6 iconische sneakers die in je schoenenkast horen!

Sneakers, we brengen ze op tijd en stond hier onder het voetlicht. Wat ons betreft kan je dan ook geen sneakers genoeg hebben. Zwem je echter niet in de roebels, kan je niet elke sneaker op de kop tikken die je wil en twijfel je soms? Dan lijsten wij alvast even 6 iconische sneakers op, sneakers die moeiteloos de tand des tijds hebben weerstaan en waar geregeld nog nieuwe edities van uitkomen. 

De 6 iconen passen alvast in elk schoenrek en je valt er nooit mee uit de toon! 

Adidas Stan Smith 

Je kan je hoofd niet oprichten op je spot wel een paar. Iedereen heeft toch die witte Stan Smith’s in de kast met groen label? Echte durvers gaan voor een ander kleurtje, maar wil je op zeker spelen dan hoort de witte met groene variant gewoon in je schoenkast thuis. In 1978 gaf de tennisser Stan Smith zijn naam aan deze sneaker en sindsdien doet dit pareltje nog altijd niet gedateerd aan. 

adidas-originals-stan-smith-og

Nike Air Max 

Er was een tijdje dat enkel gabbers ermee rondliepen, hakkend op de beats van Thunderdome, maar dat is ook al weer even geleden. De Nike Air Max is nu terug mainstream en gezien het comfort huppelt zowat heel de horeca er op rond, als dat geen kwaliteitsgarantie is. In 1987 werd de eerste gelanceerd en sindsdien werden er al ontelbare varianten in de markt gezet. Het meest herkenbare is ongetwijfeld de zichtbare luchtbel. 

nike-air-max-1

Puma Suede 

Eerlijk hun recente modellen zijn meestal een beetje net niet, maar de Puma Suede is zonder twijfel een klassieker. Al meer dan 35 gaat deze sneaker, die al in verschillende jasjes werd gestoken mee, dat zegt waarschijnlijk genoeg. 

puma-suede-classic-2

Adidas Superstar

Als je één sneaker associeert met hiphop dan zal het de adidas Superstar wel zijn. Het immens populaire Run DMC maakte er zelfs een liedje over. 

adidas-superstar-suede-black-white-s75143-8

Nike Air Jordan 1 

Nog steeds een klassieker, al is Jordan toch al heel wat jaren met pensioen. De eerste blijft nog altijd de meest iconische en doet de legende die Michael Jordan was alle eer aan. Deze verdient ook zeker een plaatsje in je schoenenkast. `

air-jordan-1-high-chicago-foto-1

Converse All Star 

Hier gaan we zelfs niet over uitweiden, je koopt de witte en daarmee basta. Die draag je vervolgens totdat ze van je voeten vallen. 

converse-white-chuck-taylor-all-star-leather-hightop-sneakers-product-1-12331133-587007143

You May Also Like

Moatje, dees moette lezen

Dat Antwerpen het mode-Mekka is van België en al heel wat talent heeft voortgebracht, ...

Jordan meets Nintendo!

Ok tegenwoordig hebben we beide een Playstation, waarvoor we als excuus de kinderen gebruiken, ...

Haal eens een dreamcar uit de muur!

Ok, wij halen wel eens iets uit de muur. Is het geen vleeskroket, curryworst ...

Hosting door Fraai