachten sappige roddeltjes te horen…niet dus. Naar u persoonlijk dan…wat maakt u de ideale Miss Fashion? Wat zijn met andere woorden je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Van mezelf weet ik dat ik altijd heel positief ben en veel lach. Vriendelijkheid en respect naar anderen toe draag ik persoonlijk ook hoog in mijn vaandel. Van thuis uit heb ik meegekregen dat een “goedemorgen” en een glimlach niets kosten en dat je je medemens moet behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Andere eigenschappen van mij zijn dat ik een heel sociaal persoon ben en dat ik helemaal niet bang ben om mijn handen vuil te maken door hard te werken. Ik denk dat al deze eigenschappen ook mede voor mijn studiekeuze hebben gezorgd.

12

Een studiekeuze waarvoor wij allemaal respect hebben. Hoe zou de wereld er zonder verzorgenden uitzien? Zit het zorgzame ook vervat in uw persoonlijke levensmotto? Of uw favoriete quote?
Mijn favoriete quote? “You have brains in your head and feet in your shoes. You can steer yourself in any direction you choose.” Als je dromen hebt die je achterna wil gaan, dan ben je zelf vaak degene die daar tussenin staat. Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat je met je beide voeten op de grond blijft, maar ik geloof dat je zelf volledig het pad kunt kiezen dat je wilt bewandelen in je leven. Niemand heeft het recht om je dat te ontnemen.

11

Straffe taal met in zekere zin veel waarheid! Social Media dan…uiteraard in aanloop van een verkiezing onontbeerlijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
Regelmatig plaats ik, vooral op mijn Instagram, foto’s die een klein kijkje geven in mijn leven. Dingen die ik graag doe of mij gelukkig maken en ook heel wat foto’s van mijn modellenwerk zijn daar te vinden. Momenteel heb ik het heel erg druk, dus staat mijn Instagram een beetje op pauze, maar dat is geen reden om me niet te volgen natuurlijk! (lacht)

Zwengel het aan! Het is de moment in aanloop om mensen te overtuigen van uw ambities in de wedstrijd. Naast al die drukte voor Miss Fashion, is er nog wel tijd over voor een man in je leven?
Momenteel heb ik geen vriend, dus wie weet loop ik binnenkort de ware wel tegen het lijf. Ik vind het heel aantrekkelijk als een man zelfzeker is en een doel voor ogen heeft voor de toekomst. Ook val ik op mannen die over een goede portie humor beschikken, als je mij kan laten lachen en me op mijn best kan laten voelen dan ben je al goed bezig.

Mannen…jullie weten het!  Waren dit de essentiële tips of heb je er nog voor onze dekselse rekels?
Wees vooral niet onzeker en ga ervoor! Je hebt toch niets te verliezen? Ik vind het zelf geweldig als mannen het initiatief nemen om een date te plannen en zo laten zien dat ze bereid zijn om wat moeite voor je te doen. En zoals ik net al zei, kan je niets verkeerd doen met onderling veel te lachen op een date, toch

9

Klopt…en waar gaan we dan daten? Wat zijn je favoriete plekjes?
Omdat ik relatief dicht bij Leuven woon en daar ook studeer, ben ik daar regelmatig terug te vinden. Mij kan je met lekker eten heel blij maken en daarom ga heel graag al eens uiteten bij ‘Bar Louis’ op de grote markt of in één van de andere gezellige Leuvense restaurantjes. Waar ik uit ga hangt meestal af van mijn vriendenkring, want we beslissen altijd samen waar we gaan stappen. Dat kan gaan van de Oude Markt in Leuven tot de ‘Versuz’ in Hasselt of de ‘Red and Blue’ in Antwerpen op donderdag. Ik heb zoals je ziet zeker geen vaste uitgaansstek. In de zomer kan ik ook echt genieten van samen met vriendinnen rustig een cocktail te gaan drinken op een terrasje in de zon.

We verblijven ook geregeld in Leuven…misschien komen we elkaar nog wel eens tegen! Een allerlaatste vraagje nu…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Eerst en vooral wil ik over een aantal jaar afstuderen en dat hopelijk als top-verpleegkundige. Ik ben niet bang van hard werken en verpleegkunde staat op mijn lijf geschreven. Verder is mijn ambitie om als model door te breken op de internationale markt wel heel sterk. Een van mijn grootste en stoutste dromen is om ooit bij Victoria’s Secret als Angel grote shows mee te mogen lopen. Mijn lengte is zeker in orde en met mijn lange benen zit daar misschien nog wel wat in. 😉 Tot die tijd blijft het een van mijn grootste passies en zal ik zeker nog niet stoppen. You ain’t seen nothing yet!

8

Merci engeltje voor dit leuke gesprek en alvast heel veel succes met alles wat je onderneemt. En stel dat je droom ooit waarheid wordt, denk aan ons…onze droom is namelijk op de eerste rij van de VS Fashion Show te mogen zetelen. Dromen mag, nietwaaar? Soit, ook benieuwd naar Anna’s avontuur? Volg ze dan zeker op Instagram en wie weet ben jij wel de eerste generatie van duizenden volgers die deze knappe meid zullen volgen. Doen! 

Met dank aan Anna voor het aanleveren van de foto’s, geschoten door toppers als:
– Steven Masset
– Photography Johan Vos
– Dennis van der Staey
– Mees Christian
– En sponsor ‘Fascinelle’

 

You May Also Like

Getipt…krokante Sydney Lannoye aan het woord

Of we Sydney Lannoye al kenden? Fotograaf Bram Braeckevelt waarmee we in het verleden ...

Hanne Ghys en het verhaal van dat ene Facebookberichtje…

Social Media…voor sommigen een pest, voor anderen een levensnoodzakelijk kwaad, voor curieuzeneuzemosterdpotten een bron ...

Wegdromen in de Malediven

We dromen er allemaal van…een reis naar de Malediven. Luierend in een hut op ...

Hosting door Fraai