De meesterlijke keuken van SAN

Vandaag trekken we weer eens naar onze hoofdstad Brussel, we kunnen niet altijd in Antwerpen blijven hangen. Af en toe een culinaire ontdekking op verplaatsing, houdt een mens ruimdenkend en de maag gevuld.

SAN

12043119_473130066202985_7502041989964636421_n
Eenvoud, daar draait het om bij SAN. Een uniek bord, een kom, een lepel, genieten maar van een wereldse keuken. Inspiratie die opgedaan werd tijdens de wereldreizen van de chef, die het soms ver en dan weer heel kortbij gaat zoeken.


Die chef is trouwens Sang-Hoon Degeimbre, een genie achter de potten en niet voor niets door GaultMilliau tot chef van het jaar verkozen. Hij brengt hier een Aziatische bistrokeuken in al zijn eenvoud, maar met al zijn smaak en vermengd met andere wereldse smaken en ingrediënten.

I am a Korean born, a Belgian man and a citizen of the world

In het zachte pastel interieur zak je rustig weg en laat je de gerechten aan je voorbij komen, zonder al te veel opgeklopt gedoe. Elk gerecht is trouwens geïnspireerd door een plek die de chef zelf bezocht en zo vind je ze ook op het menu. Een beetje storytelling kan nooit kwaad. Of je nu aan één van de kleurrijke tafeltjes je kom weghapt of aan de toog, genieten doe je.


Neem zeker eens een kijkje op de leuke site. Lunchen kan er vanaf 28 euro en ’s avonds heb je een menu voor 55 euro. De aangepaste wijnen schijnen voortreffelijk te zijn.
Voor de dagdagelijkse beelden kan je terecht op Facebook.
13680445_584079855108005_3325904628786539772_o

You May Also Like

Soul food, de hele dag door

  Ontbijt- lunch en koffiezaken, je kan in Antwerpen, de hoek niet omslaan of ...

Dit zijn de 20 beste clubs ter wereld

Ons weekend is alweer gepasseerd en we moeten bekennen, we hebben het deze keer ...

Zwarte rook op het dak van Brouwerij De Koninck

Dat het bruist rond Brouwerij De Koninck, dat is nog zacht uitgedrukt. Het stoffige ...

Hosting door Fraai