Ginderella: (on)kruid in je gin

Assepoester heeft er weinig mee te maken vermoeden we, maar GINDERELLA wist ons alvast te overtuigen. Nochtans moesten we toch wel een drempel over: Gin op basis van onkruid, nee daar hadden we nog nooit van gehoord.
Onkruid vergaat niet
En toch is het dat wat de Gentse broers Heyneman op de markt brengen. Geert is Gents stadsecoloog en de notoire culinaire smulpaap beschikt duidelijk ook over de nodige ondernemingszin en kennis van onkruid natuurlijk. Waarom het moeilijk maken, als de beste botanicals gewoon elke dag voor je neus staan wortel te schieten? Broer Jan, met heel wat ervaring in het zakenleven trekt mee aan de kar en samen werken ze dan ook aan hun droom: lokale producten op basis van de wilde stadsnatuur. Met succes!
13641192_931910840268112_1643615398022373229_o
Ginderella, de heerlijke gin, mag dan de vaandeldrager zijn van het gamma, er zijn al meer producten en ongetwijfeld zitten er nog in de pijplijn. Ga je graag mee naar de bron? Ze laten je graag tijdens een stadswandeling kennismaken met de ingrediënten!


Ginderella
Robertskruid, Japanse Duizendknoop en Kleine varkenskers, het zijn slechts enkele van de (on)kruiden die in GINDERELLA verwerkt werden. Eerlijk: We kennen wel wat van gin, maar hier hadden we werkelijk nog nooit van gehoord. De fijnproever ontdekt 9 verschillende extracten, waarvan kafferlimoen en en zwarte peper,  de enige zijn die niet uit het Gentse komen.
De perfect serve voor de winter?
Met de winter voor de deur geven we jullie deze graag mee:

Winter G&T

  • 5 cl. Ginderella

  • 10 cl. Erasmus Bond Dry Tonic

  • Zoete peer en zwarte peperbolletjes
    Snij de peer in dunne reepjes, maar overdrijf niet met de hoeveelheid

De verkoopadressen vind je op de site van HeynSquared het bedrijf achter Ginderella en ook heel wat horecazaken hebben de gin al op de kaart.


Wil je de gin komen proeven? Breng de stand dan een bezoekje op de Gentleman’s fair van 11 tot 13 november in Waregem Expo. Je leert ongetwijfeld nog heel wat bij ook.
FacebookInstagram

You May Also Like

KEREL-bier herrijst uit het graf!

Kerel-bier, voor echte mannen! In de loop der jaren zijn er heel wat biermerken ...

Mannen opgelet: Zo voorkom je haaruitval!

Het zit hem in wat je eet! Glanst de schedel van je grootvader en ...

Hosting door Fraai