5 (bier)cafés om van te snoepen

De trouwe lezer van Whatmatters weet het al: wij zijn geen echte bierdrinkers. Wat niet wil zeggen dat we ons niet geregeld laten overtuigen tot hijsen van een pint, maar dan wel bij voorkeur in een etablissement waar de sfeer van afspat. Waar nog echt een ‘patron’ achter de toog staat die iets van bier kent en waar de figuren op zijn minst even interessant zijn als het café zelf.
We sommen alvast 5 adresjes op die door onze vrienden, kennissen en kenners geapprecieerd worden en vaak niet alleen om hun gerstenat.
 

 1. Café De Vismijn – Antwerpen


  Een bruine kroeg tussen de hipsters? Dan moet je naar het Antwerpse Zuid. Café De Vismijn is een begrip. Groot is de zaak niet, af en toe rumoerig, maar wel een interieur dat charme en gezelligheid uitstraalt. Yves Van Roy die zich al eens wist te kronen met de titel: Belgisch kampioen biertappen, serveert er misschien wel de beste Stella van het vat. In Leuven zullen ze het graag lezen. Sinds 1930 een monument in Antwerpen!
  antwerpen-antwerpen-de-vismijn-1

 2. Trollekelder – Gent


  Alleen al voor de naam willen we hier al wel eens belanden. Een praatkroeg die dateert uit de 15de eeuw dat proef je. Streekbieren, het eigen trollenbier en dat allemaal op een boogscheut van de Gentse St-Jacobskerk. Meng je tussen de studenten, locals en toeristen en geniet van het interieur, zolang de ogen het toelaten natuurlijk.
  trollekelder-binnenkant

 3. Blauwe Kater – Leuven

  Onze katers zijn veelvuldig, maar meestal gewoon pijnlijk en niet blauw. In Leuven is Blauwe Kater echter een begrip. Een 100-tal speciale bieren en op maandag een streepje jazz- of blues, niets mis mee. Bekijk zeker de kalender eens online en pik een concertje mee om kennis te maken met deze zaak.
  8210159

 4. Gainsbar – Kortrijk


  Kortrijk is upcoming, daar zijn we zeker van. Dit pareltje vind je op de Vlasmarkt en telt meer dan 120 speciale bieren. AB INBEV komt er hier zelfs niet in. Geregeld staat hier een DJ plaatjes te draaien of worden er eigen events in mekaar geknutseld. Bij elk event in Kortrijk zijn deze rekels ook prominent aanwezig.

  11222267_10153569553250929_8948137459180846521_o

 5. L’Amère à boire – Elsene


  Ook in dit authentieke café vind je meer dan 100 bieren, waarvan 6 op het vat. Beken, onbekend, alles loopt hier door elkaar en de sfeer is top. Je moet wel een beetje voor arty farty zijn wil je hier je draai vinden, maar als ware kameleons is dat voor uw redactie alvast geen probleem.
  storymap_amere_a_boire_c_ivan_put_1200px_webBreng deze zaken een bezoekje en laat ons weten wat je ervan vond!

You May Also Like

La Cité du Vin: HET themapark voor volwassenen

Pretparken, ik ben er niet gek van. Uren slenteren, de enige vettige UNOX worst ...

haartiest

Whatmatters on the road : De Haartiest, baard & bier

Baarden… Hoeveel inkt, zowel fysieke als digitale, is er al niet gevloeid over het ...

Overal ter wereld een jacht met Ahoy Club

Nood aan een bootje om eens stevig uit te pakken, maar geen zin om ...

Hosting door Fraai