Fitgirl Monday: Esther Dijkstra

Voor onze job zitten we tegenwoordig wel meer in Nederland. En als er één ding is wat we gemerkt hebben is dat ze daar niet op hun mondje gevallen zijn. In tegendeel, ze slagen er dikwijls zelfs in ons het zwijgen op te leggen. Zij die ons beter kennen, zullen dan ook begrijpen dat dit een grootste prestatie is. Esther Dijkstra bijvoorbeeld slaagde er zelfs in ons geen woord meer te doen zeggen. Waar we tijdens het interview in het begin nog schuchter probeerde wat klanken te stamelen, blies ze ons tegen het einde gewoon helemaal weg. Daar stonden we dan met onze mond vol tanden. Gelukkig bestaat er iets als een bandopnemer zodat we alsnog iets konden reconstrueren. En waarom wij zo onder de indruk waren? Lees het levensverhaal van deze krachtige fitgirl maar even mee…we zijn er zeker van dat ze ook u even stil kan krijgen…

14585834_10209282202145146_55818465_o
Credits: Paul Engelsman

Esther, vertel eens kort even wie je bent?
Een nuchtere Friese dame, genaamd Esther Dijkstra, 23 jaar, woont op dit moment in Groningen als student en #FitGirl! Ik studeer communicatie, heb mijn eigen communicatieadviesbureau en op dit moment ben ik in opdracht van overheid aan het werk in Amsterdam en Almere. Van jongs af aan ben ik al heel actief. Vroeger vooral in zingen, dansen, presenteren voor televisie items, theater/acteren en muziek maken. Tegenwoordig naast mijn werk en studie vooral in modellenwerk en sport. Op 17 jarige leeftijd werd er een zware vorm van scoliose bij mij geconstateerd. Ik was 63% scheef en zou in een rolstoel belanden of erger. Het is een wonder dat ik tegenwoordig kan sporten. Maar voor mij is het een uitkomst en alle zorgen en pijn zijn daardoor verdwenen.

image3

Heftig! Hoe lang ben je er dan al dagdagelijks mee bezig?
Vanaf mijn veertiende begon ik al met modellenwerk. Door de operaties aan mijn rug ben ik tijdelijk gestopt en ik had nooit durven dromen dat ik nu weer betaald modellenwerk zou kunnen doen. Het is een leuk zakcentje voor ernaast.

Mooi zo, wie houdt er niet van zakcentjes? Waarom ben je ermee begonnen?
Het is een droom van iedere vrouw. Je wilt zo graag mensen inspireren en in het zogenaamde glamour-wereldje terecht komen! Je droomt dat iedere vrouw wil dragen wat jij op dat moment draagt. Maar de wereld is echt niet zo glamour als velen denken. Het heeft me door vallen en opstaan zelfverzekerd gemaakt.

Naast verschrikkelijk veel wilskracht…wat zijn je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Voor mijn leeftijd heb ik al veel dingen gedaan. Zojuist genoemd, modellenwerk, maar ook veel optreden op jonge leeftijd voor grote televisie of theaterproducties. Daarnaast had ik verschillende bandjes waarin in zong en danste ik veel. Ik heb een vriend gehad in Amerika waardoor ik op 15- tot 17-jarige leeftijd om de twee maanden naar Amerika vloog. Na het overleven van die moeilijke periode met zware scoliose ben ik fractievoorzitter geworden van een studentenpartij, waarin ik leerde onderhandelen, lobbyen en op professionele wijze jezelf te presenteren als woordvoerster. Maar naast al die dingen die ik heb bereikt ben ik ook zeker 10x zo vaak onderuit gegaan. Het is een kwestie van doorgaan en vallen en opstaan. Dit zijn enkele eigenschappen die mij typeren. Daarnaast ben ik altijd enthousiast en heb ik een passie voor het behartigen van de belangen van een mens.

Onze mond gaat steeds wijder op van verbazing…soit…zit dit ook vervat in je levensmotto?
“Work your ass off. No one accomplished their goals by sitting on it.”

image2

Er los op denken we dan! Iets heel anders nu…Social Media, voor u waarschijnlijk een onontbeerlijke bron in je bestaan. Waarom moeten we je hierop volgen? 
Volgen jullie mij nog niet dan? 😉

Euh….
Foei!

Niks Foei! Wij volgen al wel! 
Ok dan! Ik post elke dag over mijn sport en fashion. Er komt een film uit over mijn leven nu en mijn verleden met scoliose, maar wees niet bang, ik zal mezelf nooit wegzetten als zielig. Er komen nog veel mooie shoots aan en ik hoop natuurlijk iedereen te inspireren en vooral te motiveren om lekker fit te zijn! En tsja, suggesties en vragen zijn “altijd” welkom!

14593291_10209282202105145_1592152773_n
Credits: Ivo Dijs. www.ivodijs.nl

Wij stellen al heel veel vragen maar als lezers er nog hebben, sturen we ze je zeker nog door! Een heel persoonlijk vraagje nu…heb je een vriend? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Ik heb geen vriend. Op dit moment lijkt dat ook niet helemaal te werken in mijn drukke leventje. ’s Ochtends om 7 uur sta ik in de sportschool, na een goed ontbijt en een heerlijke (bijna koude) douche spring ik in de trein, de auto of op de fiets op weg naar de collegezalen of mijn werk ergens in Nederland. Ik werk overal. Thuis, onderweg, ’s ochtends tot ’s avonds laat en ben van plan dat eerst te blijven doen. Ik voel me heerlijk en heb passie voor alles wat ik doe! Dus naast mijn fantastisch lieve vriendinnen en familie waarvoor ik tijd maak, heb ik niet heel veel tijd over voor een man. Alhoewel, als ik de perfecte man vind, maak ik tijd. Het gaat om prioriteiten. Op dit moment is het niet mijn prioriteit. Ik vind alleen zijn of scharrelen op dit moment prima.

