Snapchat spectacles: film jouw of andermans leven

Snapchat, uiteraard werken we ermee bij Whatmatters, al is het beperkt. We vinden onszelf nu ook niet zo boeiend, dat we een hele dag onszelf liggen te filmen. We kennen er anderen …

Nog meer filmen

screen_shot_2016-09-24_at_12-06-56_pm-0

Naast de gekende app, komt Snapchat nu ook met een bril, de Snapchat Spectacles. Deze zonnebril zal filmpjes maken van 10 seconden, die je dan kan delen met de wereld, want ze worden automatisch opgeslagen in je Snapchat memories. Ze zullen binnenkort uitgebracht worden in 3 kleuren: zwart, appelblauwzeegroen en koraal en ongeveer 130 dollar gaan kosten. 

Opnemen doe je door een korte tik te geven op het knopje links bovenaan. Een opname duurt 10 seconden en stopt automatisch. Met een extra tik verleng je de opnametijd. Een lichtje geeft aan dat je aan het opnemen bent, let op: ook degene die je filmt krijgt een lichtje te zien, dus heeeeeel stiekem kan je geen opnames maken. 

9a6c6ccb18f2191f_specs3

Handig opladen

Via Wifi of Bluetooth stuur je de opnames, die maximaal 30 seconden duren, naar je smartphone. Heb je je telefoon niet onmiddellijk bij de hand, dan is dat geen drama, want de filmpjes worden netjes bewaard. De bril zelf werkt op batterijen en volgens Snapchat zelf zouden die ongeveer een dag moeten meegaan, waarna je ze in een doosje met een kabeltje kan opladen. Dit doosje zou je bril dan 4 keer kunnen opladen, zonder dat er terug in een stekker in de buurt moet zijn. Handig! 

Een vergelijking met de geflopte Google Glasses doemt natuurlijk op, maar de Snapchat spectacles zijn een stuk goedkoper, veel minder gecompliceerd en komen in een beperkte oplage. Floppen kan natuurlijk altijd, maar de kans op succes lijkt ons hier toch groter. 

Hoe dit speeltje dus zeker online in de gaten, want veel zullen er in België niet op de markt komen! 

You May Also Like

RhinoWolf, dé tent om met je vrienden op festivals te gaan kamperen

Vergeet het, wij zijn geen jongens die graag kamperen. Niet alleen omdat we wel ...

Eindelijk een koelkast die naar je toe wandelt!

Eerlijk, soms zijn we te tam om naar de koelkast te lopen, thuis en ...

Triumph pakt uit met een mountainbike!

Triumph ken je waarschijnlijk wel van de motors, maar sinds kort brengen ze ook ...

Hosting door Fraai