De strijd naar perfectionisme met knapperd Kim Poelmans

Heusden-Zolder…Terwijl de ene man denkt aan tegen 200 per uur over een circuit racen, denkt een andere misschien spontaan aan de woorden ‘Waar zijn die handjes?’. Wij bij Whatmatters denken gewoon aan Kim Poelmans. Model en gewoon het mooiste wat Heusden-Zolder en bij uitbreiding Limburg te bieden heeft. Het werd dan ook een korte trip voor één van onze redactieleden daar hij ondertussen geëmigreerd is naar de grensstreek tussen Antwerpen en Limburg, beter gekend als De Kempen. Het werd een leuk babbeltje tijdens een dinertje waar we beiden een goed stukje vlees achterover staken. Zij die denken dat modellen enkel into quinoa en salade zijn, nodigen we uit samen met Kim een Côte-à-Loske van een 1200 gram inclusief een aardappeltje in de schil en winterse groentjes te delen. Geen spaander blijft ervan over. Maar waar hadden we het allemaal over? En wie is die carnivoor? We laten het haar zelf snel vertellen!

kim_0281
Credits: Maarten Quaadvliet

Hallo Kim, voor zij die u niet kennen…stel je eens even kort voor?
Ik ben Kim Poelmans, een 24-jarig Belgisch model, afkomstig uit Heusden-Zolder waar ik zeer graag woon.

Het ‘Limburggevoel’ is al aanwezig sé! Hoe lang ben je al model en kan je hier je dagen mee vullen?
Ik ben gestart met modellenwerk door hier en daar eens voor de lens van een hobbyfotograaf te gaan staan. Ik schat dat ik toen zo’n 15 jaar was. Hoe meer foto’s ik maakte, hoe meer ik bijleerde. Zo kon ik telkens met een betere fotograaf samenwerken en klom ik de ladder omhoog. Sinds enkele jaren kan ik spreken van ‘model zijn’. Ik werd aangenomen bij verschillende modellenbureaus waaronder The Agent en Flag Models en begon er af en toe wat geld mee te verdienen. Uiteraard was en is dit niet altijd even gemakkelijk, er zijn namelijk drukke en minder drukke periodes en in deze branche word je vaak afgewezen, wat echt pijnlijk kan zijn. Gelukkig heb ik er steeds voor gekozen om door te blijven gaan en de dag van vandaag ben ik dan ook best trots op waar ik sta. Uiteraard reikt mijn ambitie veel verder en heb ik nog lang niet bereikt wat ik zou willen bereiken. Daarom is het heel belangrijk om nooit op te geven en te blijven werken voor wat je wil!

lp_20160319_kp_03
Credits: Leon de Poorter

Jij afgewezen? In het land der blinden misschien…soit, waarom ben je begonnen met modellenwerk?
Ik ben begonnen met modellenwerk omdat ik als kind/tiener gewoon graag op foto stond. In het begin keek ik niet echt naar modellen in magazines, ik deed gewoon mijn eigen ding. Alleen op de foto staan was toen nog niet van toepassing, ik stond er meestal samen met mijn vriendinnen op. Pas later begon ik in te zien dat poseren iets was wat ik echt graag deed en ik het vaker wilde doen. Ik plande al snel een eerste “fotoshootje” in. Bijna 10 jaar later is modellenwerk mijn grote passie, ik had nooit gedacht dat het zo zou lopen.

Wij zitten hier in Heusden-Zolder en denken bij onszelf…’Wij zijn blij dat het zo is kunnen lopen’. Uiteraard kom je er met de nodige strijd en ambitie, maar wat zijn nu net je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik denk dat ik mij onderscheid van anderen door mijn perfectionisme. Ik ben enorm kritisch over mezelf, ik zou bijvoorbeeld nooit een foto in mijn portfolio opnemen die ik niet helemaal oké vind. Ik vind dit een goede eigenschap omdat ik daardoor harder werk en niet tevreden ben met iets wat beter kan. Het heeft natuurlijk ook zijn nadelen aangezien mensen waar ik mee samenwerk dit vaak zien als kritiek op hun werk, terwijl het eigenlijk vaak aan mezelf ligt. Dikwijls zien mensen ook niet waar ik mij aan stoor, ze vinden het overdreven of onnodig. Tja, alles heeft zijn voor- en nadelen zeker…

Aiai…De druk wordt groot! Hopelijk kraak je onze vragen en artikel niet af…we zullen er alles aan doen dit zo perfectionistisch mogelijk te publiceren. Zit dit ook vervat in uw persoonlijke levensmotto?
“Passion is the thing that will help you create the highest expression of your talent.”