Ik hou van iemand waarmee ik kan praten, iemand waarmee ik kan lachen en ja, de seks moet ook goed zijn. Daarnaast is ambitie iets wat mij het leven doorsleept. Mijn leven zit in een sneltrein en de man die iets met mij zou willen, moet daar ook in zitten op zijn manier. Maar ook quality time is ongelofelijk belangrijk. Dus af en toe een weekendje weg en avondje samen moet zeker kunnen. Leuk man… Als ik dit zo zeg ben ik toch wel benieuwd wie mijn uiteindelijke droom man is.

14555975_10209282201985142_1505302850_n
Credits: Mekzstyle

Kandidaten mogen hun CV met foto’s doorsturen op een gele briefkaart ter attentie van…maar eerst de tips…of beter, welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Hou op met sneue berichten via sociale media of het fluiten of schreeuwen naar dames op straat. Denken jullie nou echt dat een vrouw op straat stopt en naar je toe rent om je uitgebreid te zoenen? Nee, een vrouw heeft respect voor zichzelf (hoop ik! Ik wel in ieder geval) en wil met respect behandeld worden. Laatst kwam er een jongeman naar me toe die me super lief en oprecht een compliment gaf over hoe ik eruit zag. Ik smolt! Vervolgens liep hij weg en liet hij mij met vraagtekens achter. Een volgende keer zal ik toch hopen dat hij een gesprekje met me aanknoopt. Wat een gentleman. Het is ook belangrijk dat je een vrouw nooit de eerste keer mee het bed in sleurt. Tuurlijk wil je weten wat je in de kuip hebt en waarvoor je het doet. Maar als je iemand zoekt voor langere tijd, werkt het toch niet zo. Neem de tijd voor je vrouwtje, maar laat niet met je sollen! Vrouwen zijn geniepige wezens en als ze over je heen kunnen lopen, doen ze dat direct. Zit ze ergens mee en loopt ze vervolgens weg? Loop er één of twee keer achteraan en probeer haar te sussen of te troosten. Maar niet vaker, want dan beloon je haar drama gedrag. Pff, vrouwen… Niet te doen. Excuses voor ons gedrag soms! (Lacht)

Een vrouw die zich excuseert voor het gedrag van haar soort…godverdekke Kevin, er is nog hoop! De wereldberoemde stalkvraagjes…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes? Wat is je favoriete zonde?
Chocola en sushi! Serieus…hier mag je me altijd wakker voor maken.

14536733_10209282202385152_265240109_o
Credits: Benaissa El Yamini

Euh, wij hebben al slechte ervaringen met dames wakker maken maar bon…we gaan verder…Ga je uit?
Op dit moment ga ik weinig uit. Ik pak heel af en toe een festival in Nederland of ga als een groep gestoorden met mijn vriendinnen op stap. Gekkenwerk, maar zó leuk! De afgelopen tijd hebben we van die 21 diners door heel Nederland. Echt leuk om zoiets met je vriendinnen te delen. Maar het liefst zit in Amsterdam, Groningen of Friesland in een mooi hotel te eten of een knus en gezellige omgeving. Het hoeft écht niet duur te zijn. Het gaat mij om het gezelschap uiteindelijk!

Naast het excuseren ook nog een vrouw waarvoor het gezelschap belangrijker is dan de prijs…man man man, die gele briefkaarten zullen met postzakken toekomen! Soit, een allerlaatste vraagje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik hoor het mijn familie en vriendinnen nog zeggen: “Jij komt er wel”. Ze hebben mij van druktemaker naar kastplantje zien gaan en van kastplantje weer terug naar een nog sterkere druktemaker. Ik kan niet stilzitten en zal altijd(!) mijn doelen nastreven. Ik ga voor de top en zal vinden waar ik me het beste voel. Of dat nou toch in de politiek zal zijn, in de duurzame bouwsector (ja, daar werk ik ook voor) of de B2B, zal nog moeten blijken. Laat mij maar fladderen!

14537030_10209282202225148_63076182_o
Credits: Paul Engelsman

Esther, we kunnen je bedanken en heel veel succes wensen maar we gaan het houden op…’Fladder ze’…want wat we nu al doorhebben is het feit dat alles waarmee jij start uiteindelijk zijn weg succesvol vindt. Wens je deze ravissante fitgirl te volgen, neem dan zeker een kijkje op haar Facebook of Instagram-profiel! Zeker doen! En ondertussen fladdert deze knapperd met mooie stem opnieuw rond…

14536759_10209282202265149_250336161_o
Credits: Paul Engelsman

You May Also Like

Meghan Markle, het nieuwe oogappeltje van Buckingham Palace

Het is zover…de flamboyante Prins Harry, zoon van Charles & Diana gaat trouwen. De ...

Is Anara Atanes een hackster?

Met voetballersvrouwen moet je een beetje uitkijken. Voor je het weet zijn ze met ...

Anna Herrin mag ons gerust een lesje leren!

Zelden tot nooit vallen we nog in katzwijm voor een model, gewenning weet je ...

Hosting door Fraai