3 pistes om deze winter te overwinnen

Nope, ik ben geen held op latten. Niet op één of niet op twee. Geef mij maar de après-ski, dat is al gek genoeg. Jens schijnt zich iets beter uit de slag te trekken, dus dat gaat nog wat geven volgend jaar op het Snowbombing Festival, waar we verslag over zullen uitbrengen.
bg3
Het feit dat ik niets met sneeuw heb en liever in de zon lig te bakken, heeft me natuurlijk niet belet voor jullie wat onderzoek te doen. Verschillende trendwatchers, mensen die wel met plezier een berg afdalen en fanatiekelingen werden geconsulteerd en kwamen met deze 3 pistes die u deze winter moet bedwingen. Als u nog een plaatsje over hebt, contacteer me gerust, met plezier zorg ik voor de drankvoorraad en hou ik de chalet op orde!

De 3 pistes van deze winter

Voor de mens met tijd
La Sarenne – Alpe d’Huez (Isère)
Vertrekhoogte: 3.330 m – Hoogteverschil: 1.820 m

De langste zwarte piste ter wereld? Yep, dit is hem. Met 16km afdaling ben je wel even zoet. Door de sneeuwkanonnen ben je er bovendien sneeuwzeker. Bereid je voor op een wonderbaarlijke schoonheid met zicht op de Mont Blanc, de Cervin en Les aiguilles d’Arves. Een muur van 300 meter lang maakt deze piste behoorlijk technisch, maar hoe meer je daalt, hoe makkelijker ze wordt. Af en toe zie je zelfs een berggeit, laat die beesten gerust!
la-sarenne

Voor de ervaren skiër
Le Rochu – La Plagne (Savoie)
Vertrekhoogte: 3.000 m – Hoogteverschil: 720 m

Na een vlakke start, beland je al snel op de ultrasteile helling, waardoor deze piste ook enkel voor de ervaren skiër is weggelegd. Her en der liggen er ook rotsen op de piste, dus oogjes open houden is de boodschap. Deze piste valt overigens perfect te combineren met twee andere zwarte pistes, waardoor je best wel een hoogteverschil kan overbruggen. 
maxresdefault

Voor het buitenbeentje

La Classique du Pic du Midi – Le Grand Tourmalet (Hautes-Pyrénées)
Vertrekhoogte: 2.877 m – Hoogteverschil: 1.700 m

Dit off-pistetraject is een must in de Pyreneeën. Verse poedersneeuw, een veiligheidskit en een radio zijn vaste kost op dit traject. Begeleiding door een professional is dan ook raadzaam, wij gaan je alvast niet komen redden. Met wat geluk zie je de vuurtoren van Biarritz en na de afdeling van de eerste muur kan je pauzeren aan een oude herberg, dat klinkt mij alvast als muziek in de oren!
tourmalet-snowpark_2000

You May Also Like

Mooi en betaalbaar…wij shopten ons een volledig zomerse outfit bij Esprit

Of we onszelf influenceer mogen noemen? Tgoh niet echt. Aangezien we ooit wel gestart ...

De exclusieve voordelen van de Nike+ app

Fan van Nike? Dan hebben deze Amerikaanse rekels wat leuks voor jou: een gloednieuwe ...

Kunstzinnige skateboards met een hart!

Skateboards zijn hip en cool, maar kunnen ook bijdragen aan een betere wereld. Althans ...

Hosting door Fraai