BAM! Er los op! Mooi! Als model is Instagram en andere social media tegenwoordig het uithangbord om zich in de kijker te spelen. Zo ook voor u en waarom moeten we je hierop volgen?
Je moet me volgen op social media omdat je dat zelf wil! Ik vind het belangrijk dat mijn volgers echt geïnteresseerd zijn in wat ik doe en waar ik dagelijks mee bezig ben. Aan gewoon volgen om zomaar te volgen hebben beide partijen niets. Dus voor de geïnteresseerden: Snapchat: kimpoelmans

Wij volgen! Laten we wel even afspreken dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de snaps die je nu ontvangt! Iets persoonlijkers nu…is er plaats voor liefde in je leven? Wat heeft hij of wat moet een man doen om jou te verleiden?
Ik ben al 3 jaar samen met mijn vriend Pieter. Vanaf de eerste dag dat ik hem leerde kennen was er meteen een klik. Het duurde niet lang voor hij mijn allerbeste vriend werd en sindsdien waren we onafscheidelijk. De liefde is toen gegroeid en we zijn een koppel geworden.

Kijk, dat vinden wij nu mooi! Wat wil je onze mannen nog snel meegeven als essentiële tip?
Iets waar ik mij enorm aan stoor zijn de standaard openingszinnen die mannen steeds gebruiken. Zeg liever iets persoonlijk en meen het ook. Ik vind het veel leuker als een man zegt dat ik een mooie jurk of mooie schoenen aan heb in plaats van gewoon standaard te zeggen dat ik er goed uitzie. Het zijn de details die het hem doen, als het oprecht is natuurlijk!

img_9759

Damn…we meenden het echt wel toen we daarnet zeiden dat je er goed uitzag! Om eerlijk te zijn, de schoenen…niet op gelet! Bedankt voor de tip, we gaan er zeker mee aan de slag! De Favo-vraagjes dan…waar kunnen we deze knapperd vinden? Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes? Wat is je favoriete zonde?
Ik ga graag uit op plaatsen waar de muziek mij kan bekoren. Ik hou van r&b dus ik probeer de plekjes uit te zoeken waar ze dit draaien. Verder doe ik niets liever dan gezellig gaan uit eten. Een gezellig tafeltje met een kaarsje, een lekker aperitiefje, goed eten en goed gezelschap, meer moet dat niet zijn! Ik kan niet echt spreken van een zonde, maar één van de dingen die ik écht nodig heb is vlees. Ik ben een echte vleeseter, ik kan zo genieten van een stevig stuk met lekkere groentjes en aardappelen.

kim-by-yves-1
Credits: Yves Kortum

Dat zien we…een allerlaatste vraagje voor we over gaan tot het dessert…wat zijn je ambities nog?
Mijn grootste ambitie op professioneel vlak is blijven groeien in mijn werk als model. Ik wil zoveel mogelijk opdrachten binnenhalen en aangenomen worden bij modellenbureaus in het buitenland. Door mijn lengte moet ik natuurlijk realistisch blijven en nadenken over wat de mogelijkheden zijn binnen mijn markt. Maar één ding is zeker, opgeven is geen optie. Ik wil al het mogelijke eruit halen!

_y8a0560-e
Credits: Yves Kortum

Met de strijdvaardigheid en ingesteldheid die je hier toont, gaat dit je ook lukken! Laat zeker nog van je horen als je in New York bij Elite onder contract ligt. Ik ken daar trouwens een fantastisch vleesrestaurant (Gallaghers Steakhouse). Bedankt voor het interview en veel succes! Willen jullie de weg naar de top mee volgen? Aarzel niet en volg ze op Facebook en Instagram! En of het de moeite waard is! Doen!!! 
kim_0322
Credits: Maarten Quaadvliet

You May Also Like

#Metooproof…maandblad in de bres voor modellen!

De discussie hebben we al meermaals gevoerd op onze redactie. Bestaat er een overlevingskans ...

Fatma Persoons, de Vlaamse Naomie Campbell

We pleiten schuldig. We zijn er al een paar keer op aangesproken en we ...

Heerlijk! Weergaloze dames leren ons gewone 'weetjes'

Wij bekennen! Uitspraken als ‘Daar gaan we geen quiz mee winnen’ rollen wel eens ...

Hosting door Fraai