Spieren en een bikini: Joyce van Egmond

We kunnen wel heel snel lopen! Bon, omdat we niet vies zijn van want spieren, maar er niet hard voor willen trainen, besloten we ze gewoon te gaan bekijken. Liefst bij een vrouwelijk exemplaar natuurlijk. Zo vonden van Joyce Van Egmond, die dit jaar in Nederland de 2de plaats wist weg te kapen met haar spieren en haar bikini. We mochten zelfs eens voelen, maar sshhhhhhhtttt, niet verder vertellen. Het interview met deze bikini atlete lees je hieronder.
Hoi Joyce, met gevaar voor eigen leven, wie ben je?
Ik ben Joyce, 28 jaar oud en ik ben een bikini fitness atleet.

Ilker Ulku
Ilker Ulku

 
Kort & bondig, zo hebben we het graag? Al lang bezig met fitness?
Ik ben 3 jaar geleden fanatiek begonnen met fitnessen, en sinds 1,5 jaar doe ik bikini fitness wedstrijden. Ik heb nu 5 wedstrijden gedaan, waarvan 1 wedstrijd in het buitenland.

Hopelijk was dat in een warm land dan … soit, waarom begin je in godsnaam met zo’n wedstrijden?
Ik trainde al erg fanatiek en begon progressie te zien. In de Golds Gym, waar ik train, trainen meer atleten en ik begon steeds vaker de vraag te krijgen of een wedstrijd niets voor mij zou zijn? Uhh..wedstrijd?? Nooit geweten dat er ook fitness wedstrijden bestonden. Naja, voor bodybuilders ja, maar ook voor mijn fysiek?! Ik ben toen naar een wedstrijd gaan kijken en was toen meteen verkocht. Voornamelijk door al die prachtig shinende bikini’s (lacht). Maar ik zag het ook als een kroon op al het harde werken. Waardering, respect en een vakjury die jou beoordeelt. Een mooi doel om voor te trainen.
 13319923_1085017388238382_4364443193794799043_n
Moeten we misschien toch ook eens een kijkje gaan nemen Jens … Hoe kan je je onderscheiden op dat podium?
Ik vind dit een lastige vraag. Alle meiden op dat podium hebben keihard hun best gedaan, zijn weken op dieet geweest, zwaar getraind. Waarom ik mij dan toch onderscheid? Ik denk dat het van mij afstraalt hoe leuk ik het vind om op dat podium te staan. Ondanks dat ik niet altijd de beste shape had/heb, ben ik wel altijd in verhouding. Daarnaast heb ik veel tijd besteed aan poseren, wat wellicht ook mee speelt.
 

Leef in het hier en nu. Maak je niet druk om je verleden of de toekomst, leef vandaag.

 
De juiste verhouding, kik eens aan. Zien we dat afgetrainde lijf, dat we moeten volge, ook op de sociale media?
Haha jullie moeten niets ;), maar als je het leuk vindt om te zien hoe ik eruit zie als ik naar de gym ga, of om te zien hoe healthy ik eet, of soms niet zo healthy, of om te zien welke oefeningen ik doe, of om te zien wat ik doe naast fitnessen, of wat motivatie kan gebruiken, dan kan dat een reden zijn om mij te volgen J
14031040_1222117747810276_1894730403_n
Wij vatten samen: Redenen zat dus! En je vriend die vindt dat allemaal dik ok?
Ik heb een vriend, Jeroen, en wij zijn nu 4 jaar samen. We kenden elkaar al zo’n 5 jaar voordat ik verliefd op hem werd, dus hij heeft vooral veel geduld moeten hebben 😉 Daarnaast is hij de liefste vriend die ik mij kan wensen. Hij staat altijd voor mij klaar (ook tijdens mijn prep, wanneer ik veel honger heb en ergggg chagrijnig kan zijn), steunt mij in alles wat ik wil doen, heeft humor en dezelfde interesses. Dankzij hem ben ik begonnen met fitnessen en ben ik het ook echt leuk gaan vinden.
Achter elke sterke vrouw, staat een sterke man, dat weten we dan ook al weer. Nog een algemene tip voor onze mannelijke lezers?
Ruim altijd je rommel op. Was hoort in de wasmand en je afwas in de vaatwasmachine ;).
Daar kunnen wij zelfs nog wat van leren. Bedankt! Kan je ook nog gaan stappen? 
Stappen doe ik niet veel meer en ik drink geen alcohol (meer), maar eten doe ik wel heel veel! En dan vooral uiteten gaan. Sinds ik veel op dieet ben, ben ik echt goed en lekker eten meer gaan waarderen. Dus in het weekend gaan we dan ook vaak uit eten. Mijn favoriete plek om te eten is bij Ming&Ming in Houten. Daar hebben ze zulke heerlijke sushi, maar kun je ook heel veel andere lekkere gerechten eten. The Red Sun is ook een sushi restaurant waar we graag komen en waar ze overheerlijke sushi hebben. Als toetje eet ik graag Ben & Jerry’s en Tony Chocolonely caramel/zeezout.
14037779_1222117751143609_106473206_o
Wij onthouden sushi vreten en je krijgt een lichaam als een tempel. Nog grote ambities?
Mijn laatste wedstrijd was het Nederlands Kampioenschap afgelopen april. Daar werd ik 2de. Ik ben daar heel erg trots op, maar zou het ook heel vet vinden om Nederlands kampioen te worden. Dus ik doe nu even een jaar geen wedstrijden zodat ik in April 2017, hopelijk, een betere shape kan laten zien en alsnog die prijs in ontvangst mag nemen. Daarnaast ben ik begonnen met kickboksen, wat ik ook heel erg leuk vind om te doen. Mijn ambitie is niet om daar een wedstrijd mee te doen, maar ik wil wel graag mijn techniek en uithoudingsvermogen verbeteren.
14045489_1222117727810278_724759915_o
Razend ambitieus dus! Wij gunnen je alvast de titel, maar zouden je binnen een jaar niet graag in een donker steegje tegenkomen. Wil je Joyce volgen op weg naar de titel of naar een sushi-zaak, volg haar dan op Facebook en Instagram. Spieren gegarandeerd!

You May Also Like

Braziliaanse Cindy Mello is de hete knapperd die jouw maandag opflakkert

Haar populariteit flitst sneller dan het licht!   Het moet gezegd zijn…toen we drie jaar ...

Schaars gekleed Instagram-mokkel mag Louvre niet binnen (foto)

“Picasso would have loved my outfit” Wie een probleem heeft met af en toe ...

Laat je inspireren door model Jelka Lepever

Wie ziet niet graag alle uithoeken van de wereld? Wie wil niet graag reizen, ...

Hosting door Fraai